Портрет 17-річної коханки Пікассо продано за 22 млн. доларів

— 22 червня 2011, 12:30

Маловідома картина Пабло Пікассо продана майже за 13,5 мільйонів фунтів стерлінгів (22 млн. доларів) на аукціоні Christie's в Лондоні.

Портрет коханої іспанського художника Марії-Терези Вальтер під назвою "Спляча дівчина" (Jeune Fille Endormie), написаний у 1935 році, був виставлений за 9 млн. фунтів, пише Бі-бі-сі.

Картину було передано Університету Сіднея за умови, що австралійський вуз використовуватиме гроші, отримані від продажу, на наукові дослідження.

Джованна Бертаццоні, директор з імпресіонізму та сучасного мистецтва аукціону Christie's в Лондоні зазначила, що аукціонний дім радий представити "не картину, а справжній скарб".

Пікассо познайомився зі своєю майбутньою таємницею коханої Марією-Терезою Вальтер в Парижі в 1927 році. Знайомство відбулося, коли Марія-Тереза виходила з метро. Їй було всього 17 років, а йому - 45. До того ж у той час він був одружений на Ользі Хохловій.

Коханці прожили деякий час в заміському будинку Пікассо в Буажелу, де він створив цілий ряд шедеврів.

За своє життя Пікассо створив близько 20 тисяч робіт.

У травні минулого року картина художника "Оголена, зелене листя і бюст" була продана на аукціоні Christie's в Нью-Йорку невідомому колекціонерові за рекордні 106 482 000 доларів, і стала найдорожчим витвором мистецтва, коли-небудь проданому у світі.

Реклама:

Головне сьогодні