Помер режисер "Сніданку у Тіффані"

— 17 грудня 2010, 10:22

Блейк Едвардс помер від запалення легенів у клініці міста Санта-Моніка на півдні Каліфорнії. З ним були його дружина Джулі Ендрюс і інші члени сім'ї, передає Бі-Бі-Сі.

У 2004 році Едвардс був удостоєний почесного "Оскара" за внесок у розвиток кіномистецтва.

Голлівудський кінорежисер залишив незакінченою роботу над двома бродвейськими мюзиклами.

Блейк Едвардс народився в 1922-му році в місті Талса, штат Оклахома і почав кар'єру в кіно як актор. Знявшись приблизно в 30 фільмах, він переключився на написання сценаріїв до телепередач, а потім став режисером.

Едвардс здобув популярність завдяки своїй екранізації в 1961-му році роману Трумана Капоте "Сніданок у Тіффані". У цьому фільмі одну з найбільш яскравих своїх ролей зіграла Одрі Хепберн. Вона зобразила наївну і ексцентричну дівчину, що шукає багатого кавалера.

У 60-х і 70-х роках режисер створив комедійний цикл "Рожева пантера". Його головним героєм був невдалий інспектор Клузо у виконанні Пітера Селлерса.

Останнім шедевром Едвардса вважається музична комедія 1982-го року "Віктор/Вікторія". У ній співачка Вікторія - у виконанні Джулі Ендрюс - стає Віктором, польським графом Гразінські. Це молодий гомосексуаліст-трансвестит, який виступає на сцені з жіночим репертуаром.

Реклама:

Головне сьогодні