Тест

Скрипка каже, що у Росії потрібен канал україномовної музики

"Важливим елементом в позитивному розвиткові україномовної музики міг би також стати спеціалізований український музичний телеканал", - сказав Скрпика на прес-конференції у Москві, повідомляє УНІАН.

Він вважає, що це мусить бути джерело інформації, яке спрямоване на популяризацію української мови і української культури.

"Канал має бути не лише україномовним, а ще й високоякісним, мати гарну позитивну ідеологію - наприклад, зробити суспільство кращим, а не суто комерційні цілі - реклама та інше. Це має бути мистецький, культурний, фаховий і потужний український продукт", - вважає Скрипка.

Він також упевнений, що проблем із наповненням не буде.

"Було б бажання. Його просто треба зібрати і структурувати. Контент, до речі, має бути україномовним, але не обов'язково "made in Ukraine". Якщо, наприклад, у Росії чи у Франції є україномовний матеріал, то чому б його не показувати? Головне завдання матеріалу - культивувати високий культурний рівень", - вважає співак.

Також Скрипка зауважив, що на даному етапі розвитку людства кордони носять умовний характер, і тому дуже актуально мати дійсно український телеканал у всьому світі, для тих українців, які живуть десь далеко.

"При цьому в подальшому долучаться й інші - хороша музика не має етнічних меж. Хоча почати потрібно з українців, а потім розширювати його. Досвід показує, що українські пісні потенційно цікаві і французам, і німцям і росіянам - варто лише, щоб люди дізналися і вивчити кон'юнктуру - що світу цікаво", - впевнений Скрипка.

Він також підкреслив, що українська музична спільнота готова взяти участь у процесі створення наповнення такого музичного каналу.

"Спочатку потрібне лише ініціативне джерело - щоб пішла перша хвиля. А потім вже почнеться пошук фахівців і людей, які готові допомогти в цьому - в Україні і за кордоном. І такі люди є - артисти, менеджмент і навіть інвестори", - сказав Скрипка.

Ще минулого року, 7 вересня, посол України в РФ Володимир Єльченко заявляв про необхідність існування музичного телеканалу для діаспори.

"Впевнений, що такі телеканали будуть затребувані не тільки серед етнічних українців - громадян Російської Федерації, але й серед росіян, які люблять українські пісні й культуру", - говорив дипломат.