Поланскі у в'язниці працює над новим фільмом

— 14 жовтня 2009, 14:26

Відомий кінематографіст, який наразі перебуває у швейцарській в'язниці, хоче показати нову картину на Берлінському фестивалі, який пройде у лютому 2010-го року.

Про це у середу розповів друг Поланскі та автор сценарію "Привида" Роберт Гарріс, повідомляє The Times.

"Він може повідомляти з камери про свої побажання щодо фільму. Не знаю, чи є в нього можливість дзвонити з мобільного телефону, але якимось чином спілкуватися він може", - пояснив Гарріс.

За його словами, Поланскі хоче, щоб фільм був завершений, навіть якщо режисер перебуває у в'язниці.

"Цей кошмар, що відбувається, може призвести до того, що режисера посадять до в'язниці на тривалий термін. Але ми повинні працювати над фільмом у тій ситуації, що склалася. Я впевнений, що він (Поланскі) хоче, й далі вести роботу над фільмом, над яким працював останні два роки", - сказав сценарист.

Щоправда, у зв'язку зі скандалом навколо Поланскі, співавтор фільму не впевнений, що публіка та критики об'єктивно сприймуть нову роботу режисера.

"Не знаю, чи зможе кіно піднятися над всією цією ситуацією, в якій опинився режисер. Це чудова можливість перевірити кліше про те, що немає поганої реклами", - зауважив Гарріс.

[L]Нагадаємо, Романа Поланскі було заарештовано 26-го вересня у Швейцарії.

Відомо режисера звинувачують у сексуальних стосунках з 13-річною дівчиною 30 років тому.

Арешт Поланскі розділив громадську думку. Більшість американських діячів вважають, що режисера слід притягнути до відповідальності.

У свою чергу президент Франції Ніколя Саркозі сказав, що сподівається на "швидке врегулювання" цього питання.

Реклама:

Головне сьогодні