"Чоловіче протистояння": колекції Олексія Залевського та Віктора Анісімова

Покази Олексія Залевського публіка завжди чекає з нетерпінням. Цього разу дизайнер не став чепурити залу, зате в своєму дусі оформив моделей у "кіберромантичні сучасні образи".

Чоловіків перетворив на мужніх лицарів, а дівчатам начепив металевого ріжка на лоба, зображуючи їх єдинорогами. Вони цокали копитцями, трусили хвостами і відчайдушно йшли в хрестовий похід.

Захоплення фентезі чомусь вилилось на подіумі у чоловіче трико, в’язану кольчужку і декілька пар "заапгрейджених" кросівок, які, за власним зізнанням, Залевський зробив для себе. І вже зовсім нетрадиційним став фінальний вихід двох ельфів, простромлених мечами. Та й сам дизайнер під час роботи над колекцією встиг відростити ельфійські вуха.

В розмаїтті всіляких традиційних "залевських штучок" важко вгледіти тренди наступного сезону. Тим не менше, чудові принти на трикотажних легінсах та футболках у вигляді обладунків обіцяють стати новою фішкою серед вуличної моди, а застосоване дизайнером незвичне поєднання кольорів сам майстер пояснив так:

"Ця колекція колористична! Блакитний з чорним, помаранчевий зі сріблом, – ми зробили це навмисно. Мені хотілось, щоб люди навчились розуміти і змішувати кольори. Тому що після десятиліття чорних нарядів модні люди починають вдягатись у кольорове, а грамотно поєднувати барви поки що не навчились."

ВІДЕО ДНЯ

Кольорова проблематика вже не вперше згадувалась цього дня. Трохи раніше дизайнер Олена Буреніна висловила зауваження, що прості жінки не завжди вдало поєднують барви і невміло підбирають кольори до свого типу.

Тож, можливо, з цьогосезонними порадами від Залевського жінкам стане простіше експериментувати з кольором. Адже нестримне дизайнерське рішення більш пригоже саме до нашої української ментальності.

Дизайнер з гумористичним ставленням до світу Віктор Анісімов, навпаки, був по кольоровій гамі занадто поміркований: лише чорно-білі поєднання. І це не дивно. Віднедавна Віктор озирається на європейський ринок, за власним баченням майстра більш стриманий і вільний від умовностей одночасно. Саме тому Анісімов пропагує приталені, худосочні силуети одягу.

Цьому сприяло і відрядження до Мілану на модну виставку. Донецький стиль прийшовся до смаку італійцям. "Привезли до Мілану цілу колекцію в розмірах і влаштували справжній троєщинський ринок. Але вигоріло лише тоді, коли ми залишили на стенді тільки один костюмчик", – торохкотів дизайнер. Італійці назвали колекцію Анісімова дико крутою, і воліли налагодити виробництво на одній з італійських фабрик.

Хоча колекція наступного сезону виконана в дусі студентського рок-н-ролу, бавили око "філармонічні" костюмчики з тонкими краватками та білі комірці. І куди ж без улюблених спортивних костюмів з лампасами, які з сезону в сезон представляє широкій публіці дизайнер з Донецька?

Але на відміну від епатуючого Залевського, де часом важко розгледіти одяг за вуаллю антуражу, строї від Анісімова ніби з життя і придатні до носіння прямо з подіуму.

Та й власне свого колегу по цеху дизайнер має на меті "запхнути за пазуху". "Тепер будемо вигадувати щось у дусі Льоши Залевського. Встромимо йому в спину меча", – каламбурить Анісімов.

"Ви не подумайте", – всміхається Віктор, – "Я Олексія по-доброму люблю та поважаю. Чудова колекція, хоча я її бачив лише за кулісами... Так хотілося зруйнувати чи пом’яти дівчаткам ці їх ріжки-шапочки!" – жартував Віктор наприкінці першого дня Українського Тижня Моди.

Реклама:

Головне сьогодні