Осіння мода: поєднання елегантної класики та грубого мілітарі

Трендом осені стануть 50-ті - ніжні елегантні вбрання, скромні, але жіночні форми, підкреслена талія і навіть присутність діорівського образу "Нью лук".

До фемінізації сучасної моди ще дуже далеко, але вже восени стане суттєво помітним прагнення до жіночності: А-подібний силует, об'ємні пальто та блузи з вузькою талією, довгі спідниці, наявність в ансамблях капелюшків та рукавичок, в'язані гольфи та панчохи.

Стиль, що окреслився в моді наступного сезону, сміливо можна назвати новим пуризмом.

Класичний стиль від Андре Тана

Від 70-х років у моді осені можна буде помітити прості геометричні силуети, футуристичні образи та аксесуари, якісні лаконічні пальта та сукні і, що зовсім несподівано, славнозвісні штани з широким кльошем.

Продовжується цитування 90-х років: однотонні графічні форми, жилети та кофтини "Летюча миша", яскраві великі прикраси, наслідування стилю Ів Сен Лорана та Гермес.

Модна спільнота в очікуванні серед безперечних трендів осені стилю мілітарі. Його ознаками будуть не лише притаманна йому практичність та наявність багатьох зручних деталей. Саме на його базі буде складено модну осінню кольорову палітру бежевих, рудих, зелених кольорів.

Класичний комплект від Ірини Каравай

У повсякденній моді актуальними будуть шкіряні куртки з виворіткою на комірці, манжетах, по низу та по швах, джинсові курточки, підбиті цигейкою, і навіть коротенькі кожушки в етно-стилі. Для практичних дівчат підійде авіаторська куртка-бомбер з гладкої шкіри на застібці-блискавка.

Ще й досі в моді жакети з розширеною лінією плеча, але вони все частіше набувають прямого силуету та мішкуватого вигляду, що навіює ностальгію. В продовження модної теми дизайнери відроджують популярні у 90-ті роки оздоби жакетів еполетами та кокардами.

На холодну осінь дизайнери пропонують обрати довге приталене пальто з розширеним низом у стилі 50-х років або ж коротке пальто з хлястиками та відлітними кокетками у псевдокитайському стилі, або ж зовсім футуристичний коконоподібний фасон пальто.

Хутряне пальто від Автанділа Цквітінідзе

Модними будуть і деякі хутряні речі. Це, перш за все, пальта та жилети-палантини з коротковорсового та недорогого хутра - козлик, каракуль, котик, поні.

Для тих, кому романтичний стиль чужий, виграшним варіантом стане грубе цупке двобортне пальто у мілітарі стилі або навіть військова шинель.

Восени правилом доброго смаку стане наявність в гардеробі маленької білої сукні. Це може бути як романтична коротка шовкова сукня з багатошаровими рюшами, так і проста пряма довга сукня з кишеньками-портфелями, або ж коротка сукенка-дзвіночок акуратного крою з цупкої тканини, але обов'язково біла.

Маленька біла сукня від Ірини Красильникової

Ввійдуть у широкий вжиток і короткі сукні-майки з лелітками. Щоб виглядати доречно в цьому сезоні, необхідно вибирати сукенку лише з гігантськими лелітками з матовим блиском: срібними, кольору зістареного золота та прозорими.

У вечірній моді першість за однотонними нарядами, де все - від сукні до найдрібніших деталей та аксесуарів - підібрано в одному кольорі. Не вітається лише монохромність у занадто яскравих та чорних тонах.

Блузи до нового сезону пропонуються нескладні, з простим геометричним кроєм. Такий одяг нагадує медичне вбрання або ж уніформу майбутнього. А от у ретро-стилі вітаються шовкові блузи приталеного силуету, бежеві або абсолютно білі, а також у горошок або крапинку і з обов'язковою деталлю - жабо, знімним чи незнімним, в тон блузи або ні.

Біла графічна блуза від Олени Буреніної

Спідниці восени будуть більш строгими та стриманими. Не втратить актуальності спідниця-олівець зі складочками по талії. Наймоднішими фасонами спідниць восени стануть годе, напівсонце та сонце довжиною за коліно та міді. Головна вимога модної спіднички - висока талія. З'явилися на подіумах трохи призабуті довгі спідниці зі застроченими складками.

Незмінними супутниками осіннього сезону будуть просторі й зручні брюки, легінси і гольфи нейтральних бежевих, пісочних та кремових відтінків.

Незважаючи на фасон штанів, модними вважатимуться лише ті, що мають високу або навіть завищену талію. Брюки з підкресленими стегнами, штани для верхової їзди зі стриманим галіфе, шовкові штани в індійському стилі - всі вони матимуть місце в новому сезоні.

Модні штани від Вікторії Гресь

Навіть трикотажні тренувальні штани зі спушеним середнім швом та манжетами вже входять в моду як деталь ділового гардеробу і виготовляються з вовняних та шовкових тканин.

Вузькі в литках штани дизайнери часто випускають закороченими. Ще можна встигнути поносити шорти-бермуди, вдягнувши їх на теплі в'язані фактурні колготи.

Але найнесподіванішим брючним варіантом стали штани-кльош з цупкої тканини з добре напрасованими стрілками у стилі 70-х років. Часто такі брючки доповнюють маленьким пальто чи пончо з тієї самої тканини. Наймоднішим вирішенням стане велика клітинка.

Ностальгічні настрої знайшли свій вияв і в джинсовій моді. Джинсові штани стають схожими на класичні брюки - точно скроєні і зшиті за класичними лекалами, з високою талією, відпрасовані, інколи навіть з напрасованими стрілками. І обов'язково не виварені!

В’язана кофтина від Вікторії Гресь

Беззаперечна річ цієї осені у кожному гардеробі - в'язаний одяг. В тренді в'язані светри, кофтини, пончо та навіть сукні непростих конструкцій. Плетені речі прикрашають візерунками у коси, об'ємні ромби, шишки. Вітається будь-яке самовираження: чим хитромудріші візерунки - тим краще.

Довгі в'язані кофти пропонується носити на широкі спідниці середньої довжини. Пряжа у таких виробах використовується груба, нечесана, або ж нескручена й об'ємна. Серед кольорів приглушені темні коричневі, зелені та бордові, сірі, рябі та меланжеві варіанти.

Для плетення тонких кофтин, блуз та майок використовують діряві візерунки та тонку пряжу з начосом світлих кольорів.

У моді також фабрично в'язаний одяг з великими скандинавськими геометричними візерунками на зразок зірок, сніжинок та оленів.

Скандинавські мотиви від Юлії Айсіної

Восени традиційно повертаються у вжиток теплі вовняні тканини. В цьому сезоні першість залишиться за твідом і благородною вовною. Для легкого асортименту найкраще підійде непрозорий шовк, важкий мокрий шовк, бавовна з апретами, напівпрозорі матеріали.

Актуальними будуть тканини з ворсом: вельвети, матові плюші. Важливе місце посядуть натуральні матеріали: безперечно тонка якісна шкіра, замша, коротковорсовий каракуль, цигейка поруч з дубленою шкірою та замшею з напиленням.

Залишатимуться актуальними бежеві кольори і всі приглушені відтінки гірчичного, коралового, охри, кольори хакі від трав'янисто-зелених до болотяно-коричневих. І хоч навіть яскраво-жовтий колір, дуже популярний цього літа, трансформувався у пісочний, але серед кольорових вподобань осені неочікувано опинився соковитий світло-салатовий.

Чорний колір залишатиметься в тренді більшою мірою в шкіряному вираженні. І все частіше стає помітним приглушений відтінок потертого чорного замшу.

Модними будуть не лише однотонні гладкі тканини, але й візерунок у дрібну квіточку та ретро-букети.

В’язана візерунками сукня від Rito. Фото FWU

Наймоднішим візерунком осені стане, звичайно, велика клубна клітина у відтінках синього, сірого, бежевого та сірого. Активно використовуватиметься і камуфляж у незвичних варіантах.

Від стилю коледж і морського стилю восени залишаться, бодай, лише горизонтальні смуги.

У моді популярне в 90-х роках леопардове забарвлення. Дизайнери пропонують використовувати візерунок у дрібну контрастну крапинку, а також сміливо поєднувати леопардове забарвлення з насиченим червоним кольором аксесуарів.

Не в моді цієї осені розхлябаний вигляд, брюки із заниженою талією, варені джинси з вишивками та стразами, вузькі легінси з неприкритими сідницями, яскраві неонові кольори, дрібні лелітки та стрази, штучне каміння.

Не вітається використання коштовного довговорсового хутра, штучної шкіри, поєднання в одному ансамблі більше трьох кольорів, поздовжні візерунки, занадто короткі шорти та й будь-які неприкриті частини тіла.

Фото "Української правди. Життя" та FWU

Реклама:

Головне сьогодні