Ольга Куриленко зіграє у фільмі про Чорнобиль та мріє про роботу сценариста

28 січня у київському кінотеатрі "Україна" розпочався фестиваль "Вечори французького кіно", організований спільно "Французьким культурним центром" та компанією "Артхауз-Трафік". У рамках цього заходу столицю України відвідала всесвітньовідома модель та актриса Ольга Куриленко.

Вона приїхала, аби представити свою нову роль у французькому фільмі "Земля забуття". Стрічка присвячена аварії на Чорнобильській АЕС, яка подається очима української дівчини, яку і зіграє Ольга Куриленко.

Увечері 29 січня маленький хол кінотеатру "Україна" був заповнений журналістами. Гості фестивалю були оточені телекамерами та диктофонами, проте вся увага дісталася "дівчині Бонда" та режисерці фільму "Земля забуття" Мішель Боґанім.

Оскільки стрічка тільки запускається у виробництво, усі деталі її створення тримаються у секреті.. Тому французька режисерка, яка разом із перекладачем стояла за спиною Ольги Куриленко, пильнувала за кожним жестом та словом своєї акторки.

Зрештою, відчайдушно балансуючи між цікавістю преси та службовим обов’язком, Куриленко все таки змогла дещо розповісти про нову кінокартину. Деякі факти про створення "Землі забуття" повідомила і сама Мішель Боґанім.

Сценарій, за словами Ольги, все ще допрацьовується, але актриса вже розпочала репетиції. На час самої катастрофи їй було лише шість років, дому дівчина переглядає велику кількість архівних матеріалів, адже саме очима її героїні – Анни – глядач повинен сприйняти трагедію.

Не забула акторка нагадати і про радіаційну небезпеку, яку продовжує нести вже закрита станція. У зону відчуження Ольга потрапить лише на кілька днів під час зйомок.

Роль Анни дісталася Куриленко без жодних проб: Мішель помітила акторку у фільмі "На Схід від мене", де Ольга зіграла російську повію, та одразу ж зв’язалася із нею. Щодо виконавців інших ролей, то вони поки що не затвердженні.

Боґанім запевнила, що у "Землі забуття" гратимуть українські актори, підбиратимуть в Україні і технічний персонал. Герої стрічки розмовлятимуть як українською, так і російською мовами. Із вітчизняними реаліями режисерка познайомилась під час зйомок фільму "Odessa…Odessa!", що розповідав про єврейських емігрантів-одеситів.

Чи не хотіла б сама Ольга Куриленко сісти у режисерське крісло? Поки що ні, але її вабить красне письменство. Вона з дитинства хотіла писати і зараз вагається, який обрати фах - письменника та сценариста.

Перші кроки вже зроблено – Ольга закінчила курси сценаристів в одному із лос-анджелеських університетів. Втім, навіть якщо акторка знайде час на свою мрію, доля її майбутніх опусів залишатиметься непевною. Куриленко зазначила, що ставиться до своїх текстів, немов до дітей, і тому навряд чи не зможе віддати їх у чужі руки. Отже, цілком можливо, що колись Ольга таки сяде у режисерське крісло.

Окрім літературної творчості, Куриленко займається також благочинною діяльністю. На це її підштовхнув власний негативний досвід перебування у лікарні рідного Бердянська.

Ще маленькою Олю жахали умови, в яких там знаходилися хворі. Дівчина виросла, а умови в лікарні не покращилися. Нещодавно Куриленко завітала в один з медичних закладів рідного міста та поспілкувалася із тамтешніми спеціалістами. Зясувалося, що медичне обладнання у лікарні надзвичайно застаріле.

"За кордоном подібні речі, навіть якщо термін їхнього вжитку був вдвічі менший, опиняються на смітнику", - обурювалась Ольга. Акторка вирішила допомогти вітчизняній медицині і разом із благодійним фондом "Родина" презентувала бердянським лікарям апарат для діалізу.

Вочевидь, життя акторки дуже важке та напружене. Журналістам вона зізналася, що полюбляє прості та легкі фільми, які дають їй змогу забути про щоденні клопоти.

Українські глядачі також мають змогу забути про життєві негаразди і переглянути найкращі фільми Франції 2008 року. Фестиваль "Вечори французького кіно" триватиме ще тиждень. У програмі: "Париж! Париж!" Крістофа Барратьє, "LOL" Лізи Азуелос, "Мої зірки та я" Летиції Коломбані, "Луїза-Мішель" Гюстава Керверна та Бенуа Делепіна, а також "Клієнтка французького жиголо" Жозіана Баласко.

Усі фото Film.ru



Реклама:

Головне сьогодні