Тест

Пекторалі ручної роботи у колекції Оксани Караванської. Фото

Дизайнер зробила акцент на позачасових речах, і свою колекцію весна-літо 2010 присвятила пекторалі. "Ця старовинна чоловіча, саме чоловіча, прикраса і надихнула мене на створення жіночої колекції", - зауважує Караванська.

"Щось відбувається у космосі, коли окремі люди починають мислити однаково", - так прокоментувала дизайнер те, що концепція її колекції співпала з логотипом ювілейного ХХV Українського Тижня Моди.

Основну увагу Оксана Караванська присвятила деталям. Вона зробила акцент на техніці виконання матеріалів, які більшою мірою зроблені вручну. Було використано і метод ручного плавлення тканин, і валяна вовна з ручним розписом, і техніка "вбивання" вовни у тонку шовкову тканину, яку для Караванської, як зізнається сама дизайнер, виготовляла українська майстриня з Каліфорнії.

"Майстринь, які володіють такою технікою, наразі дуже мало залишилося, їх одиниці. Технологія доволі складна, і вартість таких тканин дуже висока", - запевняє Караванська.

"Вбрання з таких тканин доволі приємно носити, воно дуже ніжне до тіла", - додає Оксана.

Одяг в колекції було доповнено прикрасами з мідного дроту, також ручної роботи. "Мідь - це найм'якший метал, він дивовижно слухняний, з нього дуже приємно робити прикраси", - відзначає дизайнер.

Караванська наголошує, що її колекція створена для справжніх українських жінок, бо вони є найкращі і найприродніші. А одяг від Оксани Караванської та дизайнерські прикраси надають не штампований вигляд та передають потужну енергетику української культури.

До слова, магазин дизайнера на Хрещатику закрився, тому тимчасово речі від Караванської у Києві можна придбати лише у шоу-румі. А тим часом дизайнер підшукує собі приміщення.

Найепатажніша сукня колекції

Усі фото Дмитра Ларіна

Місце проведення показів: ТК |ACCO INTERNATIONAL