"Маленький принц" Екзюпері стане тривимірним

— 25 лютого 2010, 17:20

Французькі продюсери Антон Сумаш і Димитрій Рассом мають намір зняти стереоскопічний мультфільм, заснований на книзі Антуана де Сент-Екзюпері "Маленький принц", пише Лента.ру з посиланням на видання Variety.

Очкується, що бюджет проекту становитиме 60,8 мільйона доларів. Таким чином, цей фільм стане одним з найдорожчих європейських проектів.

Зйомки мультфільму у форматі 3D розпочнуться в 2011-му році. Куратором картини стане внучатий племінник письменника Олів'є д'Аге, який очолює фонд, що розпоряджається спадщиною Сент-Екзюпері.

Продюсери обіцяють точно дотримуватися сюжету літературного першоджерела і створити мультфільм, який продовжить традицію високоякісної анімації, закладену картинами Міядзакі і студії Pixar.

Хто займе режисерське крісло, поки не уточнюється.

До речі, під керівництвом продюсера Антона Сумаша також буде створено телевізійний серіал за мотивами книги Сент-Екзюпері.

Нагадаємо, твір Антуана де Сент-Екзюпері, що розповідає про дружбу льотчика і Маленького принца з астероїда В-612, було опубліковано у 1943-му році. З тих пір твір перекладено на 180 мов і продано в кількості 80 мільйонів екземплярів.

Казку Сент-Екзюпері раніше неодноразово екранізували. Зокрема, у 1966-му році литовський режисер Арунас Жебрюнас зняв ігрову картину з Донатас Баніоніс в одній з головних ролей.

Наприкінці 1970-х з'явився мультиплікаційний серіал "Пригоди Маленького принца", знятий за участю Японії, Франції та Німеччини. Ця робота завоювала велику популярність у Європі та США.

Реклама:

Головне сьогодні