Десять способів "обдурити" офісний дрес-код

Ви 9 годин щодня проводите в уніформі, яка набридла ще у школі? Або за довгий робочий день у вас жахливо терпнуть ноги у закритих туфлях?

Але правила - є правила. Ось американки, наприклад, не зважаючи на умовності, ходять до роботи у кросівках, а перед порогом офісної будівлі перезуваються у туфлі.

Правила не розповсюджуються на той неробочий час, що ви проводите за стінами офісу: в кав'ярні з друзями, у транспорті на/з роботи, на вечірніх курсах іноземної мови тощо. І на ці дорогоцінні хвилини вашого особистого життя ви можете обдурити дрес-код.

Яскравий шарф або шаль

Допасувати до костюму шалик, платочок або хустину - найпростіший та найдїєвіший спосіб прикрасити будь-яке "прозаїчне" вбрання. Кольоровий шарф розбавить загальний похмурий вигляд ділової уніформи, а шаль може слугувати окремим елементом костюму.

Влітку шовкові шалі та парео можна було носити як топи, лише призвичаївшись вміло їх нав'язувати безліччю способів. В прохолодному місті ті ж самі хустини можна нав'язувати поверх блузи в якості топа, на жакет як додатковий комір, поверх одягу на одне плече як пончо. А хустинку можна носити не лише як шийну прикрасу, але й замість поясу.

Хустини DNKY використовують як аксесуар та в якості базових частин костюму
Сакраментальне пов'язування хустки навколо обличчя в наші дні огорне ваш образ серпанком іменитості. Тоді аксесуар зазвичай поєднують з великими темними окулярами.

Плащ або пальто яскравого кольору

Якщо в коло ваших трудових обов'язків не входить відвідування суміжних офісів, банків чи відправка листів поштою, яскравий плащ або модне світле пальто чудово приховають від оточуючих сірий офісний вигляд. Обравши пальто за коліно, себто трохи довше за костюмну спідницю, можна приховати й будь-які здогадки стосовно того, що ви - офісний працівник.

Головне, щоб яскравий плащ пасував до строгого класичного взуття, яке ви носите на роботі. Хоча вже стало нормою використання змінного взуття в офісі, особливо в холодну пору року.

Для зайвої конспірації та збереження єдиного стилю краще носити плащ або пальто защебнутим, щоб вилог жакету або комірець блузи жодним чином не видав того, що ви йдете з роботи, а не вирядились на відповідальне побачення з чоловіком своєї мрії.

Червона помада

Спосіб освіжити денний макіяж за допомогою яскравої косметики підходить далеко не всім, в основному дівчатам із літнім та осіннім типом зовнішності. Навіть одне підфарбовування губ після роботи додасть яскравості позаофісному вигляду.

Яскраве пальто MIU MIU та червона помада приховають денну офісну втому
Для рудих дівчат - це однозначно помада яскравого червоного кольору, для білявок - рожеві відтінки, для холодних брюнеток можна підібрати помаду фіолетового тону. В моду входить вечірній неформальний макіяж із синім кольором помади. Можливо, варто спробувати подібне креативне рішення, коли збиратиметесь на дискотеку після роботи у костюмі синього відтінку.

Костюм-трійка

Жилет та брюки без блузи і жакету цілком здатні скласти пристойний наряд на дискотеці чи розважальному закладі. Відкриті плечі та декольте застібнутого жилету по фігурі перетворюють його на подобу вечірнього топу, а поєднання в костюмі з класичними брюками зі стрілками перетворить вечірній образ на дещо фривільний.

Блузу доведеться сховати в сумці, а костюмний жакет варто з певною долею фамільярності накинути на плечі, коли вирішите змінити шумний клуб на свіже нічне повітря.

Знімне жабо та манжети

Нескладний спосіб перетворити строгу робочу блузу або просту сорочку на комірці зі стійкою у романтичну блузу - мати на готові мереживне жабо, яке по кольору співпадатиме із забарвленням блузи. Його можна додатково закріпити брошкою або камеєю.

Пишний комір білої блузи Donna Karan. Подібна модна деталь може бути знімною
Шовкове жабо з густими воланами доповнюється подібними манжетами. Крім поєднань тон-в-тон добре виглядатимуть одноколірні варіанти на фоні дрібновізерунчастих або тонкосмугастих блуз. У випадку поєднання різних забарвлень важливо, щоб співпадала фактура тканини на жабо та блузі.

Ніжно-романтичні деталі костюму підходять натурам тонким, ніжним та мрійливим. Для уникнення присмаку нафталіну в сучасному динамічному місті, поєднуйте романтичні блузи з прямими блейзерами, а не з короткими приталеними жакетками чи болеро.

Хутряні оздоби

Маленький комірець, туго зав'язаний на шиї; хутряна горжетка як імітація шалевого коміру жакету; цільна шкурка на плечі для демонстрації власної самодостатності та навіть коротка хутряна жилетка з довговорсовим хутром, вдягнена на жакет, одразу додадуть значущості вашому вигляду.

Хутряні деталі - чудовий варіант привернути до себе увагу, добрі у випадках неспішних прогулянок містом, вечірнього побачення у вуличному кафе за чашкою латте з десертом або жіночих посиденьок після вечірнього експрес-шопінгу центром міста.

Цінність хутряних елементів та їх перевагу перед болеро і блузочними комірцями ви сповна оціните у холодну пору року.

Хутро є також підходящим варіантом, коли ви бажаєте проявити свою відчуженість, показати власну значимість, або просто утеплитись. Але не варто використовувати штучне хутро: в якості оздоби воно лише здешевлює ваш костюм.

Хутряний палантин від Fendi здатен перетворити робочу уніформу на вечірній наряд
Довгі рукавички

В демісезонний період довгі шкіряні рукавички додадуть вишуканості образу ділової дами і перетворять її з офісної мишки на богемну особу. Модні рукавички гігантської довжини рекомендовано носити прямо на жакет із заправленими в них рукавами.

Не варто підбирати контрастні чи занадто витіюваті рукавички, адже можна втратити весь шарм витонченого аксесуару.

Велика кількість прикрас та біжутерії

Низанки намиста, брошки з камінням, модні сьогодні браслети ручної роботи з коштовного бісеру не складно прихопити у робочу сумку вранці, а ввечері перетворити свій офісний вигляд на образ дорогої вишуканої дами.

Короткі занадто густі намиста під жакетний костюм створюють стильний образ фешенебельної леді, а довгі нитки і тонкі металеві ланцюжки ледь не до талії молодять і додають грайливості. Такі прикраси пасуватимуть вам на післяробочій вечірці, посиденьках у пабі. А маючи при цьому зручне взуття і не надто офіціозний костюм можна вигідно блиснути біжутерними оздобами в світлі неонових софітів дискотеки.

Шийні намиста, брошки та рукавички від St. John
Колекція St. John визнана серед стилістів найелегантнішою поміж осінніх пропозицій. Тут можна переглянути базові варіанти поєднань рукавичок, горжеток і в'язаних аксесуарів з класичними костюмами й сукнями.

Кардиган

Строкате пончо, довгий в'язаний кольоровий кардиган чи простора меланжева туніка - ідеальні для раптових заміських виїздів та довгих прогулянок на відкритій місцевості. Вони комфортні, теплі і виглядатимуть адекватно ситуації, навіть якщо ви взуті у класичні туфлі на підборі, до яких можна прихопити ще й яскраві плетені гольфи або гетри, що вдягаються наверх підбору.

Єдина незручність: ви навряд-чи зможете увіпхати товсту в'язану одежину між діловими паперами у своїй робочій сумці. Тож доведеться брати з собою ледь не саквояж. Головне, щоб він за стилем поєднувався з офісною сумочкою, а не нагадував клітчату торбу.

Яскраві колготи

Невеличкий пакетик зі змінними панчохами у яскраві візерунки, просто кольоровими колготами або цупкими легінсами з блиском не складно вмістити в ділову сумку, а користь від такої деталі гардеробу легко відчути на післяробочій вечірці або у клубі.

З офісною спідницею та напіврозщебнутою блузою візерунчасті панчохи виглядатимуть пікантно. Непрозорі легінси краще пасуватимуть до довгої офісної сорочки взагалі без спідниці. Але краще підперезати сорочку ременем.

Веселі кольорові гольфи від Prada пасуватимуть з ботильйонами і спідницями відмінних від чорного кольорів
Не бійтеся порушувати правила у свій вільний час! Живіть кожну мить із задоволенням і відповідним зовнішнім виглядом.

І на додачу коротке модне відео від LANVIN:

В статті використано фотоматеріали з рекламних кампаній та каталогів DNKY, MIU MIU, Donna Karan, Fendi, St. John та Prada.

Реклама:

Головне сьогодні