Чоловіча мода осені: класичний костюм з краваткою

Піджачний костюм - вбрання, яке личить кожному мужчині. На радість прекрасної половини людства та на заздрість прихильників спортивних костюмів цієї осені тандем піджак-брюки займатиме лідируючу позицію на модному Олімпі.

Майже за будь-якої життєвої ситуації провідні світові будинки моди пропонують чоловікам вдягати саме костюми.

Пропонуємо добірку з семи місць та ситуацій, в яких може опинитися цієї осені чоловік, але за будь-якої з них завдяки зусиллям дизайнерів, стилістів та модним порадам "Української правди Життя" сучасний мужчина виглядатиме достойно і стильно.

Лондонське сіті

Елегантний костюм точної посадки по фігурі, жилет, сорочка з краваткою - ідеальний вигляд сучасного мужчини в робочі дні. Якщо виникає необхідність поповнити шафу модними новинками, варто зупинити вибір на сірому костюмі-трійці з цупкої вовни з оздоблювальними строчками, тонкій краватці темного кольору та сорочці тон-в-тон.

Крій піджака на два ґудзики вузький, зі щільним обляганням в плечах; брюки вузькі як в стегнах, так і по низу. Від того довжину брюк доводиться робити значно коротшою, ніж класичні 6 мм від підошви туфель.

"Білий комірець" вдовольниться довжиною новомодних вузьких брюк, що ледве закриває кісточку і прикриває лише верхній край класичних туфель на тонкій шкіряній підошві, утворюючи ледь помітну складку.

В робочій обстановці влаштує як суцільно сірий однотонний ансамбль, так і поєднання тканин в одній одежі не лише за кольором, але й фактурою.

Восени в місті можуть стати при нагоді такі аксесуари ділового мужчини як: парасоля на роговій тростині, прямокутний шкіряний портфель для важливих документів та відповідний статусу годинник, що звільняє від звички щохвилини підглядати у телефон.

Не забудьте прихопити фетрового капелюха - вони знову входять у моду міста.

На секретному завданні

Образ міського денді дозволяє носити не лише сірі костюми в рогожку або тонкий рубчик. Теплим осіннім днем можна прогулятись містом у костюмі-двійці з брюк та жилета, вдягнутого на розщебнуту сорочку. Або ж застібнути її під метелик, тонкий шовковий шарф чи вузьку розв'язану краватку, яку ваша супутниця дбайливо схоче зав'язати на вашій шиї.

Доглянутим метросексуалам прийдуться до смаку шовкові костюми та костюми з відливом блякло-синіх, бордових та сірих відтінків.

На вечірнє побачення прихопіть вовняний двобортний кітель або френч з високим коміром, який, звичайно ж, як справжньому джентльменові, доведеться накинути на плечі вашої змерзлої супутниці. Тож краще вдягнути під класичний костюмний жилет кофтину або реглан з тонкого вовняного трикотажу або в'язаний жилет з нерівномірними петлями.

Не уникайте кольорових поєднань. На фоні стриманих сірих, синіх чи коричневих брюк добре виглядатимуть піджаки і жилети цегляного кольору, болотяного, брудно-блакитного.

І саме для поціновувачів добротного шкіряного взуття пропонується не надто експериментувати, а зупинити вибір на якісній класиці в чорній або коричневій шкірі. Тонкий ремінь традиційно підбирається в тон взуття.

Світський раут

Проте класичні наряди для світських виходів - смокінги та візитки - піддаються креативним видозмінам цієї осені.

Бунтівні дизайнери пропонують освіжити костюм для виходу цікавими деталями. Наприклад, шовковими в складочку вилогами смокінгу, кількістю нових декоративних елементів: кишень, обшлагів, глибиною застібки та комплектністю ансамблю.

Якщо ви все ж таки не дозволите собі прийти на світську подію в квітчастих шортах і розщебнутим метеликом, то можете хоча б доповнити наряд пікантною обшивкою жилету мереживом чи гіпюром, або сорочкою під смокінг не білого кольору, а у набивні квіточки чи анімалістичні малюнки.

Звичайно, подібні вольності дозволені лише за умови напівформального дрес-коду. За інших обставин доведеться обмежитись варіаціями з формою метелика та шириною кушака.

Безкомпромісним варіантом залишаються лише добротні лакові туфлі на шнурівці та дорогі запонки.

Студентська лава

Сучасність, замішана на молодіжному креативі, - таким є сьогодні модний слоган не лише у студентів.

Нинішній тренд пропонує і більш дорослим та тим, що затвердилися чоловікам, обрати восени "студентський" костюм. Це може бути некостюмний клітчатий піджачок, вузькі та короткі "ботанські" штанці під високі чоботи або з носками в оксфордські ромби із замшевими кедами чи сліпонами на шнурівці.

Можна піддіти в'язану жилетку в ромби, клітчасту теніску, застебнуту на всі ґудзики, можна погратися і з забарвленням піджака: від однотонних приглушених кольорів у вельветі, до квітчастого котону і клітчастої вовни зі шкіряними оторочками. Стиляжний вигляд довершить тонка кольорова краватка або хустка під сорочкою.

Така зовнішність сьогодні вже дуже відрізняється від радянського студента-героя Шурика, але не робить від того сучасного мужчину меншим романтиком.

Не забудьте про велику об'ємну текстильну сумку на двох ручках на плече, де запросто розміститься не лише запас підручників, але й весь студентських гардероб для поневірянь по жіночих гуртожитках.

Та якщо ви людина самодостатня, можна обмежитись і невеликою твердою сумочкою на довгій кіперній шлеї через плече.

На дивані

Трикотажні гольфи та кофтини займуть вагоме місце у кожній чоловічій шафі. Для виходу їх навіть радять вдягати під піджак або класичне напівпальто.

Справжній must-have осені - трикотажна кофта з планкою на ґудзиках. Колись у подібні вдягались наші дідусі, вмощуючись в кріслі з газетою та цигаркою. Сьогодні до них пропонують легкі віскозні костюми зі зручними широкими брюками, не виключено навіть на резинці, і такими ж вільними піджаками з невеликим прямокутними вилогами.

А якщо маєте вибігти до сусіда або спуститися у двір прогуляти собаку, накиньте в'язаний шишками кардиган на блискавці.

Взуття для такого променаду виглядає зовсім по-домашньому. Мокасини, схожі на домашні капці, виробляють у замші і текстилі. Такі капці насправді зручні, і подарують відчуття того, що ви у рідних стінах, навіть якщо чотирилапий друг заведе вас далеко від дому.

В далекі мандри

Якщо ж всидіти в задушливому місті чи на дивані перед телевізором не ваш метод, то в далекі мандри слід неодмінно прихопити плащ-тренчкот. Хорошим варіантом за будь-якої осінньої погоди стане шкіряна курточка або куртка-пілот. Модна шкіра в цьому сезоні як несправжня - блискуча, спінена і непіддатлива. Куртки від того схожі на дутики. Модний варіант - поєднання шкіри з текстилем: зі шкіри роблять кокетки або середину пілочки та спинки, або як жилет, залишаючи текстильні рукава.

Костюм для мандрів зовсім вільного крою зі зручними широкими брюками та довгим піджаком з тонкими вилогами та низькою застібкою. Сюди ж варто віднести новомодні трикотажні кофтини з глибоким хомутом або розхристані сорочки та піджаки. Деякі дизайнери навіть пропонують заправляти піджак в брюки.

Для стилю casual краще за інші краще підійдуть лоуфери з блискучої шкіри або м'які туфлі на тонкій контрастній синтетичній підошві.

Як альтернативу капелюху пропонується носити кепки: високі та об'ємні або ж невеликі "уточки".

На прогулянку

Для довготривалих прогулянок на свіжому повітрі вам неодмінно знадобиться теплий в'язаний светр з таких, які дарує до Нового Року мама. І широкий тканий шарф з тонкої чесаної вовни з подарунків завбачливої сестри або подруги.

Вузькі неварені джинси - ось майже і все, що пропонується з практичного деніму. Звичайно, ніхто не відмінить класичного вигляду ковбоя на ранчо в порваних варенках, клітчастій сорочці та шкіряному капелюсі, але стильний городянин скоріш за все обере для заміських виїздів льняний пом'ятий костюмчик з піджаком в клітинку, широкими брюками з низьким середнім швом та глибокими кишенями або вузькими штанами з відворотами, не заправленими в хутряні чи замшеві шнуровані армійські чоботи.

В осінніх трендах м'ята одежа з ефектом зношеності та заласненості. Тож навіть коли вийдете з лісу після пікніка чи прийдете з поля, як допоможете бабці в селі загнати ввечері корів у хлів, будете виглядати модним та стильним.

Не актуальні цієї осені:

- "широкоплечі" костюми

- занадто широкі коміри та гострі кути вилогів

- брюки з кльошом

- взуття на високому підборі

- низькі шкарпетки

- черевики нижче кісточки

- об'ємні курточки

- джинсові комбінезони

- трикотажні шапочки та рукавички

У статті використано фотоматеріали рекламних кампаній та лук-буків Lanvin, Michael Kors, Burberry Prorsum, Jean Paul Gaultier, Dolce & Gabbana Evening Wear, ETRO, PRADA, Gucci, Pull & Bear.

Реклама:

Головне сьогодні