Тест

Осінній гардероб: вовняне пальто, шкіряні штани та сукня з голою спиною

В гонитві за сезонним оновленням гардеробу кожна з нас обирає той образ, з яким проживе наступну осінь. Зверніть увагу, модні дівчата завжди серед нас! Треба лише уважніше придивитися до свого стилю та внутрішнього відчуття.

А "Українська правда Життя" допоможе не розгубитися у різноманітті потенційних героїнь і підібрати відповідний вашому настрою стиль серед багатого новомодного розмаїття осінніх жіночих образів.

Північна Герда

Світові будинки моди пропонують майже одразу після літніх топів одягати теплі речі. Пропозицій по демісезонному вбранні дуже мало, зате вибір теплих хутряних пальто і кожушків просто вражає.

В моду повертаються популярні не так давно дублянки з м'якої довговорсової виворітки кози і тоскани з необробленими краями. Стильний варіант: коротке двобортне пальто з широким коміром, розширеними рукавами з розрізами, щоб усюди проглядало хутро, або узагалі щось на подобу дивно накинутого палантина. Короткі кожушки носять розстебнутими, всіляко демонструючи якісну внутрішню сторону.

Виходячи в такому на вулицю ви справлятимете враження заклопотаної дівчини, яка похапцем прихопила тепленьку накидку. А втім, справді теплої осені ви навряд чи змерзнете в дублянці.

Під неї радять носити меланжеві трикотажні светри і туніки ручного плетення у тематичні германо-скандинавські багатокольорові візерунки.

Не завадило б розжитися високими вовняними штанами натурального природного відтінку: від бежевого до темно-сірого, під шкіряні чобітки на танкетці.

Мері Поппінс - англійська господиня

Справжня англійка не стане ходити розхристаною і обере модне цієї осені довге пальто-кокон. А вже під нього можна вдягнути широкі брюки на талії з класичною блузою, або пуританську сукню з призібраними рукавами та маленьким англійським комірцем.

Лідером сезону можна назвати пальто чорного кольору. Хоча чорний у рамках класичних нарядів вже дещо набрид своєю одноманітністю, та й практичність у моді сьогодні мало важить, тож варто підшукати пальто незвичного крою, з новаторськими елементами оздоби. Тоді ви будете виглядати і класично, і ультрасучасно водночас, майже як міс Досконалість.

Влучним для стилю сучасної англійської принцеси буде поєднання блузи, в'язаного жилету коледж, спідниці-"тюльпан" або "олівець" з цупкими в'язаними колготами. Плетених речей в осінньому гардеробі неодмінно побільшає.

Кольори для подібних нарядів здебільшого приглушені: охра, блідо-коричневий, теплий сірий, можливий колір в'ялої троянди або гнилої вишні. Не виключені поєднання з яскравими барвами. Наприклад, під темно-сірий костюм можна запросто вдягнути помаранчеву або персикову блузу. В такому випадку слід обачно підбирати аксесуари.

Найпопулярніше забарвлення цієї осені - горошки, від найменших цяток на білому тлі до величезних горохів на контрастному кольорі. Класичне поєднання - білий прямокутно розташований горох на чорному. Різні горохові малюнки можна поєднувати в одному костюмі.

Інший варіант - стилізований анімалістичний принт. Здалеку зовсім не розгледіти, чи то малюнок під гепарда, чи дрібні квіточки, чи просто імпресіоністичні цятки фарбою.

Не пасе задніх і класична англійська клітинка. Але її використовують здебільшого у вовняних матеріалах: на сарафанах, пальто, брюках-кльош.

Сіра мишка

Якщо дівчина вбирається здебільшого в одяг сірого кольору, не варто ставити на неї тавро скромниці. Адже сірий колір лідирує серед пропозицій осінньо-зимових колекцій вже декілька сезонів поспіль. Прийдешня осінь - не виняток.

Свіжою новинкою стане букльована фактура в одязі. І хоча букле з'являється у модних крамницях із завзятою періодичністю, цієї осені радимо придивитися до меланжевого сірого букле, що інколи нагадує нефарбовану вовну з м'якими переходами кольорів, а часом і вишукану французьку лапку.

Пам'ятаєте мамине довге букльоване пальто у чехословацькій шафі із ключиком? Саме час носити ледь не такі самісінькі. Модні вовняні пальта просторі, з розлогим коміром, широкими рукавами і великими ґудзиками. В нього можна завертатися як у халат, можна підперізувати або носити на розпашку. З кольором навіть не варто експериментувати: попелястий буде правильним варіантом для букле.

Доповнюйте ансамбль сірими костюмчиками в стилі Шанель з цупкої вовни, нечесаної або з витканими візерунками, в'язаними меланжевими легінсами під крепдешинові сукні чи спіднички.

Зверніть увагу! Поєднання тонкого напівпрозорого шовку з цупкими громіздкими вовняними речами восени стане справжнім бумом!

Дама з собачкою

Така дівчина не допускає невитриманості стилю або неохайності в костюмі. Якщо вона вдягає вовняне пальто з хутряними манжетами та коміром, то застібається на всі ґудзики і підперізує пояс, адже під ним тонка шовкова блуза з бантом та спідниця до долу.

У верхньому одязі немає компромісів: або коротке двобортне напівпальто з поясом або занадто довге колоноподібне пальто. Якщо в першому дуже зручно пересуватись здебільшого в автомобілі, то довге до полу кашемірове пальто з популярними нині хутряними оторочками ідеальне для піших прогулянок містом, адже як ніщо краще захищає від холодного осіннього вітру.

Теплі вовняні пальта слід поєднувати з шифоновими та тонкошовковими платтями до коліна. Сукенки з тонких тканин підперізують вузьким поясочком та доповнюють легкими трикотажними кофтинами на ґудзиках.

На теплу осінь варто поповнити гардероб вовняною короткою сукнею. Здебільшого, вони мають цупкий вигляд та геометричний крій, поєднуючи в собі одразу декілька кольорів. Родзинка сезону - широка смуга по долу сукні контрастного кольору або з хутра.

Господиня-рукодільниця

Зі зниженням температури повітря за вікном до шафи повертаються улюблені плетені речі. Цього разу беззаперечним фаворитом стануть в'язані обновки з товстої нитки і обов'язково ручного, часто неідеального з виду, плетення. Саме час переглянути бабусину скриню! Якщо ж вона не захоплювалася в'язанням, доведеться освоювати ремесло самотужки. Для вашої модної кофтини підійдуть навіть комбінації із залишків клубків.

Серед того, що буде "зв'язано" в цьому сезоні, довгі просторі светри і туніки з меланжевих ниток, коротенькі кофтини-реглан з високим горлом і жилети з V-подібним вирізом, довгі спідниці-годе і короткі обтягуючі шорти. Але справжня модниця з'явиться у в'язаних штанах і плетеному корсеті-топі.

А загорнувшись у довгий светрик і вузенькі, але цупкі варені джинси, натягнувши поверх них вовняні гетри, можна вмоститись на терасі заміського будинку і теплим осіннім днем братися за в'язання наступної речі "як з подіуму".

Брутальна рок-зірка

Тим же, кому геть не сидиться вдома навіть дощовими осінніми вечорами, варто обирати для прогулянок шкіряні речі. Вони майже не продуваються, такий плащ або куртку важче промочити, та й доглядати за ними легше. Але головна перевага шкіряного пальто - його актуальність у цьому сезоні. І не забувайте комбінувати його з шовковими та шифоновими сукнями!

Направду, цієї осені можна вдягнутися в шкіру з голови до ніг. Серед фаворитів тонка чорна шліфована шкіра, але можливі більш грубі варіанти та інші кольорові рішення: сірий, брунатний, бордовий, багряний та брудно-зелений. Шкіра настільки популярна, що ви не прогадаєте, якщо прикупите на осінь міні-спідничку, коротку сукню-футляр, шорти-бермуди або штани зі шнурівками.

Для стриманих модниць підійдуть економічніші та гуманніші наряди зі штучної шкіри. Носити їх зараз не вважається ознакою поганого смаку, головне, щоб якість крою була на висоті.

Та справжня рок-зірка віддасть перевагу чорним вузькооблягаючим штанам скінні, жилетці з металевими оздобами та короткій куртці на кшталт косухи. А на пізню осінь змінить її на шубку з довгим нечесаним хутром типу овечого або штучну, що навіть краще. В такій амуніції можна сміливо підкорювати серце байкера десь на мотозлеті, а потім вирушити з ним на стадіонний рок-концерт.

Дівчина із сусіднього офісу

Молода стажерка або секретар невеликої компанії обере короткий обтягуючий жакет з тонкими вилогами гармонійного кольору та обтягнутими ґудзиками. Модна жакетка настільки вузенька, що ледь не трісне. Тож варто придивитись уважніше до моделей з трикотажу. Сьогодні вони виглядають не менш претензійно.

До такого жакету обов'язково потрібно вдягати блузу під горло або з високим комірцем, і краще все ж таки з довгим рукавом задля збереження певної офіційності.

А от брюки чи спідниці в жодному разі не мусять бути обтягуючими. Для вас широкі брюки чоловічого крою зі стрілками, брюки-банани на стегнах, прямі штани на широкій кокетці.

Якщо не бажаєте постійно бути при жакеті, підійде і жилет схожого крою. Популярні і костюми-трійки з комбінаціями кольорів.

Детальніше про правила офісного дрес-коду читайте в наступних публікаціях.

Якщо потрібно збігати до сусідньої будівлі, сходити на пошту чи до банку, радимо накинути болоневий непромокальний плащик. Не вийдуть з моди цієї осені класичні плащі-тренчі з туго затягнутим поясом. Ось тут можна експериментувати із забарвленням. Від однотонних яскравих кольорів: жовтого, помаранчевого, теракотового, карамельно-салатового і бузкового, до набивних малюнків у стилі поп-арту, чорно-білої графіки та кольорової абстракції.

І будьте певні, що дівчина із сусіднього офісу для справді важливого прийому чи урочистої події обов'язково вдягне драпіровану шовкову атласну сукню із оголеною спиною. На роботі чи поза нею її привабливість буде завжди балансувати на межі пристойності та чоловічої уяви.

Інших більш прогресивних варіантів крім максимально закритої спереду, з довгими рукавами сукні до долу, що притім відкриває всю спину, сьогодні годі шукати. Та й кольоровим рішенням такого відвертого вечірнього наряду може стати яскравий червоний!

Вже не актуальні цієї осені:

- комбінезони

- куртки-дутики

- спортивний стиль

- багатокольорові луки

- вульгарність навіть у відвертих речах

- короткі обтягуючі платтячка

У статті використано фотоматеріали з каталогів та рекламних кампаній Donna Karan, Louis Vuitton, ZARA, Claudia Schiffer, Juicy Couture, Dolce&Gabbana.