Весняна мода для сильної статі, або Шопінг по-чоловічому

За кермом модного світу зрештою опинилися модні, але мужні чоловіки. Намітилась тенденція до натуралізації чоловічого образу, тож є надія бачити на вулицях доглянутих, але не вихолощених, розумних, але не змучених, мужніх, але не дикуватих, галантних, але впевнених у собі чоловіків.

Такий чоловік обов'язково вдягне цієї весни коротке елегантне пальто до коліна приталеного силуету, з чіткою лінією плеча та застібкою на 1 або 2 ґудзики. В іншому випадку можна порадити обрати двобортне пальто прямого крою з незвичним розташуванням кишень та ліній крою, що наразі дуже актуально.

Піджак на пальто в прочитанні Лілії Літковської

Родзинкою чоловічого шику в цьому сезоні будуть тренчкоти з широким коміром, з широкими, але підкресленими плечима. Для них обирають найкращі дорогі щільні шовкові та бавовняні тканини з "відливом", багато уваги приділяють бездоганній якості виконання строчок та зовнішньому вигляду численних дрібних деталей: кишень, пат, хлястиків, відлітних кокеток, шльовок, поясу.

Тренчкот у сучасній моді стає не лише зручним повсякденним одягом, але й певною мірою предметом розкоші.

Стиль casual від ТМ VULDI
Прихильникам стилю casual можна порадити вовняні або шкіряні куртки прямого спортивного крою. А чоловікам, які полюбляють дивувати, в новому сезоні знадобляться авангардні пальто з незвичним малюнком або футуристичні куртки з дутих синтетичних матеріалів із застібкою доверху. Увага часто акцентується на застібці-блискавці іншого з костюмом кольору, або ж дизайнери навмисно поєднують у куртках та пальтах застібки на блискавку та ґудзики.

У вільній сучасній моді майже нівелюється грань між поняттями пальто та піджак чи куртка. Можна вдягнути тепле вовняне коротке пальто по фігурі, а під ним буде краватка та сорочка, чи під тонкий піджак піддіти светр або жилет під горло з аналогічної тканини.

В такому прагненні до трансформацій в моді з'являються подвійні футуристичні пальта та піджаки "два в одному": завдяки новим функціональним модним деталям виникає можливість одягти короткий плащик з каптуром та захиститись від дощу, або поверх піджака надіти жилет для утеплення, або носити пальто із застібкою доверху, оздоблене додатково декоративним класичним відкладним коміром.

Матеріалами для популярних пальто та піджаків можуть слугувати тканини з овечої вовни, високоякісний кашемір, вовна в поєднанні з шовком. Також популярні тонка шкіра, замша та нубук, інколи в тандемі із синтетичними лакованими та пінистими матеріалами, груба цупка шкіра з ефектом потертості та заяложеності, з якої виготовляють куртки-пілоти та клубні піджаки.

Поєднання гладких та ворсових фактур як ніколи популярне в чоловічій моді. Доцільним є використання матеріалів, різних за сировинним складом та цупкістю.

[L]Модними для верхнього одягу залишаються приглушені темні "чоловічі" кольори: однотонний сірий від графітового до світлого димчастого, ахроматичний меланж, землистий бежевий та коричневий, темний болотяний, холодний бордовий.

Допускається вдягати речі в клітинку, велику шотландську клітинку, чорно-білу клітинку-смужку, а також рубчик та смуги в переливах одного кольору. Такі геометричні візерунки будуть особливо виграшно виглядати у монопоєднанні, тобто коли весь костюм від пальто і піджаку до сорочки і брюк виконано з однаковим малюнком. А яскраві кольорові костюми червоного, синього, зеленого кольорів слід носити монохромно, підбираючи аксесуари тон-в-тон.

Брюки на весну матимуть класичні форми та деталі, або бути дещо звуженими в області стегон. Підбирають їх в тон костюму чи суміжного кольору, а фактура може дещо відрізнятись від піджака чи жилетки.

Міські денді цієї весни сміливо вдягнуть оксамитові брюки, в тренді - вугільно-чорні оксамитові брюки класичного крою. Ще однією родзинкою наступного сезону стануть вузькі короткі брюки, бавовняні або зі змішаних тканих, найчастіше світлих бежевого або сіро-блакитного кольорів.

Короткі вузькі брюки в пісочних тонах від Анни Сосновської
З модними брюками носять як класичні світлі сорочки, так і модернові м'яті сорочки, сорочки з візерунком, принтами, вишивкою та мереживом, сорочки однакового кольору з наново актуальною вузенькою краваткою чи шийною хусткою. До речі, саме зараз дизайнери частіше пропонують нові способи зав'язування звичних краваток: на нові хитромудрі вузли і, навіть, бантом.

Серед іншого чоловіки не знехтують навесні і грубими в'язаними светрами з товстої пряжі з V-подібним вирізом під комір сорочки. Ще однією плетеною деталлю у гардеробі модників може стати жилет з глибоким вирізом майже до талії, під горло або з коміром гольф. Наймодніші светри та жилетки зроблені на ґудзиках і зовні нагадують класичний крій.

Інколи подіум пропонує навіть дещо гротескне, перебільшене звернення до історичної моди. Так, в чоловічій моді з'являються камзольний крій, оксамитові деталі в пальто та піджаках, застібки у вигляді витих петель, жабо та шийні платки, метелики, високі кепки з козирком та навіть капелюхи-казанки в дусі Чарлі Чапліна.

Ультрамодний візерунчастий костюм та "кіношне" взуття від Олександра Гапчука
Власне і взуття стає "кіношним": великі пласкі черевики на товстій широкій підошві із закругленим піднятим носиком. Туфлі та черевики виготовляють з грубої коров'ячої шкіри, фарбованої у приглушені кольори, часто з фігурним тисненням.

На додачу до такого "архаїчно-сучасного" стилю в одязі дизайнери пропонують несподівані аксесуари: щільнооблягаючі шкіряні рукавички, великі сумки через плече в тон костюму, сумки-валізи з рельєфної шкіри несподіваних кольорів: від рудувато-коричневих до приглушених бузкових та бірюзових.

Реклама:

Головне сьогодні