Коли сонце лише через вікно

Варі 14 років. Вона дуже вродлива, ввічлива, постійно посміхається попри біль, і дуже худа – через хворобу.

Варина мама Наталя каже, що дівчинка майже ніколи не хворіла, а потім в один день почала кашляти, наступного дня втратила свідомість, а на третю добу опинилася в лікарні, де їй поставили страшний діагноз: деструктивна пневмонія.

Потім був місяць в реанімації 17 міської клінічної лікарні, де Варя кожного дня боролася за життя. Нещодавно її нарешті перевели у дитяче відділення, бо здавалося, що все гаразд, інфекцію вдалося подолати, але пару днів тому у Варі знов піднялася температура.

Усі знають, що запалення легень – важка хвороба, яка потребує тривалого лікування, зазвичай в стаціонарі. У Варі найтяжчий стан, який тільки може бути при пневмонії.

Деструктивна форма – це запалення, яке характеризується некрозом (відмиранням) та розплавленням тканини легень. На додаток у Варі піопневмоторакс (скопичення гною та повітря у плевральній порожнині) та бронхоплевральні свіщі.

З легень Варі стирчать дренажі, лікарі поставили клапан, щоб полегшити її стан. Через те, що за результатами Вариних аналізів пневмонію викликали декілька інфекцій одночасно, лікарі змушені призначати антибіотики резерву, які коштують до декількох тисяч гривень за один флакон.

Коли Варя вилікується і випишеться з лікарні, їй буде потрібна тривала й виснажлива реабілітація: санаторії, ліки, догляд та режим, які теж потребують значних коштів.

Мати Наталя виховує Варю і її братика одна, колишній чоловік їм не допомагає, і після місяця надзвичайно коштовною терапії у Наталі немає змоги оплачувати коштовні ліки для доньки, яка кожного дня бореться з важкою хворобою.

Наталя в розпачі. Батькам найважче, коли хворіють діти, а хвороба Варі виснажила не тільки дівчинку, а і усіх її близьких, і не тільки емоційно, а і фінансово.

За Варю вболіває безліч людей: її друзі, однокласники, рідні, персонал лікарні.

Коло неї постійно чергують лікарі і відстежують зміни у стані. Кажуть, що такої важкої пневмонії у дітей не бачили дуже давно.

На дворі весна, світить сонечко, а Варя лежить у палаті і дивиться на це все через вікно, бо їй не можна на вулицю.

Вона дуже сильна, жодного разу за час лікування не плакала.

Давайте зробимо так, щоб вона посміхалася?

Номер картки мами5168757267407197 (Школяр Наталя Миколаївна), номер її телефону: +38 068 199 85 69

Реклама:

Головне сьогодні