Помер режисер Роберт Маллінга та поет Андріан Мітчелл

— 22 грудня 2008, 14:35

Причиною смерті режисера став серцевий напад, повідомляє Lenta.ru.

Малліган народився в 1925 році. Свою кар'єру він починав листоношею на CBS, де дуже швидко пройшов шлях від асистента продюсера до режисера телевізійних серіалів.

Крім "Пересмішника" в активі Маллігана такі картини, як "Любов з підходящим незнайомцем", "Нагору по сходах, що ведуть униз", "Брати по крові" та інші. Однієї з його останніх робіт став фільм "Серце Клари", що вийшов у 1988 році. Головну роль зіграла Вуппі Голдберг.

Адріан Мітчелл, випускник Оксфорда, був пацифістом та прихильником британських соціалістів. Один із самих знаменитих його віршів був надрукований в 1964 році, який мав назву "To Whom It May Concern" ("Тим, кого це стосується") і був присвячений війні у В'єтнамі.

Мітчелл вперше зачитав його на Трафальгарскій площі. Журнал "Red Pepper" увінчав його лаврами "тіньового поета-лауреата".

Крім політичної поезії, що зробила його відомим, Мітчелл багато працював у театрі. Зокрема, саме йому належить інсценування п'єси Петера Вайса "Марат і маркіз де Сад", з великим успіхом поставлена Пітером Бруком у театрі Royal Shakespeare Company, він переніс на сцену Royal National Theatre гоголівського "Ревізора".

Останній вірш Мітчелл надрукував 18 грудня, за два дні до смерті. Вірш має назву "My Literary Career So Far" ("Мій літературний шлях до сьогоднішнього дня").

Реклама:

Головне сьогодні