Пінчук запровадив премію для художників з усього світу

— 10 грудня 2009, 09:49

8 грудня 2009 року в Нью-Йорку Фонд Віктора Пінчука оголосив про заснування арт-премії Future Generation Art Prize - масштабного міжнародного конкурсу для митців віком до 35 років, повідомляє прес-служба Фонду Віктора Пінчука.

Премія заснована з метою відкриття нових імен в світі мистецтва та надання довгострокової підтримки наступному поколінню художників, незалежно від місця їх народження та проживання.

Премія буде присуджуватись раз на два роки (у парні роки). Головний приз розміром $100 000 (з яких $60 000 - готівкою, а $40 000 - на створення нових робіт) буде присуджуватися міжнародним журі.

Крім того, додаткові $20 000 будуть спрямовані на програми стажування для п'яти лауреатів спеціальних премій. Зображення робіт всіх номінантів на премію будуть розміщені на вебсайті PinchukArtCentre, де відвідувачі зможуть проголосувати в режимі он-лайн за переможця в номінації "Приз громадськості".

Заявки на участь у конкурсі можна подавати у режимі онлайн з 18 січня 2010 року через офіційний веб-сайт премії http://www.futuregenerationartprize.org/. Виставка номінантів премії відкриється в PinchukArtCentre у жовтні 2010 року.

Ім'я володаря головної премії буде оголошено членами журі конкурсу у грудні 2010 року. Додатково до головної премії, спеціальними преміями та різноманітною підтримкою будуть відзначені ще п'ятеро художників.

Консультуватимуть лауреатів та надаватимуть їм підтримку Андреас Гурскі, Деміен Хьорст, Джеф Кунс та Такаші Муракамі.

Члени міжнародної Ради конкурсу: Віктор Пінчук, Андеас Гурскі, Деміен Хьорст, Джеф Кунс та Такаші Муракамі, Елі Броуд, Дакіс Жоану, сер Елтон Джон, Міучча Прада, а також директори музеїв: Річард Армстронг директор фонду та музею Соломона Гуггенхайма, Глен Д. Лоурі, директор MoMA, Альфред Пакеман, директор Центру Помпіду, та сер Ніколас Серота, музей Tate.

Повідомляється, що група спеціально запрошених експертів в галузі сучасного мистецтва, що налічує близько ста осіб з усього світу, буде номінувати своїх кандидатів.

[L]Поєднуючи відкритий процес подачі заявок та роботу з міжнародною мережею експертів, PinchukArtCentre сподівається скласти глобальний профіль учасників - молодих художників з усього світу віком до 35 років.

Запуск нового проекту Премії Future Generation Art Prize відбувся одразу після оголошення лауреатів національної Премії PinchukArtCentre для молодих українських художників віком до 35 років.

Переможець національної премії PinchukArtCentre автоматично потрапляє в шорт-лист Future Generation Art Prize і стає 21-м учасником виставки номінантів.

Реклама:

Головне сьогодні