Найкращі міста для гурманів

Список міст для гурманів складено на основі даних Anholt-Gf Roper City Brands Index, які були обнародувані червні цього року.

Під час дослідження було опитано 10 000 людей з 20 країн світу. Їх попросили оцінити 50 міст світу за різними показниками: клімат, загальна привабливість, ресторани і нічне життя, мультикулутралізм тощо.

Щоб визначити, які міста найбільше асоціюються зі смачною їжею, респондентів мали проаналізувати тематичний список. У ньому був і пункт "їжа". Учасники опитування визначали, що саме у місті вони визначили б як цікаве у певному місті. Ті міста, у яких пункт "їжа" респонденти називали найчастіше, і отримував найбільше балів.

У результаті, на першому місці опинився Париж, на другому - Рим, на третьому - Токіо.

Париж відомий своїми кондитерськими, ресторанами з зірочками Michelin, і смачнючими біфштексами.

Паризькі кондитерські славляться своїми солодощами. Фото dustinpsmith
У Римі можна потішними себе квадратними шматками піцци з цуккіні, відомими капрізькими сандвічами з помідорами і свіжою моццареллою. І, звісно, римське морозиво...

Токіо славиться сашимі і робатаякі.

Салит сашимі. Фото Geoff604
Мехіко і Барселона замикають першу п'ятірку міст для гурманів. Попри те, що багато канадців та американців не вважають ці міста прекрасними кулінарними, європейці та азіати у цьому впевнені.

"Мехіко отримало високі бали від Єгипту, Росії, Швеції, Австралії і багатьох інших країн. Це свідчить про те, що мексиканська кухня стає популярнішою у світі", - зауважують дослідники.

У Мехіко ви можете спробувати смачнючу тамале в El Monasterio, традиційні сільські страви в Casa Merlos і гарячий шоколад у El Cardenal. Туристи обожнюють такі місця і це є однією з головних причин, чому мексиканська кухня стала такою популярної за останні 20 років.

У Барселоні ж гурмани насолоджуються паельєю (рис з морепродуктами), традиційними каталонськими стравами, такими як Escalivada (її готують з підсмажених закопчених овочів), салатом із тріски.

Паелья з морепродуктами. Фото VRoig

ТОП-10 міст для гурманів

Місце у рейтингу

Назва міста

1

Париж

2

Рим

3

Токіо

4

Мехіко

5

Барселона

6

Мадрид

7

Гонконг

8

Пекін

9

Мілан

10

Шанхай

П'ять найкращих міст для гурманів представляють по суті п'ять найпопулярніших кухонь світу. Втім, не лише ними п'ятьома живуть любителі смачної їжі.

Так, наприклад, є чимало прихильників китайської кухні. У Пекіні навіть існує кулінарна туристична група Hias Gourmet, що займається кулінарним туризмом по країні. Три китайські міста Гонконг, Пекін і Шанхай займають відповідно сьоме, восьме і десяте місце у списку.

[L]Цікаво, що у рейтинг не потрапив Лондон, який за останні 20 років перетворився в рай для гурманів.

Немає у ТОП-10 і "ресторанної столиці США" Нью-Йорку.

"Як Великобританія, так і США чудові в плані кулінарної розмаїтості. Але це не змінює той факт, що для людей американська їжа в першу чергу асоціюється з McDonalds", - зазначають укладі рейтингу.

За матеріалами Forbes, фото на титулі - Gurman.ru

Реклама:

Головне сьогодні