"Культура" проти мистецтва – побоїще на ГогольFest

Саме ця фотографія - "Блок-пост" - стала жертвою нападу оскаженілого фанатика на фестивалі сучасного мистецтва ГогольFest. Трапилося все у неділю, 20 вересня.

Розгніваний побаченим, сорока чотирирічний мешканець Одеси розцінив проект австрійських митців Алєксєєва та Попова (творча група наших емігрантів POPAL) як непотріб і сміття, і почав громити "похабні" картини, супроводжуючи самосуд нестримним лаянням на адресу "фашистів", "проституток" та "недобитих бандерівців".

Під руку йому потрапила і була жорстоко побита співробітниця Галереї РА (що і представляла проект), яка намагалася зупинити акт вандалізму.

Досталося і відвідувачу, який благородно намагався вступитися за сімнадцятирічну студентку Києво-Могилянської академії.

Навіть поява охоронця не спинила "борця за мораль і чистоту мистецтва". І лише разом із другим співробітником охорони їм разом вдалося зупинити чоловіка, хоча прокляття на адресу "покидьків" не припинялися ще й на вулиці і навіть у відділенні міліції.

ВІДЕО ДНЯ
Ось це фото стало об'єктом нападу
Чому ж картини, які успішно експонувалися на фестивалях в Австрії та Литві, знайшли печальний кінець в столиці України? Після зняття побоїв і нанесеного матеріального збитку, "герой" був просто відпущений на всі чотири сторони, а вже наступного дня був затриманий при спробі знову відвідати ГогольFest.

P.S. Про проект: Роботи творчої групи POPAL пройшли в Австрії, на арт-виставці у Литві в межах проекту "Вільнюс - культурна столиця Європи".

[L]Серія фотоколажів під назвою "Окупанти", що створена на базі старих воєнних фотографій, у саркастично-юмористичній формі порівнює і викриває окупацію явну і окупацію скриту, що сьогодні "штурмує" нас у вигляді політичної пропаганди, реклами, порнографії, нав'язування певних стереотипів.

P.P.S. Про культуру: Серія "Окупанти" доповнювалась карикатурною пінопластовою скульптурою Гітлера, що символізувала ницість та нікчемність самозухвалості політичних пропагандистів.

Пінопластовий "диктатор" місяць "мандрував" арт-виставками Європи в цілості і збереженності, поки в перший же день демонстрування української експозиції бажаючі сфотографуватися с "прикольною" скульптурою "випадково" не відбили Гітлеру голову...

Автор - Анна Мілашевич, для УП

Реклама:

Головне сьогодні