Весняна чоловіча мода: зіжмакана сорочка або строгий костюм

Футболка і джинси стали уніформою нашого часу. Дизайнери ж пропонують шукати в усьому свій стиль, щоб до певної міри виділятись із маси. Тим паче, що кожному мужчині глибоко в душі подобається виглядати якнайкраще.

Та й офіційний дресс-код ніхто не відміняв. Індустрія готового плаття працює хоча й не так успішно як нафтовий бізнес, але випадків вдягнутися у класичний костюм ще й досі предостатньо.

Як вдягатися навесні: у зручний повсякденний трикотаж і джинси чи носити піджак і сорочку? Для нинішньої весни пропонуються нові варіації на тему чоловічих типових образів. Основні з них "Українська правда. Життя" представляє у щосезонній підбірці.

Російський турист

Серед повсякденного одягу намітилась тенденція до спрощення та уніфікації. Простий нехитрий одяг коштує недорого, тому навіть маститі бренди не цураються випускати його масово.

Чоловіки дозволяють собі вдягати пом'яті витягнуті футболки або майки з поглибленими проймами, так звані "алкоголічки", штани на стегнах і матнею десь на колінах, незашнуровані кеди - і це вважають зараз особливим стилем. Для такої категорії чоловіків дизайнери випускають цілі лінії модного одягу. Мужчинам ці речі особливо до душі - їх навіть вдягнути неправильно буде важко.

Якщо вже ви справді звикли почуватися вільно, то в жодному разі не розхлябано. Якщо це витягнута футболка - то обов'язково з яскравим нелинялим принтом, якщо штани - то вони якісно зшиті і не втрачають форми.

Примітивні на перший погляд речі, як то спортивного стилю штани, футболка з каптуром, жилетка-шарф, трикотажна кофта на ґудзиках - насправді мають дуже продуманий крій і функціональність: зручні кишені, декілька варіантів застібок на різну погоду, пристібні деталі, портативність. Це невеликий перелік того, що може приховувати в собі проста з вигляду річ.

Посилюється увага до спортивного одягу. Його носитимуть і у повсякденному житті. Темні за кольором спортивні костюми з дихаючих еластичних тканин оснащені повним набором потрібних функцій.

Німецький райдер

Бачимо в моді багато брутальності: на подіумах серйозні обличчя у смугастих светрах і вузьких штанах. Жиласті чоловіки вдягають тонкі трикотажні водолазки з тугою горловиною і високим коміром. Їх прийнято заправляти у вузькі непродувні шкіряні штані.

На ноги такі хлопці взувають армійські чоботи або берци. На зап'ястку носять не дорогий іменний годинник, а шкіряні напульсники. А на плечі накидають шкіряну куртку.

Та що відрізняє їх від справжніх байкерів, так це повна вишуканість і витонченість костюму. Це такі собі гламурні райдери чи клубні хлопці, і їм просто до вподоби проїхатись так всією Європою, щоб сходити десь у клуб в самому Монте Карло.

Властителями доріг таких хлопців не назвеш, але й справді складається враження, що десь за рогом стоїть припаркований харлей.

Італійський батько

Для справжнього досвідченого франта як ніщо краще пасуватиме двобортне пальто темного кольору з широкими вилогами. Його обов'язково потрібно носити на італійський манер: з накинутим на плечі світлим шарфом і рукавичками.

Все в красивому мужчині має бути витримано і строго: темний костюм у тонку контрастну вертикальну смугу через широкі проміжки добре поєднати з білою сорочкою у чорну смужку, неяскравою краваткою, начищеними до блиску туфлями-оксфордами з лакованими вставками.

Не забувайте про аксесуари: шарф або шийна хустка, невеликий шкіряний портфель чи барсетка для документів, парасоля у вигляді кістяної тростини. А ще з'являться цікаві дрібні доповнення як комірець і пристібні манжети із самостійної тканини у візерунок.

Відчуйте себе справжнім барином світу - і доля одразу вам посміхнеться. Але в жодному разі не обирайте сірі костюми - це колір клерків. Зате можливі чисто-білі варіанти, наче створені для прогулянок Ріо-де-Жанейро.

Американський кіноактор

Епатажним чоловікам дозволено трошки більше за строгий класичний костюм. Їм показані найсміливіші та наймодніші речі: пальто з графічними чорно-білими візерунками чи поперечними смугами, вовняні брюки з атласними лампасами, трикотажний піджак або в'язана кофтина, і навіть трикотажний гольф замість сорочки.

Подібний одяг для чоловіків, які не просто роблять гроші, а намагаються отримати від життя все сповна. В такому ходять на вечірки, у клуби, а в денний вільний графік працюють десь у студії чи на знімальному майданчику.

Серед модників та харизматичних особистостей популярними будуть короткі тренчі-куртки. На свіжому повітрі медійники можуть носити теплі в'язані візерунками кофтини на ґудзиках та плетений комір-трубу або шарф мебіус навколо шиї.

В такому стилі можуть сміливо вдягатись поважні репортери і журналісти в погоні за свіжими коментарями. На взуття взагалі не варто звертати уваги. Адже це можуть бути як зручні кеди чи темні шкіряні черевики, так і руді чоботи або навіть уггі.

Англійський студент

Більш невимушеним любителям костюмів з піджаками варто звернути увагу на особливий тренд сезону - різнокольоровість. Можна вдягнути яскравий фіолетовий, помаранчевий чи блакитний піджак зі штанами іншого кольору та об'єднати весь комплект за допомогою сорочки, краватки і рябого жилету, що містить в собі всі кольори костюму.

Найкраще підійде закорочений бавовняний піджак приталеного силуету з невеликими вилогами на два чи три ґудзики. Доповніть його жилетом з V-подібним вирізом, з-під якого визиратиме тонкий вузол краватки.

Якщо дівчатам дозволено все - і навіть поєднувати в нарядах найсміливіші колірні варіанти, то чоловікам треба поставитись до цього більш обережно. Хоча, спостерігаючи на вулицях, як чоловіки в переважній більшості обирають сірі, темно-сині та чорні костюми, вкраплення яскравих кольорів у прийдешню весну зовсім не завадить.

Скандинавський рибалка

Диковинкою сезону будуть парки, куртки і штурмівки в північному стилі: із застібками на дерев'яні продовгуваті ґудзики, каптуром, відгорнутими манжетами і великими накладними кишенями для безлічі дрібниць.

Така куртка згодиться і заядлому рибалці на виїзні лови, і на весняні прогулянки катером з коханою жінкою. Зручний одяг збереже ваші стосунки за мінливої весняної погоди з дощами і пронизливими вітрами.

Під захисний одяг вдягають тонкі однотонні светри, або горизонтально-смугасті водолазки, що нагадують тільняшки мабуть лише кольоровими поєднаннями. А модні штани і зовсім не схожі на матроські кльоші. Вони цупкі, мають низьку посадку і звужені донизу. Навколо шиї декілька разів обмотують довжелезний шарф для суцільної схожості з моряком далекого плавання.

Не забувайте навесні про резинові чоботи - інколи вони можуть добре прислужитися.

Канадійський фермер

Чимось фермерським повіяло від новомодної тенденції носити фланелеві сорочки у клітинку. 20 років тому вони були дуже популярні на пострадянському просторі, а сьогодні знову повернулися у широкий вжиток завдяки практичності і зручності.

Їх носитимуть в основному з джинсами різноманітних фасонів. Але в переважній більшості модні джинси виготовляють з цупкого нееластичного деніму, їх майже не виварюють, лише злегка труть в області стегон, тому по кольору вони темно-сині, індиго, чорні і темно-сірі. За фасоном джинси звужені донизу, в стегнах вільні і мають занижену талію.

Немає впевненості в тому, що в таких новеньких штанях чоловікові захочеться виконувати свої господарські обов'язки, але з'їздити за місто на шашличок чи у заміський ресторанчик мало хто відмовиться.

Для таких поїздок варто взутися у зручну пару на зразок текстильних або шкіряних кедів з товстою резиновою підошвою. Якщо оберете черевики, то обов'язково заправляйте штани або джинси всередину і не шнуруйте їх занадто туго.

Не варто обирати цієї весни:

офісні сірі костюми в клітинку

довгі піджаки і сюртуки

короткі вовняні пальто

шкіряні піджаки

товсті плетені светри з горлом

широкі реперські штани і джинси

джинси з потертостями і порізами

яскраві кольори у спеціалізованому спортивному одязі

взуття з видовженим носиком

спортивне взуття на липучках

В статті використано фотоматеріали з рекламних кампаній Alexander McQueen, Lanvin для H&M, Louis Vuitton, Steve Madden, Quiksilver.

Реклама:

Головне сьогодні