"Чоловіче протистояння": колекції Олексія Залевського та Віктора Анісімова

Покази Олексія Залевського публіка завжди чекає з нетерпінням. Цього разу дизайнер не став чепурити залу, зате в своєму дусі оформив моделей у "кіберромантичні сучасні образи".

Чоловіків перетворив на мужніх лицарів, а дівчатам начепив металевого ріжка на лоба, зображуючи їх єдинорогами. Вони цокали копитцями, трусили хвостами і відчайдушно йшли в хрестовий похід.

Захоплення фентезі чомусь вилилось на подіумі у чоловіче трико, в’язану кольчужку і декілька пар "заапгрейджених" кросівок, які, за власним зізнанням, Залевський зробив для себе. І вже зовсім нетрадиційним став фінальний вихід двох ельфів, простромлених мечами. Та й сам дизайнер під час роботи над колекцією встиг відростити ельфійські вуха.

В розмаїтті всіляких традиційних "залевських штучок" важко вгледіти тренди наступного сезону. Тим не менше, чудові принти на трикотажних легінсах та футболках у вигляді обладунків обіцяють стати новою фішкою серед вуличної моди, а застосоване дизайнером незвичне поєднання кольорів сам майстер пояснив так:

"Ця колекція колористична! Блакитний з чорним, помаранчевий зі сріблом, – ми зробили це навмисно. Мені хотілось, щоб люди навчились розуміти і змішувати кольори. Тому що після десятиліття чорних нарядів модні люди починають вдягатись у кольорове, а грамотно поєднувати барви поки що не навчились."

Кольорова проблематика вже не вперше згадувалась цього дня. Трохи раніше дизайнер Олена Буреніна висловила зауваження, що прості жінки не завжди вдало поєднують барви і невміло підбирають кольори до свого типу.

Тож, можливо, з цьогосезонними порадами від Залевського жінкам стане простіше експериментувати з кольором. Адже нестримне дизайнерське рішення більш пригоже саме до нашої української ментальності.

Дизайнер з гумористичним ставленням до світу Віктор Анісімов, навпаки, був по кольоровій гамі занадто поміркований: лише чорно-білі поєднання. І це не дивно. Віднедавна Віктор озирається на європейський ринок, за власним баченням майстра більш стриманий і вільний від умовностей одночасно. Саме тому Анісімов пропагує приталені, худосочні силуети одягу.

Цьому сприяло і відрядження до Мілану на модну виставку. Донецький стиль прийшовся до смаку італійцям. "Привезли до Мілану цілу колекцію в розмірах і влаштували справжній троєщинський ринок. Але вигоріло лише тоді, коли ми залишили на стенді тільки один костюмчик", – торохкотів дизайнер. Італійці назвали колекцію Анісімова дико крутою, і воліли налагодити виробництво на одній з італійських фабрик.

Хоча колекція наступного сезону виконана в дусі студентського рок-н-ролу, бавили око "філармонічні" костюмчики з тонкими краватками та білі комірці. І куди ж без улюблених спортивних костюмів з лампасами, які з сезону в сезон представляє широкій публіці дизайнер з Донецька?

Але на відміну від епатуючого Залевського, де часом важко розгледіти одяг за вуаллю антуражу, строї від Анісімова ніби з життя і придатні до носіння прямо з подіуму.

Та й власне свого колегу по цеху дизайнер має на меті "запхнути за пазуху". "Тепер будемо вигадувати щось у дусі Льоши Залевського. Встромимо йому в спину меча", – каламбурить Анісімов.

"Ви не подумайте", – всміхається Віктор, – "Я Олексія по-доброму люблю та поважаю. Чудова колекція, хоча я її бачив лише за кулісами... Так хотілося зруйнувати чи пом’яти дівчаткам ці їх ріжки-шапочки!" – жартував Віктор наприкінці першого дня Українського Тижня Моди.

Реклама:

Головне сьогодні