"Сімпсони" боротимуться з ожирінням

— 6 жовтня 2009, 11:54

Міністерство охорони здоров'я Великобританії в рамках кампанії у боротьбі з ожирінням вирішило створити рекламний мультфільм, героями якого стануть Сімпсони.

Саме за допомогою популярних намальованих героїв британський уряд пропагуватиме здоровий спосіб життя, повідомляє The Daily Telegraph.

"Сімпсони - це улюблена усіма родина, яка постійно зіштовхується з труднощами сучасного життя, схожими на ті, через які проходять звичайні американські родини", - сказав міністр охорони здоров'я Джилліан Меррон.

За його словами, саме через неабияку популярність й була обрана сімейка Сімпсонів, яка "подаватиме приклад звичайним родинам у тому, як покращити раціон харчування і рівень фізичної активності для підтримання більш здорового способу життя".

У перших спеціальних випусках мультсеріалу Гомер Сімпсон, його дружина та діти продовжуватимуть їсти гамбургери, піццу, чіпси та морозиво, сидячи на дивані. Але після цього герої різко змінюють свій спосіб життя й переходять на моркву, яблука і починають робити зарядку.

[L]"Головне не що говорять, а хто це говорить. І те, що звернення до глядачів підтримують Гомер і Барт Сімпсони насправді дуже важливо", - вважає професор Джерард Хастінгс, який очолює інститут соціального маркетингу при Стерлінгському університеті.

На думку вченого, дуже важливо, що здоров'я асоціюватиметься з чимось веселим, а не офіціозним.

На серії про здоровий спосіб життя родини Сімпсонів влада Великобританії виділила 640 тисяч фунтів стерлінгів.

Мультсеріал виходитиме на одному з телеканалів з початку жовтня й транслюватиметься до кінця грудня.

Реклама:

Головне сьогодні