Виставка Жені Фрідлянд «Entrance to Our Valley»

У серпні 2017 у просторі Щербенко Арт Центру фотографиня з Нью Йорка Женя Фрідлянд вперше представить свій персональний проект під назвою «Entrance to Our Valley».

На виставці Женя Фрідлянд покаже чорно-білі фотографії, що увійшли до однойменної книги-альбому, яка набула великого успіху на Los Angeles Art Book Fair 2017. Серія описує фермерське життя в Америці сім'ї іммігрантів з СРСР, що ведуть міське життя по буднях. Женя передає в своїх знімках почуття людини, яка часто і кардинально змінює місце свого існування, але несе в серці мрію про облаштоване життя. Ці почуття близькі багатьом українцям, які вимушено вдаються до зовнішньої або внутрішньої міграції. У кожного з них своя унікальна історія, але завжди є щось спільне - те, що відобразити може лише справжнє мистецтво.

Як пише фотографиня про свій проект, «...це цілісна робота, яка була задумана як історія "Вишневого саду" Антона Чехова, перенесена в інший час, перевернута зліва направо і догори ногами в об'єктиві моєї камери. Через століття, на іншому боці земної кулі, нащадки східноєвропейських євреїв, яким не дозволяли володіти землею в Імперській Росії, виявляються на місці потомствених російських аристократів і намагаються створити те, що втратили персонажі п'єси: шматок землі, будинок, ідентичність. У міру того, як проект продовжує розвиватися, розповідь про нашу сім'ю як іммігрантів першого покоління, які починають нове життя на фермі в Гудзонський долині штату Нью Йорк, переплітається з історією цього дивного регіону».

Виставка триватиме до 29 серпня включно.

Місце: Щербенко Арт Центр (вул. Михайлівська, 22в), Безкоштовно, Організатори: Щербенко Арт Центр

Реклама:

Головне сьогодні