У Каїрський музей повернули статую Тутанхамона

— 14 квітня 2011, 10:28

Разом зі статуєю Тутанхамона в музей повернулися одна з 10 фігурок ушебти (загробних слуг), бронзова труба з дерев'яною сурдиною і частина опахала.

Всі ці предмети входять до колекції Тутанхамона, повідомляється в прес-релізі на офіційному сайті Захі Хавасса.

Відзначається, що стан статуї пристойний, відколена лише частина корони і ступні фігури. Про це заявив міністр зі старожитностей Єгипту Захі Хавасс, пише Лента.ру з посиланням на AP.

Фігурка ушебти і бронзова труба виявилися в ідеальному стані і вже зараз повернуті в експозицію. Опахало ж було розколоте на дві частини: одна з них розбилася на 11 шматків.

На прес-конференції Захі Хавасс повідомив, що для захисту старожитностей Єгипту буде створено спеціальний відділ у поліції, який буде забезпечувати безпеку на розкопках і в музеях. Хавасс додав, що владі не вдалося захистити частину старожитностей від мародерів, тому що поліцейські в музеях були не озброєні.

Хвиля грабежів і мародерства захлеснула Єгипет під час заворушень, викликаних поваленням режиму Хосні Мубарака. Так, з одного лише Каїрського музею було вкрадено декілька десятків експонатів, частину з яких вже вдалося повернути.

Реклама:

Головне сьогодні