В Уфі врятували кошеня, яке примерзло до криги

— 13 листопада 2009, 14:50

Рятувальники міста Уфи врятували маленьке кошеня, яке примерзло шерстю до криги озера, повідомляє Інтерфакс.

"Маленького кошеня, у якого щойно відкрилися очі, якийсь невстановлений нелюд скинув в ополонку, просвердлену рибаками в озері, скованому ще неміцною кригою", - розповів співробітник рятувального загону.

За його словами, кошеня в екстремальній ситуації знайшло в собі сили і зуміло доплисти у крижаній воді до краю ополонки та викараскатися.

"Крихітне, наскрізь промокле звірятко побігло подалі від ополонки. Але від страху дезорієнтувалося і попрямувало у протилежний від берега бік. Через кілька метрів, вибившись з сил, воно присіло відпочити. У результаті мокра шорстка на холод миттєво примерзла до льоду", - додав рятувальник.

Відчайдушне нявчання тварини, прикутої до криги, почули жителі приозерного селища. Але їм не вдалося дістатися до кошеняти через крихку кригу і викликали рятувальників.

Через 5 годин прибула бригада рятувальної служби, яка, за допомогою човна (ламаючи лід веслами та носом човна), швидко дісталася до тваринки.

Врятоване кошеня підняли на борт човна прямо зі шматком криги, до якого воно примерзло.

Після цього тваринку відігріли, нагодували та знайшли йому хорошу хазяйку. Тепер Соня - таке ім'я отримало кошеня - живе в селі у бабусі однієї зі співробітниць рятувальної служби.

Реклама:

Головне сьогодні