Модні пальта на теплу зиму від українських дизайнерів. Фото

Поки за вікном нема сильних морозів, ми можемо носити мегапопулярні в цьому сезоні пальта. Благо, тепер вони стали ще комфортнішими та надзвичайними.

Пальто як і будь-який верхній одяг взимку – це основна одіж, яку бачать на вас оточуючі. Тому до його вибору слід ставитись особливо прискіпливо, а доповнювати аксесуарами коректно та зі смаком.

Зайва справа вкотре переглядати покази з Мілану чи Парижу. Серед пропозицій від українських дизайнерів пальт предостатньо, і всі вони відбивають загальносвітові тренди. То чим же можуть подивувати модну публіку вітчизняні модельєри?

Плащі та балахони

Довгі пальта до полу рушили переможною ходою ледь не всіма світовими подіумами. Завдяки широким полам вони нагадують плащі. Але пасуватимуть тільки струнким високим дівчатам. Дамам немодельної зовнішності радять носити їх розщебнутими.

З вузькими брюками та високими чоботами на підборі такі моделі будуть виглядати стильно, а з довгими спідницями – свіжо та екстравагантно.

Наші кравці пропонують здебільшого чорно-сірі варіанти, хоча серед пропозицій світових дизайнерів є тренчі яскравих відтінків.

Федір Возіанов та Ліля Літковська
Ліля Літковська, Федір Возіанов та Ірина Красильникова

Пальто-кокон

Пальто-кокон має додатковий об’єм в області стегон та звужується донизу. Це ідеальний модний варіант, щоб приховати недоліки фігури. Пальта за коліно носять з коротшими спідницями, або взувають високі контрастні чоботи.

Олена Буреніна, Федір Возіанов, Каменська/Кононова
Каменська/Кононова, Марія Бех, Ірина Каравай

Коротке пальто

Хай і коротке, модне в цьому сезоні пальто схоже на лялечку метелика – в ньому комфортно, і красиво водночас. Обираючи його для вуличних прогулянок, слід розраховувати на короткі перебіжки між кав’ярнями.

Коротеньке пальтечко – ідеальне рішення для автомобілісток.

Марія Бех, Ліля Літковська, Людмила Кисленко

Пальто-халат

Пальто-халатики на один ґудзик схожі на східні халати чи домашні будуарні пенюари, а формою повторюють фрачний крій. Їх не лише оздоблюють вишуканим хутром, як Вікторія Гресь, але й, до прикладу, шиють молодіжні варіанти з трикотажного полотна.

Такий одяг підійде натурам витонченим та творчим.

Федір Возіанов, Олена Буреніна, Вікторія Гресь

Стьобане пальто

Стьобане пальто чимось нагадує куртку чи знов шалено популярну фуфайку, або ж “ватянку”. В нього хочеться загорнутися як у ватну ковдру.

Об’ємне стьобане пальто пасуватиме худеньким дівчатам і лише за відповідного взуття на високих підборах. Слід віддати перевагу вузьким брюкам – вони повернуть силуету правильні пропорції.

Каменська/Кононова та Вікторія Гресь

Пальто-мантія

Пальта-мантії без рукавів мають спеціальні прорізи для рук або виготовлені з незашитими рукавами. Для слов’янських жінок – це вбрання справжньої боярині.

Мантія створює навколо власниці ореол аристократичності і тонкого вишуканого смаку. Ідеальна компанія для такого пальто – великий широкий капелюх.

Вікторія Гресь, Лариса Лобанова, Ліля Літковська

Пончо та накидки

Пончо та різноманітні накидки на рівні з хустками та плантинами дуже зручні в повсякденному житті. Їх легко комбінувати з джинсами та різноманітними кофтами. Тому дизайнери не списують їх з рахунків, а всіляко модифікують у нові вигадливі форми.

Світлана Бевза, Юлія Айсіна, Ліля Літковська

Пальто-сукня

Пальто-сукня нагадує довге втеплене зимове плаття. Таке новаторське пальто глухе спереду, надягається через голову, що дуже незручно, хоча й модно, або ж має застібку на спинці.

Його неодмінно слід доповнювати яскравими аксесуарами: не лише шарфами та брошками, але й кольє, бусами, ременями. Є з чого вибирати у творчого дуету Каменська/Кононова.

Каменська/Кононова та Федір Возіанов

Клітинка

Популярне забарвлення в цьому сезоні – велика клітинка, як на вовняних пледах. Незалежно від покрою, клітинки можуть ламатися, змінювати напрям або перетворюватись на дивні геометричні фігури.

Пальто в клітинку вимагає такого ж творчого підходу у виборі доповнень: незвичні штани та дивакуваті чоботи, виготовлені за індивідуальним замовленням, великі прикраси з камінням або об’ємні капелюхи – такий шалений вигляд в клітчастому пальто диктує вуличну моду.

Каменська/Кононова, Олена Буреніна та Ірина Каравай

Червоне пальто

Серед засилля сірих та чорних кольорів і такої ж невираженої клітинки дизайнери пропонують приміряти яскраво-червоне пальто. Кожна дівчина може знайти саме той відтінок червоного, який їх до лиця: від насиченого багряного до теплого теракотового.

Червоне пальто вимагає від хазяйки зайвих зусиль: на доречний макіяж та ретельний підбір аксесуарів бежевих або білих відтінків. Але увага до пані в червоному гарантована!

Віктор Анісімов, Світлана Бевза, Лілія Пустовіт

Пальто з поясом

Пальто з ременем або поясом по талії все ніяк не виходять з моди. І вкотре дизайнери радять підперізувати верхній одяг тонкими контрастними ремінцями зі шкіри, або затягувати на талії широкі об’ємні пальта.

Пальто на запáх або пальто у вигляді чоловічої сорочки обов’язково перев’язується широким поясом на вузол. Їх роблять зі спущеними широкими рукавами, щоб справді нагадували банний халат або ж чоловічу рубаху.

Лариса Лобанова, Ліля Літковська, Ірина Красильникова
Людмила Кисленко, Світлана Бевза, Юлія Айсіна

Класичне пальто

Не обходиться на українському подіумі без класичних варіантів звичного пальта. Пальто, яким ми його звикли бачити, – довжиною до середини литки, напівприталене з непоказним відкладним коміром або без нього. А ще в нього обов’язково мають бути похилі кишені з клапанами. Таку необіграну класику запропонував Олексій Залевський.

За приталені та вузькі пальта в дусі паризького шику також не забувають: охайний кашеміровий наряд додає жіночності та своєрідного аристократизму. Особливо, з відповідними аксесуарами: шовковою хустиною навколо обличчя, шкіряними рукавичками та маленькою цупкою сумочкою на коротких ручках.

Світлана Бевза, Ірина Каравай, Олексій Залевський

Чоловікам пропонують не менш екзотичні варіанти: парки на підстьожці, куртки з хутряними оторочками, утеплені дафлкоти. Наприклад, в доробку Віктора Анісімова на цей сезон чудова стьобана ватянка з бюджетної лінійки, підперезана тонким ременем.

Олена Голець та Віктор Анісімов

Не позбавили українські дизайнери наших мужчин військової тематики: шинелі з обшлагами, бушлати та окопні фуфайки популярні на вітчизняному подіумі.

Олена Голець, Олексій Залевський, Михаїл Воронін

І звичайно, класика цього сезону дуже актуальна на всіх світових подіумах. Метр Михаїл Воронін та чоловічий бренд VULDI пропонують цілу лінійку класичного одягу.

Дизайнери рекомендують носити пальта з широкими шарфами, зав’язаним на манер Александра Васильєва.

Як правильно носити пальто

Не застібайте пальто на нижні ґудзики, коли швидко ходите, або якщо вони розташовані надто низько. Спочатку це може бути непомітно, але з часом від постійного смикання на пілочках з’являться заломи, що візуально зістарять річ.

Коли сідаєте, підтягуйте низ пальта. Коли ви сідаєте, тканина на спинці розтягується – і з часом може утворитись пухир. Ліквідувати його без професійного втручання буде неможливо. Якщо пальто трошки підсмикнути вгору – зникне напруження тканини, і провисання в майбутньому не з’явиться. А якщо ззаду є шліца, обов’язково закладайте її – це допоможе уникнути зайвих заломів.

Одягайте шовкові хустини, аби не затирати чи забруднювати косметикою комір.

Як будь-яку натуральну річ, не підсушуйте промокле пальто біля опалювальних приладів та нерозправленим.

Вішайте пальто на тремпель, а не на гачок. Якщо є така можливість, навіть, коли роздягаєтесь на пару годин. Якщо вдома не маєте спеціальних тремпелів з пласкими плечима, підкладіть звичайні підплічники, тоді пальто зберігатиме природні форми.

Не годувати вашим новеньким модним пальтом зальотну міль.

Реклама:

Головне сьогодні