Ступка йде з посади президента Київського міжнародного кінофестивалю

— 8 лютого 2011, 12:41

Третій Київський міжнародний кінофестиваль, який відбудеться у травні цього року, пройде без президента Богдана Ступки.

Організатори пропонують створити при фестивалі "формат" худради, до якого можуть увійти деякі відомі кінематографісти, пише "Дзеркало тижня".

Богдан Ступка подякував за спільну роботу творчий склад фестивалю, зазначивши, що "за короткий час форуму вдалося стати дуже помітним і навіть привабливим для західних кінодіячів".

Одна з причин відходу Ступки з керівного складу фестивалю - це новий міжнародний проект актора, який найближчим часом зажадає від нього креативних і організаційних зусиль.

Що це за "історія" - поки що тримається в секреті, який обіцяли розкрити вже на початку нового року.

Нагадаємо, Київський міжнародний кінофестиваль вперше розцвів на берегах Дніпра у 2009 році. Вже тоді він став позиціонувати свою стратегію - у підтримку кіно, у розвитку творчих контактів, у взаємообміні ідеями між кінематографістами України та інших країн, а також у розвитку спільного виробництва на території Україні.

Молодий кінофестиваль миттєво отримав серйозний патронат. Співорганізаторами акції стали: Міністерство культури, Міністерство закордонних справ України. Продюсерську діяльність здійснювала компанія "Арт-про".

Фільмом-переможцем першого за рахунком фестивалю стала сербська стрічка "Турне" (режисер Горан Маркович). У другому кінозабігу перемогла досить відома в світі картина - турецький "Бабай" (режисер Аталай Ташдікен). Цей фільм крім Гран-прі відхопив ще й премію в 20 тисяч доларів. Багато в чому завдяки бренду акції - імені Ступки - Київ у фестивальні дні відвідали: Едріан Броуді, Ольга Куриленко, Кері Хіроюкі Тагава, Станіслав Говорухін, Каспер Ван Диен, Вадим Перельман, Армен Джигарханян, Отар Іоселіані та багато інших.

Реклама:

Головне сьогодні