Тест

Модна валіза у відпустку: що варто взяти на море?

З початком літа думки із задушливого кондиціонованого офісу переносяться далеко на морські узбережжя. І голова зайнята не звітами й кошторисами, а літнім гардеробом, красивими купальниками на засмаглому тілі та холодними коктейлями у високих стаканчиках з паперовими парасольками.

Жінки за звичкою беруть до моря забагато нарядів, більшість з яких за тижневу-двотижневу відпустку не встигають одягнути навіть по разу. І робиться це зовсім не тому, що бажання похизуватися прекрасним арсеналом маєчок та шортиків пересилює власні можливості дотягти валізу до потягу чи реєстраційної стійки в аеропорті, а з тим лише упередженням: "А раптом мені схочеться вдягти саме цей сарафанчик, а його не буде під рукою?"

Такий вже мінливий жіночий настрій.

Передбачити чи спрогнозувати власні гардеробні бажання та настрої не візьметься жодна жінка, що милить лижі (а точніше, "напрасовує парео") у довгоочікувану відпустку до моря.

[L]"Українська правда Життя" наводить декілька порад як все ж таки впорядкувати свою відпускну валізу і не набрати занадто багато зайвих речей. При цьому, виглядати модно і почувати себе впевнено.

Отже, "короткий" список того, що варто вкласти до валізи відпочивальниці:

Білий спортивний комплект з бриджами

Такий "рятівний набір" сучасної дівчини знадобиться не лише для ранкових пробіжок, але й для прогулянок катером, вилазок на змагання з тенісу, гольфу, чи кінної прогулянки. Підійде подібний комплект і для туристичних мандрів у гори або екскурсійної програми туру.

Прихопіть до комплекту легке світле взуття типу мокасин. Воно ж згодиться і під час переїзду, адже в спеку в транспорті набрякають ноги, тому краще взуватися у зручне.

Шаровари

З освоєнням курортів турецького та єгипетського узбереж в круїзну моду увійшли східні широкі штани з низькою матнею: "штани-алладіни", або ж у більш етнічно-прийнятному варіанті - "шаровари".

Не дивно, що подібні бавовняні штани заслужили такої слави серед саме курортної моди. В них комфортно у спекотний день, адже штани просторі і продуваються вітром, ввечері вони не липнуть до тіла і не занадто його обтягують, чим не створюють дискомфорту розпеченій за день шкірі.

Щось джинсове

Обов'язково прихопіть з собою щось джинсове. Фото з колекції Monsoon
Це можуть бути вузькі джинси на стегнах, якщо ви плануєте взяти декілька різних майок і топів, або ж джинсова коротка курточка в тому випадку, коли ніяких теплих речей ви на літній відпочинок не везете. Джинсовою одиницею у валізі може стати навіть жилетка з рваними краями, короткі обрізані шорти або корсетний топ.

Чотири легкі літні сукні

Як у мультиплікаційній класиці, коли мама везла на відпочинок чотири вечірніх наряди, що висіли у шафі протягом року, сучасна курортна валіза не обійдеться без схожого спорядження:

Довга сукня у квіточки - ідеальна для ранкових вилазок на ринок, обіду в ресторанчику, післяобідньої релаксації на терасі.

Плісована сукня довжиною по коліна - сукня для вечірніх прогулянок узбережжям і споглядання заходу сонця.

Коротке біле платтячко - найліпший варіант для пляжу та пляжного бару. Читати книжку, зручно вмостившись на шезлонгу, потягуючи при цьому льодовий коктейль, тепер можна і без перевдягань у купальний костюм.

Візьміть з собою сукенку для дискотек навіть якщо ви зараз і не плануєте іти на танці. Фото з колекції Hugo by HUGO BOSS
Коротка коктейльно-вечірня сукенка з бахромою або рюшами - для дискотек або сальса-вечірки. Має бути при нагоді, навіть якщо перед поїздкою ви не планували активний нічний відпочинок.

Не забувайте, віддаючи перевагу натуральним тканинам (бавовна, льон та шовк), перед штучними та синтетичними, ви робите велику послугу своєму здоров'ю та самопочуттю в спекотний період року.

Кольорові босоніжки на танкетці

Обов'язково кольорові! Такі пасуватимуть до будь-якого ансамблю з тих, що ви націлилися взяти із собою. Тож не буде потреби довго вибирати взуття для вечірніх променадів або нічних прибережних дискотек.

Варто відмовитись від ідеї привезти із собою сабо на дерев'яній підошві. Таке взуття важке, і після виснажливого спекотного дня вам не сила буде носити його ще й півночі. Окрім того, воно не гнучке, і вимагає від власниці неабияких навиків ходи на підборах. Пляжні прогулянки рухлим пісочком у подібному взутті - взагалі шалена мука.

Краще зупинити вибір на взутті з корковою платформою: легкому, гнучкому, та з м'якою вологопоглинаючою підстилкою, щоб ніжки не зісковзували вперед.

Окуляри візьміть одні, які пасуватимуть під вже куплений одяг. Фото з колекції Salvatore Ferragamo

Крокси

Ці дивні на перший погляд гумові капці стали улюбленцями голлівудської тусовки як різновид комфортного літнього взуття. Здається, ледь не всі мешканки зіркових пагорбів із зимових уггі перезуваються одразу в резинові "крокодильчаті" сандалії.

Насправді, оригінальні крокси дуже зручні і виготовлені з м'якої резини, що не натирає ноги. До того ж, фірма випускає цілу лінійку моделей більш сучасних фасонів, окрім повної кольорової гами дивакуватих класичних капців, комічно схожих на голландські національні кломпе.

Серед переваг такого взуття - їх зручність на будь-яких подіях: ви не пораните ноги на пляжі з черепашок або коралів, і без остраху ступатимете по камінному спуску чи березі з галькою.

Закритий купальник

Максимально закриті ретро-купальники - це просто писк та зойк останнього сезону. В такому купальному костюмі неможливо цілковито засмагнути, але він дивом здатен приховати всі проблемні зони. В закритому купальнику добре влаштовувати вечірні запливи, купання під місяцем та водні процедури на світанку.

Закритий купальник та широкополий капелюх - писк моди. Фото з колекції Louis Vuitton
Серед популярних варіантів: суцільні купальники; купальники танкіні з верхньої частиною у вигляді топа, що закриває талію; купальники-боді; цілі купальні сукні та спіднички.

Купальник-бандо

Засмагати без бретелей - що може бути краще? І що може бути краще природної сонячної засмаги?

"Купальник-трикутнички" доводиться постійно перев'язувати; у класичних моделях треба спускати з плечей бретелі під час прийому сонячних ванн; купальник, що зав'язується на шиї, взагалі, залишає після курорту не найкращі сліди засмаги. Бандо, який тонкою стрічкою обтягує бюст, в цьому випадку найбільш підходящий варіант. Отримувати красиву рівну засмагу з таким купальником можна і під час купання, і займаючись пляжними видами спорту.

Провідні марки білизни виготовляють бандо з пуш-апом або прості моделі. Для дівчат з особливими формами існують бандо з жорсткою фіксацією та підтримуючою бретеллю.

Крем для засмаги

Окрім золотисто-шоколадного кольору шкіри природна засмага насичує наше тіло потоком корисної сонячної енергії. Зробити цей потік безпечним допоможе крем. Але цього літа оберіть не просто крем від засмаги, а крем ДЛЯ засмаги із середнім рівнем захисту від сонячного опромінення.

Красива золотава засмага цього літа буде модною, але це зовсім не означає, що треба підсмажитись до чорної головешки.

Взуття на море беріть зручне. І не забудьте про крем для засмаги! Фото з колекції Salvatore Ferragamo

Хустка або парео

Невелика шовкова хустина може замінити капелюх: її слід зав'язувати на голові як тюрбан, рятуючи голову та волосся від перегріву. В ній же можна і купатися: шифонові полотна швидко висихають. За інших обставин із хустини можна скрутити пляжну сумку типу вузлика.

Парео варто вкинути до валізи з тієї лише причини, що це чудова альтернатива пляжному вбранню. Існує ціла купа способів зав'язувати шифонові та крепдешинові парео. Воно займе небагато місця у валізі, але зможе замінити одразу сукню, сарафан, спідницю, топ, кофтину-шраг чи навіть шорти.

Сонцезахисні окуляри

Візьміть із собою лише одні сонцезахисні окуляри, які оправою та стилем пасуватимуть до всього гардеробу. Тому вкладати їх необхідно після того, як визначитесь з основним шматтям. Не забудьте взяти до них чохол та спеціальну хустинку для протирання скелець.

Широкополий капелюх

Основна вимога до капелюха - не злітати з голови від прибережного бризу. Тому заздалегідь обирайте капелюх на зав'язках або резинкою під підборіддя. Модні в цьому сезоні широкі розлогі капелюхи з гігантськими полями злітають від поривів морського вітерцю особливо легко, над усе під час морських прогулянок яхтами та круїзними лайнерами.

Буде прикро втратити свій порятунок від пекучого південного сонця в морських глибинах.

Велика сумка для пляжу та коротеньке біле вбрання від Louis Vuitton

Велика сумка для пляжу

Біла соломка, текстильний баул або прозорий пластик - всі варіанти добрі. Обирайте той, який вам до смаку. Але не тягніть на море всі сумочки одразу. Пам'ятайте, ще є варіант із зав'язаною хустиною.

А що точно не можна залишити вдома, так це невелику м'яку сумочку-конверт, яка пасуватиме до вечірніх нарядів. Зрештою, якщо взяти на дискотеку велику сумку, поклавши туди рушника, то дорогою додому на світанку можна скупатися в лагідному ранковому морі.

Масивні прикраси

Серед них обов'язково мають бути сережки-диски та великі цільні браслети. Радимо взяти із собою ще й довгий золотий ланцюжок з підвісками. З такими огрядними прикрасами легко перетворити навіть найпростіший літній сарафан на нарядне вбрання.