Прем’єри тижня: безглузде кохання та секс уві сні

Від 22 вересня на українських екранах демонструється: романтична комедія "Це безглузде кохання" Ґленна Фікарри та Джона Рекви, еротична драма "Спляча красуня" Джулії Лі, дитяча комедія "Жахливий Генрі у 3D" Ніка Мура та романтична комедія "Без чоловіків" Аліси Хмєльніцкой.

Їхнє добре голлівудське кіно

Стрічка "Це безглузде кохання" експлуатує тему, яка раз у раз виникає у новочасних голлівудських комедіях - йдеться про те, що чоловіки, віддаючи усі сили родині, втрачають свою мужність, а їхні жінки самі не знають кого хочуть - сумирного сім'янина чи брутального мачо. Відтак, перед фільмом стоїть непросте завдання - повернути героїв у лоно родини, принагідно пояснивши їм усі небезпеки розпусного життя.

З головним героєм фільму "Це безглузде кохання" Келом Вівером (Стів Керелл) трапилася схожа біда - його кохана дружина Емілі (Джуліанна Мур) вимагає розлучення, завівши інтрижку зі своїм галантним співробітником. Це стає несподіванкою для їхніх дітей - 13-річного Роббі та маленької Моллі, а також для їхньої няньки-школярки. Згорьований Кел переїздить на нову квартиру і весь вільний час пиячить у барі. Там він зустрічає красунчика та бабія Джейкоба (Райян Ґослінґ), який обіцяє навчити його зваблювати жінок.

Кел швидко опановує науку пік-апу, проте його серце все ще належить Емілі, яка вже й сама почала шкодувати про свої необдумані слова. Тим часом з'ясовується, що Роббі закоханий у свою 17-ти річну няньку, а та, в свою чергу, страждає від кохання до самого Кела. Звісно, Кел із дружиною не здогадуються про усі ці любовні пристрасті, доки випадок не зводить усіх героїв цієї драми разом. Тоді ж відкриваються нові таємниці родина Віверів.

Незважаючи на типовий сюжет та цілком передбачуваний фінал, творцям картини вдалося зняти цікаву і дотепну комедію. Режисерами "Цього безглуздого кохання" стали Ґленн Фікарра та Джон Реква, які вже у своїй дебютній комедії "Я люблю тебе Філліп Морріс" сміливо відходили від голлівудських штампів і не боялися шокувати свого глядача.

Режисери люблять непристойні жарти та ексцентрику, вони відверто глузують із суспільних норм і традицій та ставлять своїх героїв у незручні ситуації. Саме Фікарра та Реква написали сценарій до феєричної різдвяної комедії "Поганий Санта". Втім, їхні режисерські роботі (поки що їх лише дві) поєднує спільний недолік - задовгий, як на комедію, хронометраж та затягнута дія.

Стрічка тримається на блискучій акторській грі. Чудовий комік Стів Керрел, який зіграв Кела, показав просто магічне перетворення затюканого офісного працівника на справжнього серцеїда, у свою чергу, драматична акторка Джуліана Мур залишилася у своєму амплуа розгубленої жінки середнього віку; Маріса Томей, яка грає дуже різнопланові ролі, тут вповні показала свій комічний талант.

Молодше покоління акторів також показало себе якнайкраще: Емма Стоун, яку ми пам'ятаємо зі "Зомбіленда", тут зіграла сексуальну і в той же час інтелектуально розвинену випускницю університету, а Райян Ґослінґ, який і до того втілював дуже неординарних персонажів, виступив у ролі цинічного мачо із несподівано ніжною душею.

Мушу зауважити, що всі герої картини винятково приємні люди. І Кел, і його дружина, і їхні діти, і мачо Джейкоб, і навіть сумнозвісний коханець дружини - неймовірно добрі, позитивні та відкриті. Та й їхні пригоди викликають чимало позитивних емоцій та дружнього співчуття.

Оцінка фільму 4 з 5

Автор дякує кінотеатру "Київ" за допомогу в підготовці матеріалу

Живий мрець

Австралійська режисерка-дебютантка Джулія Лі вочевидь дуже любить європейські еротичні драми. Відомо, що перед зйомками вона примушувала молоду акторку Емілі Бравнінґ передивлятися "Антихриста" Ларса фон Тріра та імітувати гру Шарлотти Ґензбурґ. Втім, Джулія надихалася не лише скандальним фільмом видатного данця - у "Сплячій красуні" можна помітити впливи "Денної красуні" Луїса Бунюеля та фільму "Сало або 120 Содома" П'єра Паоло Пазоліні.

Головна героїня стрічки - студентка Люсі - заробляє на навчання та життя дрібними підробітками: бере участь у платних медичних експериментах, працює на ксероксі у великому офісі, прибирає у барі, а також займається проституцією. Гроші їй потрібні також для лікування хворого друга, що його стан стрімко погіршується.

У студентській газеті дівчина знаходить вакансію офіціантки для приватних обідів - вона повинна прислужувати багатіям майже оголеною. Згодом Люсі пропонують обслуговувати клієнтів приватно. Специфіка роботи в тому, що під час "сеансу" дівчина спатиме, а чоловіки зможуть робити із нею усе, що захочуть (крім, власне, сексу). З часом Люсі стає цікаво, а що ж із нею відбувається під час її таємничого наркотичного сну.

Взагалі, стрічка "Спляча красуня" нагадує втілений у життя оксюморон: це еротична картина без краплі еротики, її таємниці врешті-решт обертаються пшиком, а Емілі Бравнінґ, яка грає досить безсоромну повію, весь час уникає відвертих сцен. Сама ж режисерка настільки захопилася переспівами улюблених картин, що її власна стрічка втратила будь-яку індивідуальність. Відсутність музики у картині, вочевидь, з "Догми", затемнення наприкінці епізодів полюбляв Бунюель і той же Трір, а зловісні старигані-садисти прийшли із фільму Пазоліні.

Усі вищезгадані режисери уславилися своєю відвертістю та безкомпромісністю у демонстрації найбрутальніших, найпотаємніших людських бажань та потягів. Картина Джулії Лі формально копіює їх, проте зовсім позбавлена революційного настрою, який відрізняє ці стрічки.

Оцінка фільму 2 з 5

"Жахливий Генрі у 3D"

Дитячий фільм про хлопчика Генрі, який не надто добре вчиться у школі і примушує свого молодшого брата робити за нього уроки. Генрі постійно отримує прочуханки від вчителів, але продовжує пустувати. Проте коли над його школою нависає загроза закриття, хлопчик об'єднується із братом і відмінницею Марґарет, аби виступити проти зловісного нового Директора.

"Без чоловіків"

Російська романтична комедія режисерки Аліси Хмєльніцкой

Дві жінки - юна та зріла - не змогли вилетіти додому через непогоду. Вони покидають аеропорт і вирушають в ніч назустріч пригодам, новим знайомствам та несподіваному коханню.

Фото з kino-teatr.ua

Реклама:

Головне сьогодні