Автору "Хрещеного батька" вручили "почесний "Оскар"

— 15 листопада 2010, 10:58

Цю нагороду Коппола одержав "за багаторічний вклад у кіномистецтво". На урочисту церемонію нагородження зібралися відомі актори та режисери Голлівуду.

У своїй промові Роберт де Ніро заявив, що творчість Копполи мала на нього "величезний вплив і служить джерелом натхнення", повідомляє Бі-Бі-Сі.

Творець "Зоряних воєн" Джордж Лукас назвав Копполу "старшим братом і наставником".

"Він навчив мене, як писати. Він навчив мене, як знімати. Насправді, він уособлює собою цілу еру американської кіноіндустрії. Він був нашим ватажком", - додав Лукас.

Премія Ірвінга Тальберга, яку також називають "почесним "Оскаром", була заснована в 1937 році і з того часу вручалася всього 38 разів.

Раніше Американська кіноакадемія присуджувала "Оскари" Френсісу Форду Копполі п'ять разів, чотири з них отримав фільм з трилогії "Хресний батько".

Студія American Zoetrope, заснована Копполою в 1969 році, за роки свого існування випустила більше 30 фільмів, у тому числі "Ізгой", "Апокаліпсис сьогодні", "Дракула Брема Стокера" "Клуб Коттон", "Чорний жеребець", "Сонна лощина", "Франкенштейн Мері Шеллі" та "Труднощі перекладу".

Крім Копполи, премію Ірвінга Тальберга цього року вручили 94-річному актору Елаю Воллаку, кінокар'єра якого продовжується і понині, а також історику Кевіну Браунлоу за роботу з відновлення та збереженні німих кінофільмів.

Французький кінорежисер Жан-Люк Годар також одержав премію Тальберга, однак не зміг бути присутнім на церемонії вручення.

Реклама:

Головне сьогодні