Модні весільні сукні: ціна питання

Весільна лихоманка розпочинається задовго до закінчення великоднього посту. Зазвичай, одразу після пропозиції руки і серця на одному коліні із даруванням діамантової (або не діамантової) обручки в червоній коробочці, дівчата, вже в статусі нареченої, розпочинають судомно підбирати весільну сукню - найважливіше вбрання в житті кожної пані.

Представляємо огляд того, що саме можуть запропонувати нашим прекрасним нареченим вітчизняні та іноземні будинки моди. А нареченого може зацікавити порядок цін на подібне задоволення, адже за традицією сукню молодої мають оплатити батьки нареченого або ж він сам.

Звичайно, можна недорого придбати плаття від приватного підприємця на базарі. Знайдуться моделі і до тисячі гривень. Але не виключено, що така сукня зроблена із дешевого атласу, що електризується, погано пошита, з приклеєними оздобами з копійчаного малоякісного мережива, каміння і перлів. До комплекту вам запропонують каркас з обручами, що фактично цілковито псує зовнішній вигляд вбрання випираючими колами, і нижню спідницю з трьох шарів грубого фатину (обережно, подерете панчохи!).

Можна пошити сукню на замовлення. Багато наречених роблять саме так. Кравчиня, ательє, або навіть іменитий український дизайнер врахує всі ваші побажання і ви будете впевнені, що прикраси на вбранні дорогі та якісні, матеріал натуральний, а сукня не трісне під час весільної гуляночки. До того ж, розмір буде ваш і можна уникнути шнурівки на спині, чим грішать базарні сукні.

А що ж тоді можуть запропонувати нашим нареченим до нового весільного сезону аксакали весільної моди?

Катерина Шаховська, сукню від якої обрала для свого зіркового весілля Ані Лорак, днями представила нову колекцію святкових суконь. В колекції виключно пишні сукні на каркасах, багато атласу, мережива, ручної роботи, і до оскоми повно блискучого каміння, стразів, бісеру і перлів.

Шаховська віддає перевагу корсетним сукням, адже за її особистим переконанням, корсети - це класика весільної моди. "Весільне вбрання в моєму розумінні - це класика. Воно єдине на всі часи. І тому не підвладне зміні сезонів чи модним течіям."

"Я створюю сукні за своїм настроєм, а не тому, що певні лінії, силуети чи оздоби цього сезону в моді," - пояснює дизайнерка тяжіння до помпезної класики в своїх колекціях.

І радить майбутнім нареченим: "Варто обирати лише ту сукню, яка вам підходить."

Але дизайнерська практика Катерини показує, що саме пишні широкі сукні з неосяжними шлейфами українські наречені полюбляють більше.

Плаття від Шаховської можна шукати в магазинах Києва навіть при бюджеті в 500 грн., але воно буде разюче відрізнятись за матеріалом та обсягом ручної роботи від колекційного. Щоб відчути себе королевою на власному святі, доведеться викласти за сукню 50 000 - 100 000 грн. Дизайнер обіцяє, що колекційне кутюрне вбрання не тиражується, а обрана сукня буде підігнане саме на вашу фігуру.

Інший популярний український дизайнер весільного вбрання зі схожою ціновою політикою Оксана Муха пропонує до цього сезону більш новаторські образи з короткими спідничками. Як завжди, в сукнях багато мереживних аплікацій, виражено окреслена талія і стегна. Дизайнер пропонує доповнювати образ високими атласними рукавичками та модними цього літа розлогими капелюхами замість фати.

Від такого стилістичного рішення віє не просто класикою, а вже навіть нафталіном.

Сукня Піон від Модного дому "Юнона

Гуру українського ринку вечірнього вбрання Модний дім "Юнона" пропонує окрім весільних нарядів для молодої ще й пошиття сукні для подружки нареченої у схожому стилі та пропонує на нього знижки, залежно від вартості власне вечірньої сукні. Підприємливий дім моди готовий вдягнути і декількох подружок нареченої у схожі сукні, у кращих традиціях американського весілля.

Ціни ж на сукні з регулярної колекції Модного дому варіюються від 2 500 грн. до 10 000 грн. Індивідуальні замовлення обговорюються окремо.

Якщо ви й досі не вірите в українських дизайнерів, можна зупинити вибір на сукні від провідного європейського дому весільної моди. Весільні наряди Pronovias частіше за інші з'являються на обкладинках глянцевих журналів про світське життя та репортажах про зіркові весілля.

Компанія також співпрацює з провідними світовими кутюр'є Валентино, Мануелем Мота та Елі Саабом, які створюють окремі весільні колекції, тож можна підібрати навіть вбрання зі світовим іменем. Передбачають, що саме Мануель Мота створить весільну сукню для Кейт Мідлтон.

Як запевняє українське представництво, фірмова сукня з каталогу з регулярної колекції обійдеться вам всього від 3 000 грн. до 27 000 грн., дизайнерське вбрання від Елі Сааба нового сезону - від 20 000 грн. до 90 000 грн. За цю ціну обіцяють підігнати вподобану сукню по фігурі. А найдорожчі дизайнерські вбрання можна придбати за 143 000 грн. від дизайнера Jenny Packham.

До того ж, вподобану сукню з попередньої колекції можуть надати вам у прокат. Ціна його варіюється від 5 000 грн. до 15 000 грн. На дизайнерські вбрання така послуга не розповсюджується.

Зверніть увагу, що колекційні дизайнерські наряди від провідних світових кутюр'є виготовляються у кількості одна на країну. Тож можна бути певним, що другої такої весільної сукні ви не зустрінете біля пам'ятнику засновникам Києва над Дніпром.

На сайті компанії весільного одягу пропонується цікава послуга: якщо ви вагаєтесь з вибором, то можете в буквальному сенсі змоделювати те вбрання, яке вам найбільше до вподоби, підібравши силует, фактуру, довжину, оформлення ліфу і навіть аксесуари. Забава цікава навіть для тих, у кого гостро не стоїть питання вибору весільного наряду.

Європейські торгові марки пропонують більш прості витончені силуети для модного весільного вбрання, довгі атласні сукні з окресленою талією та не надто пишними спідницями зі шлейфом. Серед прикрас та оздоблення мінімум мережива. Зате дуже популярні рюші та драпіровки. В моді оздоби на тканині з пір'я.

Зустрічаються сукні з пишними, розшитими рюшами з шифону, спідницями від лінії стегон. Таке вбрання зазвичай доповнюють абсолютно аскетичним ліфом. Багато моделей з короткими спідницями до коліна: пишними або ж вузенькими спідницями-тюльпан. Майже відійшли у небуття дуже популярні колись весільні наряди з брюками.

Серед модних тенденцій сукні з ліфами на одне плече, а також корсетні сукні з плечиками-крильцями. Майже відсутні пропозиції по сукням з рукавами. Зате до кожної моделі пропонується варіант болеро, жакету або накидки в залежності від стилю сукні, і варіанти фати.

Модна за європейськими канонами фата має бути довгою (до 2-3 метрів), з м'якого фатину, мережива або гіпюру. Кріплять її в основному до зачіски на маківці. Не популярна фата коротка, жорстка та оздоблена стразами.

Якщо ж ви не маєте наміру весь весільний день плутатись у власному шлейфі з фати, заколіть у волосся велику шовкову квітку у волосся або невеличку вуаль з капелюшком. І пам'ятайте, що наречена з неприкритим волоссям - це ознака дурного смаку, навіть якщо в ваші плани не входить церемонія вінчання в церкві.

Сукня Amanda від Pronovias

Останнім часом з'являється все більше компаній на ринку Україні, які пропонують повну організацію весілля. Окрім, звичайно, підбору весільної сукні. Тож з цією непростою задачею нареченій доведеться таки справлятись самотужки або з компанією вірних подружок.

Послуги з організації весільної церемонії дуже розповсюджені за кордоном, особливо, в Америці. Наші ж громадяни в більшості своїй намагаються зекономити на очевидних речах.

Вітчизняна організація весілля доступна тепер не лише заможним парам. Компанії готові організувати навіть абсолютно бюджетний захід. Основним рекламним слоганом таких підприємців є теза про те, що самостійне облаштування заходу не дозволить нареченим та їх батькам цілковито розслабитись в цей урочистий день. Вам готові організувати скромне весілля від 30 000 грн, до пишного зі стандартним набором послуг та шоу-програмою за 100 000 грн.

Зверніть увагу, ціна весільного вбрання нареченої знаходиться у схожому діапазоні. Висновок такий: придбали сукню - половину весілля відбули!

Фото з офіційних сайтів Модного дому "Юнона", Українського Тижня Моди, Оксана Муха, Pronovias, Aire Barcelona, Jenny Packham, Vera Wang.

Реклама:

Головне сьогодні