Чоловіча мода: від чорного пальто до кольорового пуховика

Цієї зими чоловіча мода більш різноманітна та різнобарвна, ніж за повного засилля класичних костюмів восени. Кожен зможе приміряти на себе нові ролі, підготовані дизайнерами та стилістами. Але ж і для консерваторів знайдеться обновка до душі.

Далі розглянемо, якого саме моднявого парубка можна зустріти цієї зими.

Чоловік-аксесуар

Сучасні емансиповані жінки стали настільки самостійні, що більше не прагнуть подобатись мужчинам, та й розучились "полювати" за ними. Деякі мужчини не проти такої ролі. І тому з радістю стають для жінок чимось на кшталт аксесуару.

Схожий на подружку, або на хатню тварину: доглянутий, розпещений і абсолютно не мужній, такий мужчина завжди чепурний та у вузенькому абсолютно незручному костюмі.

Повелося, що це має бути яскравий лискучий костюм-двійка або трійка насиченого кольору: бузковий, фіолетовий, ліловий, індиго, ультрамарин, до нього вправно підібрані сорочка та краватка. Розпаровані костюми в цьому сезоні не на часі, навіть якщо це модне зараз графічне чорно-біле забарвлення, анімалістичні принти, рисунок в зебру або рептилію.

Образ манекена довершують туфлі тон-в-тон та наявність не тільки чоловічих аксесуарів: ланцюжків з підвісками, браслетів, кілець.

Одноколірний стрій від Versace для H&M

В такому стилі немає чіткого поділу одягу на повсякденний та вечірній, так як зникло розмежування одежі на суто жіночу та чоловічу. Для мужчини-метросексуала "свято завжди з ним". Хоча проводить він свої будні доволі нудно – просиджуючи в барі або на дивані,хоч і у костюмі "з голочки".

Богемний парубок

Такому хлопцеві навряд чи потрібні жіноча увага. Але він нею не обділений! Це найдивніший образ цього сезону, а його поява в широких масах пов’язана з тотальною фемінізацією сильної статі.

Чоловікам вкотре пропонують приміряти занадто сміливі наряди: довгі спідниці, блискучі жилети та піджаки, хутряні пальто, та шкіряні шнуровані жилети-корсети.

Богемний хлопчина залюбки вдягне обтягуючий светр з жіночними лініями крою, довгу широку спідницю, прямокутне пончо та плащ із застібкою на жіночу сторону. Він не позбавлений пристрасті до аксесуарів, тому на його руках можна помітити багато перснів, через що радять вдягати на вулицю великі хутряні рукавиці, а також кольє, намиста та брошки на верхньому одязі.

Скандальні DSquared2 поєднують спідницю, сорочку з метеликом та пуховик

Взуття до такого образу краще обрати на невеликому підборі, типу ковбойського.

Не варто забувати, що ви все ж таки мужчина, а не подружка, тому обираючи модний одяг до цього сезону варто вміло збалансувати на межі здивованих поглядів та повної відрази жіночністю такого чоловіка. В цьому допоможе майка-"алкоголічка", плетений кардиган, верхній одяг з масивними плечима та грубі шнуровані чоботи.

З іншого боку, богемним мужчинам цієї зими дизайнери пропонують модні блискучі наряди: піджаки з блискітками, вузькі та низькі штани з металічним напиленням і туфлі з лелітками.

Популярні туфлі з лелітками від Dolce & Gabbana

Чоловік-мандрівник

Відкривач і дослідник, він яскравий, веселий, душа компанії, і завжди готовий до пригод. Харизматичність такого парубка виявляється у небанальних сміливо яскравих нарядах. Мужчина-мандрівник сучасний, та обирає для себе молодіжні речі: зручні, комфортні і занадто строкаті.

Активний чоловік підкорюватиме вершини гір у яскравій дутій жилетці та дивакуватого крою широких штанях, вдягнутих, наприклад, з ультрапопулярним пуховиком Moncler. Французький бренд возвеличив звичайну болоневу зимову куртку з горизонтальними прострочками до рангу не лише ультрамодних, але й культових. Цього сезону пуховик за ціною шуби – не просто жадана обновка, але й предмет особливої матеріальної гордості.

Яскраві речі від Moncler

Дуті високі чоботи та стьобана шапка, підбита хутром, – найкращі доповнення до такого вбрання. Не залишаться осторонь і плетені речі: кольорові рукавиці, широкий шарф Мьобіуса в косичку та висока шапка з відворотом.

Для іншого випадку чолов’яга обере вузькі джинси з курткою-пальто з комбінації вовни та гладкої шкіри на стьобаній підкладці. Під усе це підійдуть високі кольорові кросівки та невеликий рюкзак.

Енергійним чоловікам личитиме й клубна вовняна толстовка. Гарячі активні хлопці рідко по справжньому кутаються. Тож увесь численний одяг стильний мужчина-авантюрист носитиме розхристаним або незастібнутим.

Звичайно, навряд чи ви побачите в такому хлопі студента, але авантюриста – напевне. Не відмовляйте собі в задоволенні сходити з таким на побачення – можливо, саме сьогодні ви неочікувано стрибнете з парашутом або завієтеся пішки на самий край світу.

Одяг для зимових розваг від Lacoste

Чоловік-рибалка

Значно важче зняти одяг з наступного модного героя цієї зими – чоловіка-підкорювача. Це справжній мужчина, який досягає правильно поставленої мети, впевнений у собі настільки, що зовсім не потребує зайвого епатажу.

Сучасний модний чоловік-рибалка вудить здебільшого вродливих дівчат, яких із задоволенням пускає на власний дерев’яний вітрильний човен і дозволяє виконувати чорну роботу.

Але зазвичай він застебнутий на всі ґудзики і весь в собі. Для образу досвідченого морського вовка якнайкраще підійде довга стьобана куртка-пуховик з вовни або англійська парка-штурмівка приглушеного кольору. Сучасно виглядатиме варіант в чорно-білу гусячу лапку або діагональний рубчик. Правильний аксесуар – тонка в’язана шапка, з-під якої виглядає розтріпане волосся.

Теплі речі від Benetton

Образ рибалки в моді вже декілька сезонів. Скандинавські теплі парки, вовняні куртки на підстьожці, теплі плетені светри з високим коміром, який прийнято носити не загорнутим, широкі байкові штани та сорочки в клітинку чи широку горизонтальну смугу – стандартний гардеробний набір для такого мужчини і в цьому сезоні.

Мужчина-джентльмен

Це ідеальний для жіночої статі тип, який гарно виглядатиме у своєму прикиді як поруч зі скромною дівчиною в кашеміровому пальто, так і під руку з дамою в дорогих хутрах. Такий парубок справляє враження якщо не англійського лорда, то вже точно багатія-одинака.

Та й при виборі модних обнов до наступного сезону це найуніверсальніший модний образ. Класичне довге чорне пальто, максимум з хутряним коміром, костюм з вузькими штанами під високі класичні черевики з м’якої полірованої шкіри, тонкий джемпер з V-подібним вирізом на світлу сорочку та вузьку краватку – правильний вигляд успішного холостяка. Та найважливіше в подробицях: шкіряні рукавички, добротний портфель і відповідний годинник.

Фраки та пальто-смокінги з шовковими комірами з вечірньої моди також перетворились на предмет повсякденного гардеробу. І цим наш "мужчина-свято" став ще більш привабливим для своєї супровідниці, адже з простого побачення з ним одразу можна піти в музей, театр або на світський раут з офіційним дрес-кодом.

Мужчина в класичному темному строї від Massimo Dutti

Але, бережіться жінки, щоб його охайно-доглягутий чепурний вигляд не затьмарив вашої привабливості!

Вовк-одинак

Такий мужчина виглядає самотнім одинаком, якого цікавить лише власний залізний кінь – мотоцикл, або кінь справжній. До слова, заводити конячок, а потім аристократично прогулюватись верхи у новенькому шматті стало дуже популярно.

Та наш привабливо-недосяжний тип змінює байк на кобилу лише з причин небезпечної двоколісної їзди взимку. І для власної зручності практичний чоловік обирає взимку кожух з виворіткою або короткий дутик, який запросто поєднується з плюшевими штаньми та високими чоботами на шнурівці.

Сучасні ковбої від Moncler

Карколомний чоловік обере на зиму теплу дублянку з полірованою лицевою поверхнею та шкіряні штани. Або ж в кращих традиціях старих голлівудських фільмів про героя-ренегата вдягнеться з голови до ніг у варений джинс на зразок американського ковбоя.

Це може бути блакитна сорочка з нагрудними кишенями або байкова сорочка в клітинку і терті обтріпані джинси. Обов’язкові модні атрибути – широкий рудий шкіряний ремінь та грубі потерті чоботи на танкетці.

Мужчина-командир

Строгість та войовничо-впевнений вигляд відрізняють модного мужчину в натовпі. Але при цьому він дозволить жінці взяти трохи ініціативи на себе.

Цупкі шинелі – стильний вигляд за холодної пори року для будь-якого мужчини. Адже вони додають важливості та солідності. Погони, обшлаги на рукавах, двобортна застібка на металеві ґудзики – незмінні атрибути зимового пальто. Тим не менше, їх комбінують з джинсами, вправленими у високі чоботи, вузькими брюками або прямими трикотажними штанами.

Доповнюють серйозний образ мінімумом аксесуарів, навіть шарфи та рукавички можуть виявитись зайвими.

Пальто на військовий манер від Burberry Prorsum

Звичайно, наш мужчина-командир – не завжди справжній військовий генерал, але щось дійсно войовниче присутнє в модному мужчині цього сезону.

Вигляд такого молодика мусить бути з армійською виправкою: застебнутим на всі ґудзики та рівною широкоплечою поставою. І тоді, хто зна, яка красуня схоче дістати всі радощі польової дружини, а для початку розділить з вами скромну армійську вечерю у ресторані.

Неактуальними цього сезону будуть:

- хутряні речі

- розпаровані костюми

- звичайні офісні костюми

- сорочки у квіточки та смужки

- штани з низькою матнею

- лижні штани

- суто спортивний одяг

- довгоносе взуття

І хоча всі наші модні чоловічі образи такі різні, бажання подобатись прекрасній половині одне для всіх.

Тож будьте модними, актуальними та успішними! Приємної та модної вам зими!

В статті використано фотоматеріали з рекламних кампаній та лук-буків Versace для H&M, DSquared2, Dolce & Gabbana, Moncler, Lacoste, Benetton, Massimo Dutti, Burberry Prorsum, Tommy Hilfiger.

Реклама:

Головне сьогодні