Виставка Євгена Величева «Камера спостереження»

29 вересня Port creative hub представить виставку резидента програми Port Art Studio Євгена Величева «Камера спостереження». На ній будуть представлені синтетичні живописні полотна, що відсилатимуть до роздумів про захист приватності у сучасному міському просторі.

Традиційне планування спальних масивів виводило на перший план вирішення житлової проблеми, без уваги до потреб дозвілля і публічного простору. Але постійне перебування мешканців серед одноманітності призводить, на думку художника, до пошуку захисту та спроб окреслити свій власний простір.

Євген Величев порозмірковував про те, чому мешканці міст вигадують ритуали захисту від агресії зовнішнього світу, воліють дивитись на нього через металеві грати на вікнах та навіть вдаються до містичних практик захисту, аби уникати взаємодії в публічному просторі. Створивши мультимедійну модель «простору», художник намагається з’ясувати, що є основним – страх перед фізичним вторгненням у житло чи страх перед iншим?

Особистий досвід автора і роки спостережень дозволили показати, як нейтральний пейзаж, розрізаний візерунками стандартних решіток, стверджує абсурдність страху та самоізоляції.

Місце: Port Creative Hub (вул. Набережно-Хрещатицька, 10а), Безкоштовно, Організатори: Port Creative Hub , Група компаній «Нові продукти»

Реклама:

Головне сьогодні