В Україні з'явиться перший музей мармеладу

— 10 грудня 2009, 11:55

Відвідувачі солодкого музею зможуть скористатися унікальними рецептами приготування мармеладу. Усі вони будуть представлені на стендах, де також розташуються муляжі унікальних сортів і видів мармеладу.

Про це "Інтерфаксу" розповів директор дитячого містечка "Лукомор'я" Микола Помогалов, автор 7-ми рекордів, занесених до "Книги рекордів України".

"Цей Музей стане складовою створюваного в містечку першу в Україні Екопарк, початок якого було покладено відкриттям два місяці тому екологічної стежки", - наголосив Помогалов.

У музеї мармеладу, за словами директора, "буде відображена багатовікова історія створення мармеладу, і його розвиток на всіх континентах. Основну увагу буде приділено розвитку продукції мармеладу в Севастополі".

Планується, що в музеї буде проводитися дегустації різних видів мармеладу, який виготовляють як українські кондитерські фабрики, так і зарубіжні кондитери.

Відкриття Музею мармеладу заплановано на 14 лютого - День закоханих.

До речі, раніше в цьому році: в День закоханих в дитячому містечку були відкриті "Лавка примирення", два місяці тому - Ляльковий театр, скульптурна композиція "Лукомор'я" з пам'ятником Пушкіну, а також закладено екологічну стежку, яка повинна стати основою для створення єдиного в Україні Екопарку.

А серед рекордів, які були встановлені Помогаловим: спорудження найбільшого пасхального яйця, найбільший бутерброд з червоною ікрою, найбільший букет з квітів у вигляді символу міста-героя - пам'ятника затопленим кораблям, медовий тост площею 4,5 кв. м під назвою "Медовий місяць", ялинка, зроблена з більш, ніж 500 комп'ютерних мишок.

Реклама:

Головне сьогодні