На що варто сходити після роботи на "Молодості-2010"

Також відбудуться ретроспективи стрічок класиків кіно Еірка Ромера та П'єра Ете, у програмі "20+20" демонструватимуться знакові фільми "Молодості", пройдуть довгі ночі короткого метру з Німеччини, Іспанії, скандинавських країн та Франції, глядачі зможуть переглянути новинки французького, російського та німецького кіно, а також традиційну "Українську кінопанораму" та багато іншого.

Тож пропонуємо вам огляд, найцікавіших, на нашу думку, позаконкурсних стрічок сорокової "Молодості".

"Субмарино" (режисер Томас Вінтерберґ, Данія-Швеція, 2010)

Нова стрічка відомого данського режисера і співзасновника "Догми-95" Томаса Вінтерберґа розповідає про двох братів, які зустрічаються на похоронах матері-алкоголічки.

Один з них недавно вийшов із в'язниці, а інший вживає наркотики. У їхніх невдачах винна трагедія, що сталася кілька років тому.

Стрічка номінувалася на "Золотого ведмедя" цьогорічного Берлінського кінофестивалю.

Сеанси: 26.10 у синематеці кінотеатру "Київ" о 19:30 та 27.10 у синьому залі кінотеатру "Київ" о 14:30.

"Бібліотека Паскаля" (режисер Сабольч Гайду, Угорщина-Німеччина-Вликобританія-Румунія, 2010)

Історія дівчини Мони, яка полишає маленьку дочку та вирушає на пошуки кращого життя. Однак вона потрапляє до незвичайного ліверпульського борделю, де жінки змушені зображати героїнь знаменитих трагедій. Кожна із цих акторок повинна повторити долю свого літературного персонажу.

Стрічка Гайду - це ризикована кінофантазія, де поєднуються садизм та лірична історія про дівчину, яка намагається знайти щастя.

Сеанси: 26.10 у залі "Кіноман" кінотеатру "Жовтень" о 19:40 та 28.10 у червоному залі кінотеатру "Київ" о 14:30.

"Зомбі з Лос-Анджелесу" (режисер Брюс ЛяБрюс, США, 2010)

Скандальний фільм канадського режисера Брюса ЛяБрюса, знятий на межі зомбі-горору, гомопорнографії та трешу.

У стрічці йдеться про інопланетного зомбі-ґея, котрий оживляє мертвих чоловіків за допомогою сексу.

У картині знявся відомий французький порноактор Фрасуа Сага. "Зомбі з Лос-Анджелесу" був заборонений для перегляду в Австралії та знятий з показу Мельбурнського кінофестивалю.

Сеанси: 26:10 у залі "Гегемон" кінотеатру "Жовтень" о 23:00 та 29.10 в залі "Кіноман" кінотеатру "Жовтень" о 23:00.

"Звалище" (режисери Люсі Вокер, Карен Гарлі, Жоао Жардим, Бразилія-Великобританія, 2009)

Документальна стрічка про відомого художника Віка Муніца, який заради свого чергового проекту вирушає на найбільше бразильське звалище сміття.

Там, серед сортувальників мотлоху, він зустрічає правдивих шекспірівських персонажів, які поєднують духовне багатство та матеріальну вбогість.

Сеанси: 27.10 у синьому залі кінотеатру "Київ" о 18:10 та 28.10 в залі "Гегемон" кінотеатру "Жовтень" о 17:35.

"Вівсянки" (режисер Алєксєй Фєдорчєнко, Росія, 2010)

Фільм-учасник 67-го Венеційського кінофестивалю. Ця драматично-еротична стрічка, знята у жанрі роуд-муві, розповідає про чоловіка, який вирушає на похорон своєї дружини у місце, де вони проводили медовий місяць.

Вдівець розповідає зворушливі та часом інтимні подробиці свого життя випадковому попутнику. Разом із собою він везе двох вівсянок.

Сеанси: 27.10 у залі "Гегемон" кінотеатру "Жовтень" о 19:55 та 28.10 в червоному залі "Кінопанорами" о 12:30.

"Ліван" (режисер Самюель Маоз, Греція, 2009)

Стрічка розповідає про початок першої Ліванської війни 1982 року. Четверо ізраїльських танкістів вирушають на завдання, для більшості з них - це перша бойова операція.

Вони продираються крізь спустошені ліванські поля та селища, комунікуючи із зовнішнім світом лише крізь маленьке віконце в танку та люк.

Зустрічаючись зі смертю, юнаки виявляються міцнішими за свою залізну машину. Картина "Ліван" здобула "Золотого лева" на Венеційському кінофестивалі 2009 року.

Сеанси: 28.10 у синематеці кінотеатру "Київ" о 21:15 та в залі "Класік" кінотеатру "Жовтень" о 16:50.

"Ми з майбутнього-2" (режисери Алєксандр Самохвалов, Боріс Ростов, Росія, 2009)

Скандальна російська стрічка, яка минулого року не отримала прокатного посвідчення в Україні.

У картині двоє росіян вирушають в Галичину, щоб взяти учать у реконструкції Бродівської битви 1944 року. Там вони зустрічають двох націоналістично налаштованих українців.

Випадково усі четверо потрапляють в минуле на 55 років назад. Там вони ледь не стають жертвами бандерівців, після чого націоналісти перевиховуються і виступають разом із російськими друзями на стороні Радянських військ.

Сеанси: 28.10 у залі "Кіноман" кінотеатру "Жовтень" о 19:35 - презентація фільму та обговорення, 29.10 в залі "Гегемон" кінотеатру "Жовтень" о 14:10.

"Щастя моє" (режисер Сергій Лозниця, Україна-Німеччина-Нідерланди, 2010)

Ігровий повнометражний дебют знаменитого документаліста Сергія Лозниці. Перша стрічка, що представила Україну на Каннському кінофестивалі.

"Щастя моє" розповідає про подорож водія, який занурюється у кошмарний світ російської глибинки. Там, у безкрайніх, засніжених просторах живуть люди без імен та душі, і шляху назад звідти немає.

Картина "Щастя моє" отримала на цьогорічному "Кінотаврі" приз за найкращу режисуру а також нагороду гільдії кінокритиків та кінознавців "Білий слон".

Сеанси: 29.10 у синьому залі кінотеатру "Київ" о 10:00 та 20:15; у червоному залі кінотеатру "Київ" о 20:45; у синематеці кінотеатру "Київ" о 20:15.

"Дніпро" (режисер Олександр Шапіро, Україна, 2010)

Нова стрічка епатажного київського кінорежисера Олександра Шапіро. Стрічка представляє одну ніч з життя хлопця та дівчини, чиї стосунки розвиваються у ритмі протікання головної української річки.

Початок любовної гри уподібнюється витокам Дніпра, а її кульмінація - річковим порогам. Дніпро явлений у фільмі філософським лейтмотивом та метафорою життя.

Сеанси: 29.10 у залі "Кіноман" кінотеатру "Жовтень" о 18:40 та 30.10 у синематеці кінотеатру "Київ" о 16:40.

"Пан Б'ярнфредарсон" (режисер Раґнар Браґасон, Ісландія, 2009)

Стрічка отримала вісім ісландських кінопремій "Едда" з одинадцяти номінацій.

Картина змальовує 50 років з життя самовпевненого всезнайка Ґеорґа, який намагається контролювати всіх та вся, але не може впоратися із власним життям.

Сеанси: 29.10 у червоному залі "Кінопанорами" о 19:45.

"Прощальна справа" (режисер Крістіан Каріон, Франція, 2009)

Стрічка знята на основі реальних подій. Розчарований у комуністичних ідеалах полковник КДБ вирішує передати на Захід військові та наукові секретні дані Радянського Союзу.

Посередником між ним та західними спецслужбами стає простий інженер. У головних ролях: Даян Крюґер, Віллем Дефо, Емір Костуріца, Діна Корзун та Інґеборґа Дапкунайте.

Сеанси: 30.10 у синій залі кінотеатру "Київ" о 21.30 та 31.10 у червоному залі кінотеатру "Київ" о 16:45.

"Брестська фортеця" (Алєксандр Котт, Росія, 2010)

Стрічка відтворює перші дні атаки на Брестську фортецю у червні 1941 року. Оборона фортеці представлена через погляд хлопчика Саші, який і є головним героєм картини.

Гаслом фільму є реальний напис, залишений на стіні Брестської фортеці одним із її захисників: "Я помираю, та не здаюсь".

Сеанси: 30.10 у червоному залі кінотеатру "Київ" о 19:30 та 31.10 у залі "Гегемон" кінотеатру "Жовтень" о 21:20.

"Вихід через сувенірну крамницю" (режисер Бенксі, США-Великобританія, 2010)

Фільм знаменитого художника графітті Бенксі. У стрічці йдеться про французького емігранта в Лос-Анджелесі, який є фанатом стріт-арту. Він повсюди тягає з собою відеокамеру, фільмуючи все, що бачить довкола.

Завдяки своїй кузині, хлопець знайомиться із видатними діячами стріт-арту і починає вести їхні відеощоденники. Та його мрією є зняти на плівку самого Бенксі.

Сеанси: 31.10 у залі "Гегемон" кінотеатру "Жовтень" о 17:40.

"Ти зустрінеш високого незнайомця" (режисер Вуді Аллен, США-Іспанія, 2010)

Нова стрічка знаменитого американського режисера Вуді Аллена розповідає про заплутані стосунки між членами однієї родини.

Вже немолодий Алфі покинув сім'ю та одружився з повією, його колишня дружина Гелена питається поради в провидиць, а їхня дочка Саллі, розчарована у своєму невдасі-чоловікові, закохується у привабливого власника галереї. У свою чергу, чоловік Саллі втрачає голову через красуню Діа та спонукає її розірвати свої заручини. Та чи будуть вони задоволені своїм вибором?

Сеанси: 31.10 у синьому залі кінотеатру "Київ" о 19:30 (вхід за запрошеннями); у червоному залі кінотеатру "Київ" о 20.00 (вхід за запрошеннями) та червоному залі кінотеатру "Київ" о 22:15.

Усі фото взято з сайту кінофестивалю "Молодість"

Реклама:

Головне сьогодні