Гардероб літа: квітчастий сарафан та біла сукня з мереживом

Приходить літо - час носити легкі сукні, сарафани та спідниці. Для кожної модниці це привід прикупити до спекотної пори декілька актуальних нарядів, тим паче якщо не за горами літня відпустка, а новенькі шифонові сукні схочеться вдягнути на курорті.

Дизайнери цього сезону пропонують колосальне розмаїття фактур і забарвлень, а також зручних і водночас таких жіночно-прибавливих деталей гардеробу, як літні платтячка та сарафани. І навіть якщо курорт доведеться замінити канікулами у "Простоквашино", серед дизайнерських пропозицій знайдеться відповідна модель для заміського вояжу.

Ботанічний сад

На довгих шовкових сукнях та сарафанах розцвітають яблуні і груші, квітнуть англійські рожеві сади і голландські тюльпанові поля, колосяться травами і польовими квітами левади. Модні спідниці-сонце на талії та розлогі сукні винятково шифонові, напівпрозорі, часто без підкладки, через що проглядає дорога закрита білизна або спідня сорочка, без якої ще півстоліття тому не виходила в люди жодна шанована леді.

До легкого флірту залучається подув вітру, який може не лише розтріпати і без того не надто туго вкладене волосся, але й позадирати поли шовкової сукні, чи обдути стрункий стан дівчини.

Крім уже класичних квіткових принтів, цього літа популярними будуть зображення фруктів, городини та ягід у найяскравіших "рекламних" поєднаннях.

Відкриття літа - об'ємні тканини: з текстильними квіточками, бутонами, справжнім пір'ячком та пухом, об'ємними стьобаними елементами візерунку.

На сукню стилісти радять накинути жакет "від Шанель" прямого силуету із закороченими рукавами, окантованою горловиною та обтягнутими ґудзиками. Не слід захоплюватись оксамитовими жакетами - для літньої пори вони не на часі. Можна обрати короткий безформенний візерунчастий светрик з домотканої пряжі, зв'язаний довгими зимовими вечорами рідною бабусею.

Біла сенсація - "White sensation"

Білий колір в літньому одязі, в принципі, давно перестав бути сенсацією. З року в рік літні та круїзні колекції рясніють пропозиціями моделей чистого білого кольору.

Тож сміливо вдягайте білі брюки та сорочку, або більш жіночний варіант із сукнею та білою шкіряною сумочкою з фарбованої соломки, і виходьте прогулятися головною вулицею свого міста, поважно прицмокуючи над висловом: "М-да, це вам не Ріо-де-Жанейро!"

Білий одяг цього літа поєднується лише з білим. Предметом особливого шику стане біла-по-білому вишивка рішельє, мережки, шиття по тканині. Білі комплекти можна сміливо доповнювати гетрами, панчохами та рукавичками з ажурного плетення чи гіпюру.

Суцільно білий костюм або сукню дозволяється розбавити лише незначними вкрапленнями чорної або рудої шкіри, як то тонкий пасок, обідок або брошка-прикраса.

До слова, білі сукні зовсім не обов'язково поєднувати з білими аксесуарами. Оберіть босоніжки на танкетці традиційних шкіряних відтінків або справжні спартанські сандалі з металевими елементами.

Будь у кольорі

Якщо ви не в захопленні від білого, то цього літнього сезону без зайвих вагань придивіться до одягу найсміливіших кольорів та відтінків. Як альтернативу білому кольору, пропонується носити одяг не лише модних ще навесні чистих насичених барв, але й використовувати неонові фарби.

Правило не змішувати в одному костюмі більше трьох кольорів більше не має сили. Змішувати можна, і потрібно, навіть більше чотирьох кольорів, здавалось, раніше непоєднуваних між собою. Наприклад, до багряного топу, салатової спідниці і синіх туфель можна накинути пурпурову кофтину або чорно-білий капелюх.

Єдина умова такого кольорового міксу - не надто захоплюватися різноманітними фактурами і все ж таки дотримуватись холодної або теплої кольорової гами. Інакше, виглядатимете як учасниця ансамблю циганської самодіяльності.

Найпопулярніші кольори цього літа: ягідний малиновий, баклажан, рудий морквяний, колір молодої зелені. А справжнім вибухом буде теплий жовтий колір відтінку кульбаби.

Не відмовляйте собі у задоволенні носити яскраві костюмчики з не менш яскравим взуттям, від класичних замшевих мокасинів до босоніжок і гладких туфель із гуми та пластику.

За п'ять морів

Морська смуга залишається на піку моди. Вдалими варіантами будуть навіть не класичні матроські тільники та трикотажні кофтини а-ля Жан-Поль Готьє, а блузи, довгі шифонові сукні до долу, короткі брюки і шорти з напрасованими стрілками у широку біло-синю смугу та інші кольорові поєднання: від червоно-білих і жовто-білих до зухвалих і зовсім несхожих на класичну морську тематику: чорно-рудих, жовто-сірих.

Виглядати щойно з круїзу, навіть якщо ви поспішаєте зранку до офісу, допоможе поєднання блузи у широку смугу із модними цього літа короткими звуженими брючками. Це ще не шорти-капрі, але з-під туфель вже проглядають щиколотки.

Для офісу краще обрати цупкі брючки із запрасованими стрілками та бічними кишенями у кращих традиціях ділового стилю, а для відпочинку - просторі шовкові, бавовняні або навіть тонкотрикотажні штанці з широким поясом по талії та візуально перебільшеними стегнами.

Такі брюки радять носити виключно зі взуттям на підборах, що вигідно підкреслить ті ж таки оголені щиколотки, наприклад, босоніжками з ремінцями та джутами на високій корковій або джутовій танкетці, високих туфлях з платформою та ремінцем та навіть ботильйонами з обрізаним носиком.

Літо у Каннах

Якщо нічого не заважає вам провести літо яскраво та бурхливо, бігаючи з вечірки на вечірку, варто поповнити літній гардероб декількома конче необхідними коктейльними сукнями та новенькими сумочками.

Раптом ви ще не встигли прикупити сукню анімалістичного забарвлення, радимо поспішити. Краще за інші у такому забарвленні виглядатиме сукня у бузкових або фіолетових тонах з напівпрозорого шифону, яка вигідно окреслюватиме принади фігури і дозволить хоча б і натяком, але похизуватися шикарним боді, купленим спеціально для літніх вакацій.

Для вечірніх прогулянок диско-клубами знадобиться коротка сукня на одне плече з блискучої тканини або вишукане плісоване вбрання - репліка на славнозвісну сукню Мерилін Монро.

Не вийдуть з моди цього літа і вузькооблягаючі бандажні сукні з ліфом без бретелей. Як правило, влітку завжди популярні трикотажні сукні-трансформери. Їх виготовляють не лише однотонними, але й поєднанням контрастних кольорів чи строкатими.

Якщо зовсім звечоріє і європейське повітря повіє холодом, можна накинути коротенький плащик під пояс з високим коміром, який варто обов'язково носити відвернутим.

В моді також парки і штурмівки з каптурами та зав'язками на кулісках. За стилем такий одяг більше нагадує уніформу для шляхетних видів спорту: гольфу чи великого тенісу. Але надійно закутавшись у подібну курточку, ви точно не змерзнете від поривів вітру на узбережжі Середземного моря, та хоча б і на набережній Дніпра.

Не золота молодь

Не лякайтеся, якщо раптом зустрінете на вулиці юначок початку 90-х років у вузьких варьонках, яскравих напіврозстібнутих розхлябаних сорочках або футболках з принтами духу американської свободи, джинсових курточках специфічного косушного крою. Колись такі молодиці прикрашали себе войовничим макіяжем, хімічними зачісками "пальмочка" або ірокезами та взувалися у новомодні кросівки.

Здавалось, годі вже й чекати повернення тих перебудовних часів кітчу. Але зараз подібний стиляжний вигляд "не золотої" молоді пішов на новий модний виток.

Повертаються до гардеробів модниць джинсові куртки на блискавці із розширеними плечима. Скоро без такої не обійдеться жоден світський вихід. До неї можна вдягнути довгу випрану футболку з екстравагантним принтом. В цьому плані бунтівні футболки від Вівьєн Вествуд підійдуть якнайкраще. На крайній випадок, можна побалувати себе зображенням Міккі-Мауса.

Футболку вдягають з легінсами, вузькими джинсами, а також з короткими пишними спідничками, довгими шифоновими спідницями-сонце та опоясують тонким ремінцем.

От тепер ви у всеспрорядженні як для лінивого відпочинку на галявині міського парку або терасі заміської дачі, так і для активних тренувань літніми видами спорту: катання на роликах, скейті та мотоциклетного спорту.

І якщо джинсову косуху ще можна відкопати у глибині шафи, без пари нових снікерів з товстою гумовою підошвою на заміну імпортним кросівкам точно не обійдетесь.

Дівчинка-хлопчик

Сучасний стиль унісекс впевнено трансформується у новий образ - андрогінність.

Жіночий одяг своїм кроєм все менше підкреслює груди, талію та стегна, в макіяжі та зачісках також відбувається нівелювання статевими ознаками.

Дівчат взувають у зручні чоловічі черевики, знімають з них сережки і намиста, вдягають у чоловічого крою костюми з сорочкою та класичною краваткою. При цьому брюки із заниженою талією охоплені шкіряним ременем, а під пазухою така леді має носити портфель з діловими паперами.

Такий стиль легко прижився у діловій моді, тому що створює із жінки уніфікованого офісного працівника. А у повсякденному житті тим дівчатам, кому до вподоби вольовий асексуальний стиль поведінки, доведеться відмовитись від спідниць, тісних брючок і коротких декольтованих кофтинок з рюшами.

Не в моді:

- гламурний вигляд

- змішання стилів

- гіпюрний та мереживний одяг з підкладкою

- шкіряні курточки і штани

- одяг з оксамиту, плюшу та інших ворсових тканин

- джинсовий одяг відмінних від синіх відтінків

- довгі трикотажні кофти і светри

У статті використано фотоматеріали з лук-буків, каталогів та рекламних кампаній Dolce & Gabbana, Сalzedonia, Gucci, Bershka, Mango, Gucci, Pepe Jeans.

Реклама:

Головне сьогодні