П'єр Карден збирається продати свій модний дім

— 4 травня 2011, 10:49

Французький модельєр італійського походження П'єр Карден зізнався, що збирається продати своє модне дітище, пише ВВС.

"Я знаю, що мене не буде тут через кілька років, а справі треба продовжуватися", - пояснив 88-річний модельєр в бесіді з кореспондентом газети Wall Street Journal.

За оцінкою Кардена, його фірма коштує зараз близько 1 мільярда євро, але деякі експерти вважають цю цифру завищеною вдвічі.

Його модний будинок Pierre Cardin був одним з перших, які почали розвивати свої зв'язки в країнах Азії, і бренд Кардена став широко відомий в усьому світі.

П'єр Карден заснував свою фірму в 1950 році і швидко прославився своїм авангардизмом у моделюванні одягу. Філії будинку Кардена відкрилися в Японії в 1957 році і в Китаї в 1979 році.

Споживачі в азіатських країнах досі забезпечують найбільше число замовлень на товари з його торговельною маркою.

Карден став одним з першопрохідців у справі ліцензування свого бренду, і тепер його торгова марка присутня на сотнях найменувань товарів, в тому числі сорочок, пляшок з мінеральною водою, меблів і парфумерних виробах.

Однак саме тому дуже важко оцінити розміри доходів Кардена від подібних ліцензій, оскільки їх по всьому світу налічується мільйони. Його компанія має статус приватної з обмеженою відповідальністю і публікує лише частину фінансової інформації.

Сам Карден у своєму підрахунку вартості компанії опирається на простому множенні кількості товарів на 10 мільйонів євро за кожен.

"Тисяча найменувань в 100 країнах - ось вам і мільярд", - говорить він.

Водночас, П'єр Карден заявив, що умовою будь-якої угоди з продажу його фірми є те, що він залишиться її творчим керівником.

Реклама:

Головне сьогодні