Український дебют у Каннах: фурор і скандал

— 20 травня 2010, 18:51

Демонстрація кінострічки відбулася в рамках головної конкурсної програми в залі Люм'єр Кінопалацу.

За словами продюсера фільму Олега Кохана, фільм справив на всіх приголомшуюче враження й нікого не залишив байдужим, повідомляють Українські новини.

Усі звернули увагу на хорошу режисерську та операторську роботу. Уже зараз навколо фільму склалася атмосфера зацікавленості багато в чому завдяки "сарафанному радіо", оскільки в Каннах працюють більше 4 тисяч журналістів.

Прем'єрі передувала традиційна червона доріжка. Першими на неї ступили учасники знімальної групи - Лозниця та Кохан, ще один продюсер - Хайно Декерт, актори Віктор Немець і Ольга Шувалова. Серед гостей на прем'єрі також були актор Богдан Ступка та міністр культури України Михайло Куліняка.

"Мій фільм присвячений проблемі корупції", - сказав Лозниця на прес-конференції.

Сюжет картини побудований на історії шофера вантажного автомобіля, який заблукав. У стрічці діють численні персонажі зі своїми історіями та пристрастями. Водночас фільм шокує критичним поглядом на дійсність.

"Моє щастя" - перша художня ігрова стрічка Сергія Лозниці, який до цього знімав лише документальні фільми. Своє вміння помічати навіть незначні деталі режисер вирішив перенести і в художнє кіно.

"Це настільки непростий і неоднозначний фільм, що результат непередбачений", - обережно відповів Кохан з приводу шансів фільму на головний приз фестивалю - "Золоту пальмову гілку".

Скандал довкола фільмів Сергія Лозниці та Нікіти Міхалкова (який покажуть в суботу) вже пророкують російські журналісти. За їхніми словами, фільм "Щастя моє" викликав ще більший ажіотаж, ніж свого часу картина Олексія Балабанова "Вантаж 200".

Реклама:

Головне сьогодні