Жіноча мода: натуральне хутро, гепарди, пітони й мереживні сукні

Календарна зима вступила в свої права, але морозів та снігу годі й чекати. Та й дизайнери не надто поспішають вдягати нас у тепленьке, пропонуючи до зими надто широкий вибір суконь та легких пальто, а натуральне хутро радше в якості аксесуару для статусності, як новенький iphone чи оригінальну Біркін.

Зі свого боку пропонуємо підбірку наймодніших образів наступної зими. Обирайте свій і сміливо зустрічайте сніжну пору року, тим паче, що проводити довгі зимові вечори вдома за таких яскравих дизайнерських пропозицій якраз і не доведеться. Як відгуляти цю модну зиму, підкажуть наші поради.

Ретро-кінодіва

На зимовий період випадає стільки різноманітних свят та урочистостей, що вечірні наряди цього сезону обіцяють стати обов’язковим атрибутом у кожному гардеробі.

Варто прикупити блискучу суцільнолелітчасту сукню благородного відтінку дорогоцінного каміння: смарагду, гранату, топазу, аметисту, олександриту; або ж облягаючий наряд з бісерної бахроми перламутрового відтінку, – виглядатимете, як справжня дорогоцінність в оправі з благородних металевих прикрас: масивних браслетів, кольє та обідків.

Блиск і лелітки – лідери цьогорічної вечірньої моди. Модний бурлескний вигляд перетворить вас на справжню артистку з Бродвею, а вибір довгої струмуючої сукні до долу кольору фуксії, лілового чи бузкового, остаточно переконає всіх, що саме ви є примою на цій вечірці.

Вечірні наряди від Gucci

Для прогулянок червоною доріжкою знадобиться натуральне хутро: коротка шубка, горжетка або палантин. Хутро, хутро, хутро! – воно повернулося до гардеробів модниць.

Дівчатам гламурним пропонують об’ємні шуби з кудрявої лами, довговорсової кози, кучеряві овечі короткі кожушки, пофарбовані у шляхетні відтінки смарагдового зеленого, рубінового, фіолетового, бургунді. Хутро таких ненатуральних відтінків називають "психоделічним".

Можливі варіанти поєднань пухнастого хутра і лакованої спіненої шкіри, але рукава завжди мають бути об’ємними. За дивакуватий вигляд в модній тусовці їх встигли прозвати "шубкою чебурашки".

"Дикий" камуфляж

Гепардові цятки та шкіра рептилії, особливо, пітону – кращий камуфляж цієї зими. Забарвлення диких кішок широко використовується не лише у довгих шовкових сукнях, але й у повсякденному одязі, і навіть в офісній моді: блузи, сорочки, цупкі сукні та жакети фарбують під екзотичних тваринок.

Щоб бути в тренді, можна прикупити "дикі" легінси, плямистий головний убір у вигляді кепки або каски, чи малесеньку сумочку-гаманець, зшиту за всіма канонами її "старшої сестри".

Візерунчасті наряди від Roberto Cavalli в поєднанні з джинсами

Чорно-біла графіка в нарядах, візерунки у зоряне небо, тонкі кольорові смужки та фактурні печворки також цілком здатні заплутати чужі погляди. Такі вбрання будуть ідеальні для дам з неідеальними фігурами, оскільки повністю розбивають структуру контурів тіла.

Фетишистка

Яскраві фатальні спокусниці, затягнуті у чорну лаковану шкіру з голови до ніг, цієї зими вийдуть за межі своїх пристанищ у нічних закладах і закритих клубах. Стиль фетиш, що пропагує все агресивне, "доросле", інколи з присмаком садо-мазо, нині один з провідних напрямків сучасної моди.

Сьогоденна розкутість і звільнення від умовностей дозволяє модницям вдягати тугі шкіряні штанці зі стрип-взуттям на високій платформі, панчохи у сіточку з ботфортами на шнурівці, шкіряні корсети під чорні лакові плащики та коротенькі еротичні сукенки з шубками під ботильйони з тонким загнутим всередину підбором-кігтем.

До пристрасного образу пасуватиме металева біжутерія і невеликі сумочки-конверти. Макіяж та зачіска відповідні – туго зібране залаковане волосся насичених неприродних кольорів: червоне, руде, жовте, крім звичного воронячого крила, та щедро підкреслені чорним очі.

Дівчата від Louis Vuitton носять "дорослі" аксесуари

Сучасна сексуальність виглядає саме так – агресивно, але не вульгарно. Обираючи для себе такий стиль, треба чітко відчувати межі краси і непристойності. Якщо наважитесь вийти в такому в люди, радимо мати при собі кавалера, або принаймні уникати темних провулків і не прогулюватись біля автострад.

Добропорядна домогосподарка

Щоб виглядати модно цієї зими, не обов’язково вдягати чорну лаковану шкіру. Можна обмежитись скромним образом порядної домогосподарки у закритій сукні з білим комірцем. Чорно-білі поєднання сучасних нарядів, наче з давнього вигорілого чорно-білого післявоєнного фото, ваблять своєю забутою чистотою.

Цнотливий вигляд підкреслять хустка навколо обличчя, шкіряні рукавички і середнього розміру добротна сумка: шкіряна, текстильна або зі стриженого гладковорсового хутра.

Маленьке чорне плаття з білим комірцем, як вбрання головної підсудної героїні з кіномюзиклу "Чікаго" для вирішального судового засідання, якнайкраще справляє враження скромниці. Зостається лише навчитися плести на спицях.

Скромна довга сукня з яскравим взуттям від Ulyana Sergeenko

До слова, такий стиль охоче сприйматимуть і в робочому колективі. Шифонова сорочка з невеликим круглим комірцем, плісована спідниця по коліно тон-в-тон – найкраще, що можна запропонувати офісній пані, яка днями просиджує за комп’ютером, окрім, скромної природної зачіски, відсутності аксесуарів і рівної постави.

А для неформальної п’ятниці підійдуть неварені джинси з високою талією або шкільна спідничка в складочку та охайний клубний жакет чоловічого крою на один ґудзик. Ну і звичайно, як же ходити на роботу без лискучої каракулевої шубки?

Стара платівка

Більш стримано на такому тлі виглядатимуть і дівчата зі славних 60-х. "Карамельні" панянки із вищого світу у графічних пальто та цупких коротеньких сукнях-дзвіночках у поп-артівську клітинку ніжаться на диванах, обіймаючи улюблених песиків, в очікуванні справжнього брутального чоловіка, рок-зірки, який витягне нашу скромницю зі звичного гламурного оточення. Лише сучасні пітонові чоботи та футуристичні аксесуари видають, що за п’ятдесят років хоч дещо змінилось.

Двобортні короткі пальто з невеликими сумочками від Prada

Ті, хто в душі відчувають себе рок-зіркою, не відмовляться від джинсів-кльош, якими вкотре балує сучасна мода. Такі штани – ідеальний варіант для будь-якої фігури! Вони візуально зменшують об’єми стегон за рахунок обтягуючої верхньої частини і широких колош, і видовжують ноги через те, що широкі штани закривають підбори.

Богемні богині

Сучасних "просунутих" хіпстерів почали "притискати" дівчата бохо. Сьогоденні ретро-дівулі не нагадують своїми образами якісь конкретні часи минулого, вони дивним чином збирають в собі нашарування благородного стилю та манери поведінки минулого.

Вони вдягаються у напівпрозорі гіпюрні плаття, сукні з грубого плетеного мережива або шовкові сукні до долу з оксамитовими оздобами. Вони носять мереживні шалі й хустки, пальта з пухнастими комірами і чобітки на шнурівці.

Глибоко декольтовані гіпюрні сукні від Valentino

Такі дамочки із задоволенням носять низки перлів з бабусиної скрині, вінтажні камеї та блискучі брошки з підробленими діамантами. Сучасні непманші можуть навіть вдягати всі ці прикраси одразу.

Починайте звикати носити перли – наступної весни вони мають намір увійти у широкий вжиток.

Нова модна довжина спідниць – міді – до середини литки. Але будьте надто обережні з подібною довжиною! Якщо ваші ноги не ідеально стрункі, така спідниця може їх остаточно спотворити. Можна схитрувати, взувшись у високі чоботи з широкими м’ятими халявами.

Перед виходом із власного маєтку слід накинути хутряну горжетку або шубку з густого хутра зайчика. Рябі напівшубки з бюджетного натурального хутра стануть чи не must-have нинішньої зими. Але від "завжди линяючого" кролячого кожушка все ж краще відмовитись.

Верхній одяг від Mulberry

Нестаріюча Англія

Модні традиції Туманного Альбіону як ніколи актуальні серед нашої теплої помірної зими. Англійський стиль з його куртками на декоративні навісні застібки, напівпальтами-блейзерами строгого військово-королівського крою з добротної цупкої вовни підійде для повсякдення діловим розсудливим дівчатам, які полюбляють впорядкованість. А модні взимку теплі осінні кольори: помаранчевий, жовклий, теракотово-червоний, болотяний допоможуть уявно подовжити осінь.

Тим не менше, пальто можна доповнити суто зимовими аксесуарами. Наприклад, хутряною шапкою або горжеткою.

Яскравий вовняний одяг від Burberry Prorsum

Дружньо змовившись, провідні дизайнери пропонують в якості кращої компанії для проведення зими за містом обрати гніду кобилу. Не полінуйтеся у довгому широкому пальто та вузьких вовняних штанях, вправлених у високі чоботи для кінного спорту здійснити прогулянку верхи серед найкращих заміських краєвидів.

А якщо ви не згодні носити зручне взуття на танкетці з широкими халявами, можна приборкати коня у ботильйонах на високій танкетці. Надто сміливо, але не настільки, як, наприклад, тримати лисицю за хатню тваринку.

Всюди – як вдома

Мода вулиці диктує більш спрощені, недбалі варіанти новомодного стилю бохо і міксує його з гранжем та стилем хіпі. Тож якщо відчуваєте себе достатньо розкуто, аби знехтувати правилами, оберіть для щоденних прогулянок вільну бавовняну спідницю, чоловічу сорочку, поверх неї широкий плетений светр, довгий спадаючий шарф і широченне пальто. Напластування шарів одягу – ще один практичний тренд на холодну пору року.

Широке клітчасте пальто від Каменська/Кононова

Широкі об’ємні пальта, куртки-балони, геометричні пальто та пальта-кокони – найзатишніша дизайнерська пропозиція до цієї зими. Вони по-домашньому зручні, теплі, а тепер ще й модні, наче валянки або уггі, з якими подібний одяг також комбінують.

Без зайвих упереджень вдягайте широкий безформнений кардиган грубого плетення і довгу спідницю-сонце – наче вибігли до сусідки за сіллю, а не у виснажливу вилазку передноворічними базарами. Двофактурні пальто створять додатковий ефект багатошаровості одягу, а пальто з комбінації візерунку у клітинку перетворить теплий верхній одяг на реальну ковдру.

Невимушений вигляд "як капуста" жодним чином не завадить випити склянку гарячого какао з корицею та плиткою шоколаду у перервах між різдвяним ярмарком.

Кольорові зимові наряди від D&G

Та якщо не вистачає справжнього карнавалу серед зими, дизайнери пропонують не просто різнобарвні строї. Грубі плетені кофтини зі строкатими мотивами, мексиканські пончо та довжелезні важкі светри з грубої пряжі – такі можна носити навіть замість пальто.

Неактуальні цієї зими:

- довгі шуби

- штучне хутро

- варений джинс

- низька талія

- брюки галіфе і банани

- короткі штани та шорти

- крупні та гігантські принти

- прикраси хенд-мейд

Реклама:

Головне сьогодні