12-річна українка написала та видала роман-фентезі

— 26 липня 2010, 12:11

Українська дівчинка Марія Головакова у 12 років написала та видала роман, повідомляє ТСН.

Зараз вона з батьками мешкає на Філіппінах, але до 11-ти років юна письменниця жила у Житомирі. Книжка, яку Марія днями презентувала в Україні, написана в жанрі фентезі.

Свою казку Марійка почала писати, коли батьки оголосили про переїзд. Із рідного Житомира - до Філіппін.

"Мої мрії та думки про те, що зі мною станеться там, стали набувати фантастичного вигляду, і я вирішила написати про це книгу, змінивши себе на героїню", - розповіла юна письменниця.

Марійчина героїня виявилася феєю, якій довелося повчитися, щоб угамувати свою чарівну силу. Є у книзі, звичайно, і "той самий" хлопець, який допомагає дівчинці розвити чаклунські здібності.

Першим суворим читачем іще сирого твору стала мама дівчинки. Доньчин рукопис мати ризикнула відправити у видавництво.

Видавець Ксенія Сладкевич несподівано для себе захопилася його читанням.

"Доволі такий компактний і комплексний сюжет, як для фантазійної повісті - абсолютно зрілий, і є цікава вигадка. Дивуєшся, що тобі цікаво, чим це закінчиться", - розповіла Сладкевич.

Казку видали пробним накладом у 1000 примірників. Частково його подарують дитячим і шкільним бібліотекам Житомирщини. Там книжку вже презентували. Юна письменниця роздавала автографи колишнім однокласникам.

Про те, що рання слава може зіпсувати дитину, - мама не переживає. У кишені - квитки на Філіппіни.

"Вона зірка тут, а там (на Філіппінах) вона звичайна дівчинка - може це її охолоне на перший час", - розповіла Христина Головакова, мама юної письменниці.

У те, що письменництво може стати справою Марії на все життя, мама теж поки що не вірить. Каже, що скеровуватиме дитину здобувати приземленіший фах.

А сама Марійка хоче через кілька років позмагатися з самою Джоан Ролінг.
Реклама:

Головне сьогодні