Аксесуари зими: чоботи для справжнього йєті, "варєжки" і шарфи-гірлянди

Тим паче, така стрімка мегапопулярність уггів з овчини (адже їх носили навіть влітку) змусила призамислитись імениті будинки моди. Рідко яка торгова марка не випускає сьогодні стандартну модель уггів.

В іншому ж вибір модних моделей настільки вражає різноманітністю, що постає необхідність своєрідного районування взуття. До нього підбираються й інші аксесуари, прикраси і, власне, сам образ. А яка місцевість до вподоби саме вам?

Скандинавські прогулянки

Популярний скандинавський тренд диктує моду на аксесуари. Зустрічатимуться на вулицях високі шкіряні чоботи з відкладною халявою з виворітки контрастною за кольором. Цілком ймовірно, що даний тренд перекочував від тих же уггів з відворотом.

[L]

Першість серед моделей для міста посідають знайомі з осінніх тенденцій чобітки на цигейці з невисокими підборами. В них можна і в транспорт, і по тротуару, посипаному сіллю, і в приміщенні в них не буде жарко. Здається, саме такі носили ще років двадцять тому в старенькій Європі.

А вже у наш час вулиці зимових європейських міст майорять розпродажами строкатих рукавичок-трансформерів зі спеціальною накладною деталлю і обрізаними пальчиками, щоб вам було зручно тримати склянку гарячого вина та бутерброд зі смаженими сосисками, якщо ви раптом змерзнете і зголоднієте, здійснюючи довгі прогулянки на морозному повітрі.

Заходити в кав'ярню не буде жодного сенсу, оскільки на вас при цьому буде зручне утеплене взуття.

Волохаті хобітські унти теж ще не час ховати до шафи. Не варто відмовлятись від австралійських бурок, якщо вони вже встигли вам полюбитися.

Не забудьте прихопити сумку грубої ручної в'язки. Своїм виглядом вона може нагадувати светрик в мініатюрі, навіть зі славнозвісним зображенням оленя. В таку вміститься багато подарунків до Різдва.

Справжнім проривом серед модних цієї зими аксесуарів можна назвати шарфи з балабонів, що більше нагадують гірлянди. Однотонні, меланжеві, різнокольорові - їх можна вдягати навіть по декілька одразу. І гайда кататися в собачій упряжі.

Найкраще за такої погоди заплести волосся у пухнасті коси і не робити яскравий макіяж. Вуха прикрийте широкою трикотажною пов'язкою, щоб шапкою не зіпсувати зачіску. Саме так виглядають справжні помічниці Йоулупуккі.

З Росії з любов'ю

Ще одна автентична новинка, споріднена з уггами, - це валянки. Ось де справді можна згадати приказку "все нове - це добре забуте старе". На відміну від класичних валянків, сучасним модницям не доведеться носити їх з резиновими галошами.

Розроблено моделі на водонепроникній підошві, з литими галошами складних конфігурацій, навіть з підборами. Форма битих валянків також може бути некласичною: від моделей, схожих на бурки, до вузьких облягаючих варіантів із застібкою-блискавкою.

Їх виготовляють у різноманітних кольорових варіантах, прикрашають вишивкою, аплікаціями, кольоровим валянням. Головною умовою для виходу в такому взутті все ж таки залишається морозна суха погода.

Такі незвичні чоботи обов'язково взувайте, як підете грати у сніжки або ліпити снігову бабу. В них найкраще вирушати й у гості на різдвяні свята.

І якщо ви вже потрапите у хуртовину, вдягніть до комплекту шиті з вовни або валяні рукавиці. В Росії цей аксесуар дуже колоритно називають "варєжки". Ви носили такі в дитинстві, зшитими на резинці.

Є лише одна практична порада стосовно таких чунів: не сушіть їх біля опалювальних приладів: вони справді можуть змінити форму.

Таке взуття аж ніяк не можна назвати універсальним, але воно зараз дуже актуальне. Сьогодні у варєжках і валянках допустимо з'являтись навіть у діловому центрі міста.

Вікно в Америку

Звиклий до зручності та універсальності, чим інколи віддалений від модних новинок, американський спосіб життя пропонує іншу зимову пару.

Прихильницям абсолютного комфорту можна порадити зручні чоботи з товстої шкіри на шнурівці. Завдяки вдало продуманому дизайну та ергономічності, ви не змерзнете в них за будь-яких умов зимових вилазок на вулицю.

Така пара взуття вже зовсім скоро стане класикою, особливо, в рудому кольорі. В них можна підкорювати Альпи і лізти в карпатські гори, або мандрувати іншим континентом. До того ж, пророкують, що саме їх носитимуть влітку гірські мандрівники.

Для сніжної зими дизайнери припасли декілька влучних модних варіантів. Зокрема, це високі чоботи-дутики з непромокаючої тканини. Вони можуть бути просто простроченими горизонтально, або ж затягуватись додатково на шнурівку чи резинки. Шукайте такі у більшості світових торгових марок.

Дутики стануть логічним продовженням стьобаної курточки. До комплекту підберіть рукавиці, утеплені синтепоном, високу в'язану шапку з балабоном і намотайте у декілька обхватів довгий плетений шарф.

Найвідоміші будинки моди пропонують до образу текстильні стьобані сумки з плащової тканини. Їх розміри варіюються від найменших клатчів до величезних мішків-баулів на вшитих ручках з тканини. Серед оздоб для таких мішечків лише блискавки.

Англійський стиль

Щоб не шити взуття лише з овчини, тим паче для декого це може суперечити моральним принципам, торгівельні марки пропонують навіть в'язані візерунчасті, а також текстильні пари на литій гумовій підошві чи з прогумованими деталями стопи.

Так ви вбережете себе і від промокання, і виглядатимете модно. Зауважте, що тільки модне текстильне взуття з резиновою галошею неодмінно матиме піднятий догори качкоподібний носик в англійському стилі.

Також пропонується взуття на товстій танкетці. Форма та стильове рішення підошов нового взуття заслуговують на особливу увагу. Там може бути все - від рельєфів певної місцевості до складних фактурних візерунків. Тож ви залишатимете на снігу унікальні сліди в кращих традиціях англійського детектива.

До образу такої собі сучасної Агати Крісті радимо підібрати гостроверху шапочку з вив'язаними вушками і китицями. Вони зустрічаються навіть на всесвітніх подіумах.

Не забувайте про англійську традицію носити фамільні прикраси. В моді саме такі вінтажні вироби: чорне срібло з темним камінням, кольє та персні з натуральними вставками з великого молочного каміння, сірого матового, ограненого або з зашліфованими гранями.

Серед молоді популярне взуття з підошвою і підбором іншого контрастного кольору, яке приваблюватиме до себе увагу перехожих яскравістю кольорів. Але це вже своєрідний виклик Крістіану Лабутену.

Французький шик

Якщо ж такий вуличний європейський стиль вам не дуже до вподоби, можна обрати і класичну пару взуття. Серед таких високі шкіряні чоботи з накладною халявою, що закриває підбори. Можна помітити одягнуті на взуття гамаші - але такі складнощі для відданих модників і справжніх естетів.

Не втратять актуальності високі чоботи з густою шнурівкою доверху. Не зайве згадати і про м'які чоботи зі спущеною халявою. Такі чобітки підходять дівчатам з вузькими литками, оскільки їм завжди дуже важко підібрати підходящу пару серед високих чобіт. Актуальні підбори товсті або незвичних форм: загнуті, вигнуті, конусоподібні.

Впевнено повертаються у моду ботфорти. Але більш грубі, ніж колись, тим самим менш вульгарні. Довжиною вони мають бути ледь за коліно з окресленими деталями коліна і обов'язково на високих підборах, можна навіть шпилястих.

Таке взуття ніби створене для верхової їзди, але не думайте сідлати в ньому коня. Краще додайте до образу довгі шкіряні рукавички, можна навіть до плеча, масивну металеву біжутерію і товстий ланцюжок зі шкіряними вставками - і сміливо пускайте галопом за квітами і солоденьким своїх чоловіків.

Не радимо носити взимку:

взуття з гострими носами на шпильках;

чоботи, довжиною під коліно;

лакове взуття;

спортивне зимове взуття: кросівки і високі боксерки;

хутряні шапки круглих форм;

текстильні сумки зі строкатої тканини;

шовкові клатчі;

прикраси з прозорим камінням;

сережки великих розмірів;

намисто.

Фото з рекламних кампаній та офіційних сайтів Burberry, Dolce&Gabbana, Prada, AKA, ROXY, Po-Zu, Quazi, Chanel.

Реклама:

Головне сьогодні