Вбрання з символами НАТО від Олени Даць та некомерційна колекція Ірини Каравай

Для нинішнього Тижня Моди Олена Даць знайшла собі нових партнерів - Інститут світової політики - і з головою поринула у євроатлантичну інтеграцію, трохи відійшовши тим самим від моди як мистецтва.

Через це колекція перенасичена символізмом у доволі примітивному прочитанні: біло-синє поєднання тканин, двостороння синьо-чорна вовняна тканина - як двояке сприйняття Північноатлантичного Альянсу, декорація вбрання ромбами у вигляді чотирикутної зірки - символу Альянсу, принти з чітко вираженими символами НАТО.

Колекція вбрання від Олени Даць
Колекція вбрання від Олени Даць
Те, що справді може потішити модників, це вдале поєднання кольорів: синього, бежевого, білого, чорної основи, ексклюзивних виключно натуральних тканин з плетінням та друком кашемірові тканини, ніжні пальта та сукенки, особливі текстильні аксесуари.

Частину колекції (а саме ексклюзивні одиночні вбрання) дизайнер планує продати з аукціону, а інша частина, як обіцяє Олена Даць, буде успішно розтиражована і розіслана по бутиках у всьому світі.

А от дизайнер Ірина Каравай, навпаки, поставила мистецьку складову на перше місце. В кризові для суспільства часи дизайнера потягнуло створити самобутню, дуже творчу колекцію.

Дизайнер представила насичену, інтелектуальну, естетично досконалу колекцію з елементами етнічних мотивів.

Тут і далі - колекція Ірини Каравай
"Головною темою став монохром в одязі, аскетизм силуетів, приглушеність кольорів. Передача творчої ідеї полягала саме в оздобленні. Тому при візуальній простоті, речі досить складні у виконанні", - каже Ірина Каравай про нову колекцію.

"Коли ми зрозуміли, що втілити такий творчий задум доволі непросто чисто технічно, я почала запитувати себе: чи варте воно тих зусиль, які ми в це вкладаємо? В роботі були моменти навіть легкодухості. Інколи доводилося перероблювати речі декілька разів, щоб досягти спорідненості з ескізами чи довести образ до досконалості", - пригадує дизайнер.

І така творча робота дала свої плоди. Показ пройшов на одному подиху, кожне вбрання було по-своєму унікальне, з колосальною кількістю ручної роботи.

"Моє першочергове завдання створювати не просто одяг на один день, а вбрання з душею", - підсумовує дизайнер.

Тож речі з колекції будуть досить дорогими, і зрозуміло, не тиражуватимуться. Та замовлення, на зізнання дизайнера, вже поступають. А от команда Ірини Каравай ще й досі не може скласти їм ціну.

Привертають увагу прикраси від Ірини Каравай, дуже масивні і самодостатні: пекторалі з камінням та металічними кульками, ланцюжки з текстилю, широкі дуті браслети. "Мені дуже подобається працювати над аксесуарами! Це як окрема стихія. Тут маєш повну свободу для творчості та фантазії", - захоплено розповідає дизайнер.

Читайте також на порталі TabloID Другий день Fashion Week: Єфросиніна, Подкопаєва і Смолін з жабою

Усі фото Дмитра Ларіна

Реклама:

Головне сьогодні