Роман Задорожний педалить з Львова до Луганська

- Спеціально до подорожі купив собі невеличкий намет за 100 гривень, - розповідає Роман. - Він легкий - це основна перевага. Те, що не супернадійна від дощу, - не проблема, візьму додатковий шматок целофану. А місця достатньо - ровер на ніч також буду брати у намет.

Також спеціально до подорожі Роман купив собі новий велобагажник. Саме у ньому через всю Україну чоловік повезе найнеобхідніші речі - одяг від сонця і дощу, харчі.

- Беру також різні листівки туристичного Тернопілля, - розповідає велосипедист. - Думаю, в тому ж Луганську людям буде цікаво подивитися, як виглядає наша область, щоб у майбутньому приїхати сюди.

Раніше Роман ніколи не долав одночасно таких відстаней. Тепер же щодня, згідно з розробленим графіком, йому доведеться проїхати від 110 до 170 кілометрів.

- Буду зупинятися у таких визначних місцях України, як Меджибіж чи Умань, - каже турист. - У Луганську запланував зустріч із тамтешніми велосипедистами. Окремо там же планується зустріч із товариством українців.

Інформацію про свою поїздку Роман розповів друзям, та розіслав по кількох велофорумах. Кілька велосипедистів погодилося супроводжувати його на певних етапах. В перший день їзди 17 травня з Львова до Тернополя супровід складався з трьох осіб. Другий день - з Тернополя до Меджибіжа, що на Хмельниччині з активістом їхав один знайомий.

- В Дніпропетровську велика велогромада, - каже Задорожний.- Думаю там підтримка також буде. За Східну Україну ще нічого не знаю - по ходу, в телефонному режимі з'ясую.


Свою акцію-велопоїздку Роман назвав "Україна - від краю до краю". Каже, що такою мандрівкою випробовує себе, при цьому популяризуючи велорух та екологічне мислення.

За весь час подорожі Задорожний планує витратити не більше 700 гривень - більшість продуктів буде докуповувати по дорозі, бо з дому взяв тільки дві пачки круп'яних пластівців і трохи печива.

Якщо вдасться гарно завершити цю мандрівку, турист у майбутньому планує "поєднати" й інші два краї України - північний і південний.

Автор фото - Петро Задорожний

Реклама:

Головне сьогодні