Василь Шкляр презентує нову книжку, яка має стати його "книгою життя"

— 13 листопада 2009, 17:06

Над романом "Чорний ворон" письменник Василь Шкляр працював майже 13 років. Напередодні видання вже презентувало видавництво "Клуб сімейного дозвілля". Роман вийшов під назвою "Залишенець". Нині він виходить друком у видавництві "Ярославів Вал" - під назвою "Чорний ворон", повідомляє "Радіо Свобода".

Василь Шкляр ситуацію пояснює наступним чином: "Чорний ворон" виходить у рамках літературного конкурсу Ліги меценатів, "ЗалишЕнець" - через контракт із "Клубом сімейного дозвілля".

В основі роману - повстанська боротьба українців проти більшовицької Росії у 20-х роках минулого століття. Видання - художнє, проте має документальну основу: для підготовки роману Василь Шкляр працював в архівах СБУ.

Сам письменник, розповідаючи про "Чорного ворона", висловлює сподівання, що роман стане його "книгою життя". За словами Василя Шкляра, у книзі є і сльози, і сміх, і драматична історія кохання.

"Дивовижним виглядає те, що довкола вже була встановлена радянська влада, вже не було надії на визволення, а вони залишалися. Була когорта найстійкіших повстанців, які казали: "На моєму чорному прапорі було написано "Воля України - або смерть", ми не здобули волі, тому я обираю смерть"", - розказує про роман письменник.

Реклама:

Головне сьогодні