Чоловіча мода літа: білі брюки, квітчаста сорочка та піджак у клітинку

Чоловіча мода нинішнього сезону утилітарна як ніколи. Чоловікам пропонують носити самий лише зручний практичний одяг, як то розстібнуту сорочку, легкі бавовняні брюки і піджак без підкладки на додачу.

Серед аксесуарів не допускається нічого зайвого, жодних прикрас, лише те, що життєво необхідно упевненому в собі мужчині у стрімкому сьогоденні: окуляри від сонця і точний годинник.

Роль справжніх мужчин у сучасній модній тенденції не зауважити важко: вони як останні з могікан на шляху до виродження роду і форми існування в цілому. А ті, що залишилися, скоро перетворяться на безстатеві субтильні створіння, що закрокують подіумом в одному ешелоні з тендітними моделями-жінками.

Морський вовк

Смужка в одязі стала класикою майже століття тому назад, а особливої популярності набула у Франції. Костюмам в тонку смужку надавали перевагу італійські мафіозі, а широка смуга на костюмах перекликається з розкішним життя американських мільйонерів.

Сьогодні смужка зустрічається від класичних тільників, смугастих светриків і строгих костюмів "в рубчик", до екстравагантних кольорово-смугастих кофтин. У смугастому джемпері, майці чи суцільносмугастому костюмі ви можете справляти враження як старого морського вовка чи забезпеченого ділового мужчини, так і клієнта "місць не надто віддалених".

Насправді, не варто вдягати повністю смугасті строї. Кофтини у горизонтальну смугу слід поєднувати з короткими штанами з відворотом - так, ніби ви й справді щойно з риболовлі.

Поповніть свій гардероб штурмівкою чи паркою світлого кольору, або тонким болоневим плащем без підкладки. У такому спорядженні ви легко впіймаєте на гачок справжню "велику рибу", або з легкістю справите враження мужнього чоловіка на найпримхливішу тендітну пані.

Класичні офісні костюми підбирайте лише у поздовжню смугу, і не надто контрастну. Зате сорочку можна підшукати у чорно-білу смужечку з контрастними ґудзиками. До смугастого костюму не завадить фетровий капелюх, як у дона італійської мафії.

Фермер з ранчо

Чоловічий практицизм повертає в моду джинсовий одяг та бавовняні сорочки. Сьогодні модно носити варені джинси, терті шорти та масні комбінезони з кишенями, а також сорочки з тонкого фарбованого деніму і джинсові куртки з кишенями на битих металевих ґудзиках.

Must-have у гардеробі кожного мужчини цього літа - клітчастий батник. Для літньої пори дизайнери пропонують полегшені бязеві варіанти класичної байкової сорочки американських ковбоїв. Як і колись, традиційну сорочку в клітинку шиють з високим коміром, який неодмінно треба застібати доверху, манжетами, що дозволяють підкочувати рукава ледь не до ліктя та кокеткою на спинці.

Для міського стилю підійде сорочка та шорти в клітинку і полегшений варіант піджака. Двоколірна клітинка актуальна цього літа так же, як і малюнок у дрібні квіточки. Своєрідний "сільський гламур" доповнюють шкіряними ковбойськими шляпами або текстильними капелюхами світлих відтінків.

Неодмінним атрибутом кожного фермера є товсті шкіряні чоботи. Завжди заклопотані мужчини не встигають їх шнурувати і носять розхлябаними. Присутність слідів бруду та багнюки ще не привід начищати модні затоптані черевики.

Чистокровний аристократ

Білий костюм - ознака аристократичності. Ще свого часу це розумів герой роману І.Ільфа та Є.Петрова Остап Бендер. В сучасному світі забобонні кордони знято і ніщо не заважає мужчині почуватися і поводитися як справжня аристократична особа.

Для цього знадобиться білий костюм з короткими звуженими брюками та клубний піджак, вдягнутий на обтягуючу трикотажну теніску з клубними відзнаками. До того ж, краще мати при собі білий джемпер: на випадок прохолодного вечора він стане у пригоді вашій супутниці.

Зовсім не обов'язково носити лише біле. Будь то тенісний турнір, змагання з гольфу, кінні качки або морська регата, можна розбавити костюм благородними блакитними відтінками, тонкою смужкою, чорними деталями та яскравими червоними оздобами.

Модні брюки аристократа мають бути або короткими, або закоченими. Підкочений ледь не до середини литки низ брюк справить враження людини, яка дійсно знається на останніх модних трендах.

Не соромтеся носити шорти. Сучасні шорти короткі, але з манжетом, або просто абияк засукані. Доволі сміливим, але разом з тим ультрамодним рішенням, стане вибір на користь вузьких коротких шортиків з максимальним обляганням. Таких, здається, не носили ще з часів радянського секс-символу Андрія Міронова та його чоловічої компанії у вітчизняно-відвертій кінематографічній стрічці "Три плюс два".

Взуваються показні аристократи у білі топи або текстильні кеди з охайною шнурівкою та легкі мокасини. Будь-яке взуття носять здебільшого без шкарпеток.

Літній гардероб став надміру полегшеним, чого не скажеш про модні сумки. Від доволі містких прямокутних сумок через плече і ридикюлів до справжніх чемоданів з пластиковими ручками: сучасний чоловік ладен носити із собою багато речей.

Мільйонер з вищого світу

Якщо від аристократичного консерватизму віє певною холодністю, то сьогоднішній багатій (або ж просто успішний мужчина) напрочуд життєрадісний, впевнений у власній привабливості, і від того невимушено вдягається та поводить себе відповідно.

Такий мужчина може запросто вдягнути кольорову кофтину, сорочку в квіточки, яскравий костюм насиченого кольору: від червоного, помаранчевого, жовтого та салатного до більш стриманого кольору фуксії, ультрамарину та смарагдового.

Не соромтеся експериментувати у поєднаннях сорочки і костюма, навіть якщо це абсолютно контрастні кольори. Актуально виглядають і піджаки з кантами, і двоколірні костюми, і костюми на контрастній підкладці: особливо спекотного літа її неодмінно помітять.

Сьогодні ви навряд чи здивуєте когось, навіть якщо з'явитесь на вулиці в різнокомплектному костюмі з різних за кольором брюк та піджака. А щоб не виглядати по-клоунськи, підберіть взуття в тон одного з елементів одягу.

Зовсім інша справа, якщо ви поважний джентльмен чи харизматичний юнак з претензією на розкіш. Для вас цього літа лише найкращі шовкові костюми ідеальної посадки, зшиті за всіма правилами італійської індустрії luxury. Але й тут трапляються несподівані поєднання.

Наприклад, з сорочкою, краваткою та піджаком на два ґудзики можна вдягнути шорти або штани-капрі, а взутися у легкі кросівки, сандалі або навіть в'єтнамки.

Андрогін

Істота майбутнього або новий сучасний образ ідеальної людини - так виглядає мужчина від найпросунутіших світових дизайнерів. Ідею переродження людської особини в універсальне безстатеве створіння швидко підхопила молодь, спрагла до всього ультрасучасного.

Нівелювання статевою приналежністю "вдарило" по прекрасній статі, адже чоловічі ідеали змістилися головним чином в сторону жіночності. Чоловікам пропонуються приталені силуети курток і плащів, сорочки схожі на блузи, традиційно жіночі оздоби: волани, рюші та мережива, пропагуються навіть спідниці та підбори. Будь-які поради стосовно жіночого гардеробу таким чоловікам не чужі.

Здається, світ таки з'їхав з глузду. Але на подібний образ у сьогочасному модному товаристві є неабиякий попит. І наш співвітчизник Боря Апрєль вже не здається чимось химерним.

Сучасний мужчина завзято слідкує за своїм зовнішнім виглядом і носить елегантні жіночні речі. До слова, робить це також жіночно.

Але не варто шукати в ньому представника нетрадиційної орієнтації. Якщо такий чоловік не асексуал, то зможе стати справжньою знахідкою для жінки. Адже багатьом з них воліється мати поруч доглянутого партнера з тонким відчуттям власної краси. Але то вже справа особистого смаку і предмет зовсім іншої розмови.

Якщо ви не з таких ультрасучасників, тоді й не варто їх наслідувати.

Разом з тим, часи, коли мужчини дотримувались правила заледве відрізнятися від приматів, давно в минулому. Тепер навіть "простий сибірський мужик" мусить доглядати за собою та слідкувати за модними течіями, щоб бути у полі зору слабкої статі.

Останнім часом у більшості модних рекламних кампаній демонструють чоловіків з оголеним торсом. Не відомо, як приживеться подібна практика, але щоб бути у вирі модних подій, радимо все ж таки придивитися до останніх тенденцій і привести зону торсу до естетичного ладу.

А раптом таки доведеться привселюдно оголюватись? Краса - річ доволі жорстока і вимагатиме жертв навіть від сильної статі.

Не в моді цього спекотного сезону:

- скутий невпевнений вигляд

- широкі сорочки, заправлені у брюки

- велика кількість прикрас в одному костюмі

- перенасиченість оздоблювальними елементами: кишенями, клапанами, підрізними

деталями, оздоблювальними строчками

- широкі краватки, шийні хустки та шарфи

- класичні туфлі, за винятком випадків строгого дрес-коду

- шкарпетки під спортивне взуття

У статті використано фотоматеріали з лук-буків та рекламних кампаній Dolce & Gabbana, Pepe Jeans, Lacoste, POLO Ralph Lauren, Jean Paul Gaultier.

Реклама:

Головне сьогодні