Наукова фантастика від Ольги Громової

Чи то дизайнер начиталася фантастичних романів, чи надивилася модних містичних фільмів, але свою нову осінньо-зимову колекцію Ольга Громова представила як дуже потойбічну та втаємничену.

Оформлення подіуму незвичайною проекцією, містичне дефіле, образи моделей з фільмів про божевільних вчених - все разом несло в собі дуже потужний енергетичний заряд. Навіть сама Ольга Громова називає власне шоу арт-проектом.

На щастя, таке представлення колекції зовсім не зіпсувало сприйняття власне одягу та концептуальних його вирішень. А серед них: чітко окреслена асиметрія, виразний архітектурний крій, конструкції, "виліплені" з цільного шматка тканини, м'які за формою та лініями, цупкі, але м'які кашеміри, металізовані тканини, шовковий трикотаж. Серед трендових кольорів чорнильний, антрацитовий, оливковий, колір червоного вина та багряні вкраплення.

Слід звернути увагу і на особливі "громівські" (чи "громовí", як кому краще) деталі колекції: легінси з хлястиком під ніжку, багряно-червоні сукні та пальта в поєднанні з блідо-білястими панчохами та добротне дизайнерське взуття.

Індустріально-футуристичні образи доповнюють круглі окуляри в дивних оправах та прикраси у вигляді черепів. Про біжутерію з колекції Ольга Громова розповідає з особливою насолодою. Її співпраця з Hararuk Studio вилилась в прикрасах з пластику, акрилу та силікону. Вони дуже легкі, хоча й виглядають на тілі доволі масивно.

Трохи біднувата колекція на очікувані зимові пропозиції - теплі довгі пальта, зручні зимові куртки, светри та зимове взуття Громова дещо обійшла своєю увагою.

"Чому не мілітарі?", - запитують в Ольги Громової. Адже саме цей тренд є надзвичайно популярним у світі, а Громова завжди створює гостромодні колекції. "Я не мала наміру піддаватися суцільній мілітаризації. Якби я створила таку колекцію, то, можливо, була б дуже подібна до інших. А так я маю власне особисте бачення тренду і втілюю його в життя", - пояснює дизайнер.

До слова, Громова в цьому сенсі на порядок випередила своїх вітчизняних колег по цеху. Бо саме тема містичної фантастики, скелетів та черепів на фоні чорних та винно-багряних кольорів обіцяє бути неабияк затребуваною наступного осінньо-зимового сезону.

А ще Громова по-секрету зізналася, що мріє поїхати з України. "Я дуже втомилася від нашої держави. Мрію залишити Україну, і, надіюсь, назавжди. Де саме хочу жити, ще не знаю. Можливо, десь в Європі".

Реклама:

Головне сьогодні