Виставка Оксани Канівець «Away from reality / Геть від реальності»

12 вересня у Port creative hub відкриється фотопроект Оксани Канівець «Away from reality / Прочь от реальности». Це проект про закритість, про відхід від важливих і складних питань особистості, проблеми в міжособистісних, міжкультурних і соціально-політичних взаєминах.

Людині не властиво свідомо створювати собі дискомфорт. Мозок працює за відпрацьованою схемою і будь-які зміни в ній ведуть до великого напруження свідомості. І, з цієї причини, люди зазвичай миряться зі сформованою життєвою ситуацією, в якій вони знаходяться. Безвихідь, пригніченість, депресія, життя в минулому, безцільні зусилля і очікування, неможливість протистояти насильству і агресії – все це змушує особистість використовувати інстинкт виживання – і просто закритися від усього: і від хорошого, і від поганого – тобто, від реальності в цілому.

Експозицію складуть 10 чорно-білих диптихів, що зіставляють портрет і пейзаж. Портрет в даному випадку являє собою збірний образ невротичних проявів особистості. Пейзаж відображає певну конструкцію реальності, створювану людиною в стані пригнічення, нападу клаустрофобії або паніки. Уява суб'єкта не перестає створювати все нові і нові реальності, які існують недовгий час, і часто – тільки в уяві їхніх творців.

Проект, що вже експонувався в одеській галереї Invogue#Art, знімався на різні плівкові середньоформатні камери. Портретна частина знята в Україні, пейзажна частина натхненна мінімалістичною естетикою Північної Європи.

Місце: Port Creative Hub (вул. Набережно-Хрещатицька, 10а), Безкоштовно, Організатори: Port Creative Hub

Реклама:

Головне сьогодні