Гранти на шкільне навчання. Навіщо КМDШ впроваджує європейські практики

Гранти на шкільне навчання. Навіщо КМDШ впроваджує європейські практики

Українські родини від початку війни стикаються з великою кількістю викликів — починаючи від вимушеного переселення, втрати звичного рівня забезпечення родини і закінчуючи питаннями безпеки дітей під час навчання.

Якість та зміст освітнього процесу — це окремий біль. Тож, зрозуміло, що батьки шукають різні шляхи вирішення цих питань.

На мій погляд, ключове завдання закладів освіти — попри будь-які обставини дбати про високий рівень підготовки учнів і забезпечити їм найкращі умови для здобуття знань. Поруч з цим, очевидно, що не всі батьки можуть обрати саме приватний заклад.

А отже мають бути запропоновані варіанти, які дозволять талановитим дітям реалізувати свій потенціал. З цієї точки зору, гранти на навчання стають інструментом, який поєднує інтереси всіх сторін.

Батьки отримують можливість навчати дітей у освітніх закладах з провідними підходами, а приватні школи, на зразок КМDШ, — змогу реалізувати свою місію та зробити внесок у майбутнє українського суспільства.

Хочу зауважити, що ми не є новаторами у цьому питанні. Багаторічний досвід європейських приватних шкіл, які через різноманітні гранти та програми заохочують активних учнів долучитися до них, демонструють прекрасні результати такого починання.

Гранти надають закладам освіти та учням можливість пройти разом захопливий та продуктивний шлях. В результаті перші отримують випускників, якими можна пишатися, а другі — якісну освіту та вдячність навчальному закладу, де вони провели найкращі шкільні роки. Це взаємний натхненний процес.

Візьмемо до прикладу традиційну британську школу Ellesmere College, засновану в 1884 році. Для підтримки локальних і іноземних студентів коледж надає широкий вибір академічних і спортивних грантів, які відкривають перед ними двері у світ великих можливостей. Після завершення навчання такі учні входять до The Old Ellesmerians Alumni Club і продовжують бути частиною коледжу, брати участь у його заходах і подіях, ділитися своїми досягненнями та мотивувати наступні покоління. Тобто внесок, який робить приватна школа, лишає слід у житті випускника назавжди. Що більше є таких реалізованих дітей у країні, то краще вони можуть розвинути цю країну в майбутньому.

КМDШ поступово рухається в цьому напрямку. Ми теж хочемо формувати першокласне ком’юніті випускників і разом із ними продукувати успіхи України. Тож уже другий рік поспіль ми оголошуємо конкурс на присудження грантів для талановитих учнів 5-11 класів. Загальний грантовий фонд складає суму, еквівалентну вартості 12 повних контрактів в трьох школах з мережі: Осокорки, Голосіїв, STEAM.

Грантові програми розраховані і на наших учнів, і на дітей, які ще не навчаються в мережі КМDШ.

Для зовнішніх кандидатів ми пропонуємо програми, що покривають від 25% до 100% річної вартості:

  • Програма «Перші кроки» передбачає один рік навчання для школярів 7-9 класів і знижку на освітні послуги розміром 25–75%
  • Програма «Випускник» включає два навчальні роки для учнів 10-11 класів та знижку від 25% до 100% (тобто повного покриття вартості навчання в КМDШ)

Учні, які вже є частиною мережі, можуть себе спробувати у програмі «Зірка КМDШ», що розрахована на один рік і забезпечує переможців знижками від 5% до 50%. Надихати і підтримувати тих, хто нас уже обрав, для нас дуже важливо. Усі деталі – за посиланням.

У сучасних умовах приватним закладам освіти надавати гранти непросто. Однак ми дуже віримо в українських дітей і Україну та вважаємо, що ця місія здійсненна навіть сьогодні. Чекати на зміни, на кращі часи чи обставини – не варіант, тому що життя відбувається тут і зараз, в Україні чудові діти, які хочуть здобувати освіту тут і зараз. Тож чекаємо талановитих школярів у мережі КМDШ!

Головне сьогодні