Українська скульпторка отримала престижну британську нагороду

— 12 липня 2010, 11:58

25-річна киянка Юлія Подольська одержала престижну британську нагороду у царині скульптурного мистецтва - Bronze Age Young Sculptor Award.

Українку відзначили на традиційній літній виставці Товариства жінок-митців у галереї Молл у Лондоні, передає Німецька хвиля.

Приймаючи нагороду з рук принцеси Кентської Майкл, українка розповіла, що вперше подала свою роботу на виставку у Великобританії.

"Я була просто приголомшена, коли дізналася, що перемогла. Це - просто чудово одержати таке визнання моєї роботи", - зізналася Подольська.

Юлія подала на виставку три роботи, а переможцем стала скульптура під назвою "Вагітна жінка".

ВІДЕО ДНЯ

Подольська скромно каже, що обраний для роботи камінь потребував мало праці. Мовляв, треба було внести лише незначні зміни в природну красу.

Подольська у 2007-му році закінчила Національну академію образотворчого мистецтва у Києві. Після цього багато подорожувала, аби на власні очі побачити найвизначніші твори класичної доби та епохи Відродження. До Британії приїхала наприкінці минулого року і працює тут у майстерні в місті Рай.

До слова, цими вихідними виставка киянки відкрилася у Галереї мистецтв. На виставці у містечку Рай представлено найновіші роботи української скульпторки - це малі абстрактні форми, низка погрудь і фігур із бронзи та натуральних матеріалів, знайдених митцем на природі.

Реклама:

Головне сьогодні