Чоловіча мода: військові шинелі, самурайські штани та армійські чоботи

Чоловіки переважно тримаються від моди на безпечній відстані. Та в будь-якому випадку вони доволі педантично ставляться до підбору гардеробу. А популярне нині змішання стилів і поєднання різних об'ємів в одному костюмі взагалі може збити з пантелику навіть досвідченого модника.

Ще чоловікам дуже подобається гратися у "війнушки". Тож не будемо і зараз позбавляти їх цього задоволення. "Українська правда. Життя" вкотре спробує зіштовхнути моду і чоловіків у гламурному двобої. Пропонуємо сім можливих варіантів розвитку подій на модному фронті.

Справжні піхотинці

Військові пальта - це актуальний чоловічий тренд вже декілька сезонів поспіль. Двобортна військова цупка шинель з погонами і патами на півсферичних блискучих ґудзиках скоро ввійде в історію моди як класичний чоловічий зимовий одяг.

Дизайнерам залишається тільки гратися варіаціями на тему зміни фасону, оздоблень та кольорового рішення.

Під шинель варто одягнути полегшений варіант рябого светра в ялинку, можна з ефектом поношеності, і зручні неширокі штани із саржі. Малюнок камуфляж буде доречним.

Модні вузькі штани краще заправляти у високі військові чоботи зі шнурівкою. Ця тенденція торкнеться навіть класичних брюк.

Поєднання пальто і грубих армійський чобіт вже точно не дасть забути про свято Української Армії. Або оберіть високі шкіряні чоботи з каблуком і широкою халявою. Якщо ж ви вирішите одягнути джинси, то носити їх варто так, щоб було видно взуття: заправленими або підкоченими.

Від атак супротивника або ж банального зимового снігопаду захистить голову шапка-вушанка, і не обов'язково з натурального хутра. А в маленькій шкіряній барсетці чи бодай портмоне можна вмістити все необхідне для ведення тактичного бою. Тепер це переважно портативні електронні пристрої.

Партизанські хащі

Вам більше до душі єднання з природою? Тоді обирайте екологічний стиль. Це обов'язково має бути м'яке вовняне пальто на блискавці довжиною майже до коліна.

Як правило таке пальто в стилі англійського полювання оснащене каптуром і навісними застібками зі шнура і дерев'яних ґудзиків. Воно оздоблюється великою кількістю кишень, з'ємних деталей і характерних оздоб з різнофактурних матеріалів: комірів, кокеток, ліктевих накладок зі шкіри.

Ви чудово зможете прихопити всі необхідні дрібниці для довгих зимових прогулянок з коханою - від запасної пари в'язаних рукавичок до невеликого термосу з гарячим чаєм з лимоном.

У цьому сезоні модними будуть вовняні куртки у клітинку або ж однотонні бежевих, коричневих, охристих кольорів, з каптурами і напліччями зі шкіри. Шкіряні вставки майже завжди коричневі.

Під пальто краще вдягнути теплий фактурний в'язаний светрик від коханої. І тоді думки про рідний дім зігріватимуть в будь-якому відрядженні чи пригоді краще усякого шарфа. Хоча і такий не завадить взимку. Оберіть плетений шарф у тонку різнобарвну смужку, а до нього - в'язані мітенки.

Не забувайте берегти ноги в теплі. Часом обридлі уггі - ідеальний варіант на морози. Або підійдуть високі чоботи спортивного типу на шнурівці для примхливої погоди нашого регіону.

Загін авіаторів

Найперше вбрання для підкорювача повітряних просторів - це курточка-авіатор або ж куртка-бомбер. Це проста шкіряна курточка середньої довжини на блискавці та з функціональними хлястиками і ремінцями на рукавах, по низу, по талії і на комірі.

Якщо ж маєте намір вдягати взимку щось тепліше, обирайте дублянку, причому, як із замшею наверх, так і зі стриженою виворіткою. Вийде такий собі короткострижений овечий кожушок.

Модні тулупи мають бути вельми короткими - здається, світові дизайнери розраховують на те, що чоловіки здебільшого пересуватимуться в зимовий період на власному автотранспорті і менше ходитимуть вулицями.

Під курточку краще вдягти тонку трикотажну водолазку з високим вузьким коміром. І не забудьте намотати на шию довгий пілотський шарф. Не завадить шкіряна шапка з вушками і відворотом на лобі, підбита цигейкою.

Якщо ви й справді плануєте пересування за кермом (чи штурвалом), взувайте популярні шкіряні або замшеві кеди з хутряним язичком, що по формі нагадують класичні туфлі. І сміливо експериментуйте з кольором такого взуття - від звичних натуральних відтінків до несподіваних чистих яскравих барв.

Зимові баталії

Для відчайдушних зимових перестрілок сніжками як ніщо краще пасуватиме тепла пухнаста стьобана курточка на пуху. Менш помітним для ворога допоможе стати дутик білого, блакитного або світло-сірого кольору.

До комплекту вдягніть утеплені штани з болоневої тканини або схожі на робочі з бавовняної саржі. Не відміняються і скандинавські светри грубого плетення.

Утеплившись, запросто можна йти кататись на лижах, ковзанах або з'їжджати з гірки на санчатах. В такій амуніції не страшно затриматись і на зимову рибалку.

Щоб захистити голову від небажаного влучення сніговим снарядом, вдягніть в'язану товсту шапку, можна з вив'язаними вушками, і такий же об'ємний, пухнастий і теплий шарф. А от рукавиці краще прихопити шиті з плащової тканини і утеплені флісом. З ними ви досить довго зможете протриматись на полі бою.

Для зручності зимових бойових дій, взувайте дуті чоботи на подобу лижного взуття, або текстильні чоботи з прорезиненою ділянкою стопи.

І не вагайтесь в поєднанні яскравих кольорів. Торгові марки роблять акцент на поєднанні різнокольорових деталей в одному виробі, а взуттєвики випускають черевики з контрастними кольоровими підошвами.

Офісні війни

Після активних розваг час повертатись до рутинної роботи. Сучасний офісний стиль - це двобортні піджаки з низькою застібкою на два ґудзики. Для класичних чоловічих костюмів актуальним буде приталений верх і розширений низ. В піджаках закорочені плечі і піднята лінія талії. До них підбираються широкі брюки на защипах з вільною посадкою.

Зверніть увагу на костюми в італійському стилі - в тонку смужку, з оздоблювальними кантами, або з вилогами і коміром з іншої тканини. На сорочку і тонку краватку темного кольору радять вдягати тонкий в'язаний жилет тон-в-тон до костюму. Побачивши вас у такому досконалому вигляді, вороги одразу підніматимуть білий прапор.

Для особливих випадків припасіть в гардеробі оксамитовий піджак темного кольору - вони знову актуальні.

Стати справжнім батьком італійської мафії допоможе фетровий капелюх і якісне класичне чорне пальто.

І якщо ви обрали для себе такий строгий вигляд, тоді взувайтеся відповідно у класичні туфлі з тисненням з якісної м'якої шкіри або замшеві напівчоботи. Вони скажуть про педантичність свого господаря більше, ніж будь-яка інша пара. Замшеве взуття не для лінивих, оскільки піклуватися про нього взимку доволі складно.

А де можна наважитись на сміливі експерименти, то це з вибором шовкової хустки або шарфа. Дозволено обирати найяскравіші кольорові поєднання і візерунки.

Зігрівати долоні краще за все у шкіряних щільнооблягаючих рукавичках темних кольорів - чорних, коричневих, темно-сірих або синіх. Ділові папери гордо носіть у шкіряному портфелі, як справжній Джеймс Бонд.

Сучасні самураї

Вбрання кіногероїв з японських художніх фільмів взяті за модну основу нинішньої зими завдяки тонкому поєднанню кольорів і складним футуристичним силуетам. Сучасні самураї не лише носять меча за пазухою, але і вдягаються у короткі бавовняні куртки з поясом, підбиті хутром.

В моді теперішньої зими з'ємні деталі: варіюється довжина пальто, відстібаються рукава і кишені, що для справжнього воїна честі може стати в нагоді.

Ультрамодним елементом в цьому сезоні будуть характерні самурайські штани - широченні, з великою кількістю защипів по талії.

Здається дивним, але дизайнери радять поєднувати такі штани з широкими просторими, інколи навіть безформенними светрами. Підійде і светрик з каптуром. Ще одним пасуючим елементом стане бавовняна сорочка в клітинку не надто яскравого кольорового рішення.

Доповнить образ широкий ремінь, взуття з товстої шкіри на високій тракторній підошві чи навіть танкетці, рукавички з поєднанням тканини і шкіри або різних тканин.

Зоряні війни

Образ сучасного джедая - це ті самі знайомі нам стьобані курточки, але менш спортивні, цупкіші і менш пухнасті. Ідеальним буде варіант довжини аж за коліно. Це вже більше нагадуватиме загорнуте у стьобану ковдру тіло - але саме так в інтерпретації дизайнерів виглядатиме воїн з космічного батальйону.

Яскравим прикладом сучасних новацій в модних обладунках стануть пуховики з натуральної шкіри. У них є багато переваг: вони легкі, теплі, вологостійкі і доволі презентабельні. Але задоволення точно не з дешевих. Класично такий верхній одяг виготовляють у чорному кольорі, оздоблюють рудим хутром, замшевими деталями або елементами з коротковорсового хутра морського котика чи поні.

Нововведенням з майбутнього можна вважати трикотажні піджаки і костюми. Актуальним доповненням до костюму стане влучно підібраний шкіряний ремінь. Серед інших новаторських рішень трикотажні краватки. Їх традиційно плетуть з пряжі бежевих, сірих, тепло-зелених, рудих червонястих і вишневих відтінків.

Зоряному десанту можуть знадобитись не лише чоботи на танкетці з гумовими та металевими деталями, але й черевики на гумовій підошві, і навіть сучасні зимові кросівки зі шкіри або замші.

Щоб не бути переможеними, чоловікам не радимо вдягати цієї зими:

- довгі аж до литок шкіряні і хутряні пальта;

- сюртуки;

- товсті светри під піджаком;

- вузькі щільнооблягаючі кофтини;

- надміру вузькі брюки;

- комплекти з краватки, хустки і шарфа;

- монолітне шкіряне взуття;

- черевики з довгими носами;

- хутряні шапки, що не прикривають вуха;

- сумки через плече (за виключенням рюкзаків).

Фото з рекламних кампаній Burberry, Dolce&Gabbana, Prada, Lacoste, а також "УП. Життя" з колекцій Олексія Залевського та Соболєвої/Вронської.

Реклама:

Головне сьогодні