Тест

ГОГОЛЬFESTу таки довелося скоротити програму

ГОГОЛЬFEST з'явився у стінах Мистецького Арсеналу у 2007 році і саме його унікальний простір визначив формат і масштаб події, нагадує команда.

За її словами, нове керівництво Арсеналу анулювало всі попередні домовленості з організаторами фестивалю й запланувало масштабний ремонт із липня 2010 року: "Нас повідомили про це 28 травня 2010 року".

[L]

Звернення організаторів з відкритим листом до президента, яке підтримали посольства, культурні інституції, учасники та глядачі, залишилося без відповіді.

Пошуки альтернативного простору для проведення фестивалю також не дали задовільних результатів.

Також враховуючи те, що "до початку фестивалю залишилося трохи більше 2 місяців, а також той факт, що більшість фестивальних проектів цього року планувалися спеціально для приміщення Арсеналу, ми не бачимо реальної можливості провести фестиваль у повному обсязі в заплановані терміни".

З усієї заявленої програми відбудуться тільки спільний перформанс театрів La Fura dels Baus та Дах на Майдані незалежності (4 вересня), Український театральний шоукейс (16 вистав), проект "Лабораторія сучасної драми" (ЛСД) і ще кілька проектів.

Організатори просять вибачення в усіх учасників і шанувальників ГОГОЛЬFESTу і сподіваються, що наступного року, як і обіцяє нове керівництво Мистецького Арсеналу, фестиваль відбудеться.

"Українська правда. Життя"