"Пересидіти зиму": модний одяг для дому

Альтернативою морозним прогулянкам чи активному зимовому відпочинку може стати тихий затишний домашній вікенд. Якщо ви все ж таки вирішили "перечекати" морози вдома, "Українська правда. Життя" пропонує робити це модно!

Як уникнути загрози із хранительки сімейного вогнища перетворитись на Горгону в бігудях, підкажуть наші поради.

Скажете, виглядати привабливо вдома не завжди зручно? Але чому ми носимо на людях височезні підбори на кшталт тих, що взувають стриптизерки, короткі спідниці та обтягуючі блузи, а вдома перед близькими та рідними маємо перетворюватись на мішок з-під картоплі?

Такий одяг спокушає залишитися вдома. Etam

Тьотя Люся із сусіднього під’їзду все життя проходила в халатах, капцях із затоптаною п’ятою та бігудями на голові. Можливо, і не все життя, але ви її інакшою не бачили. А якби побачили, то не впізнали б. Тим не менше, у неї люблячий чоловік – токар п’ятого розряду, і красиві діти.

І нам так вже не жити! Сучасна жінка просто не може дозволити собі по закінченню робочого дня перевтілюватись із принцеси на Попелюшку.

Коли все ж маєте твердий намір перетворитись на Фрекен Бок для своїх домочадців, негайно занотовуйте наші антипоради:

- вдома не знімайте бавовняного халата. Для повної художньої схожості доведеться поставити на ньому декілька сальних плям. Безформенний з линялими вінтажними квіточками підійде для цього найкраще.

- носіть фартух. Не лише за плитою, але й коли перете, прибираєте, відпочиваєте. Один і той же. Взагалі, вдягайте його вранці і не знімайте протягом дня.

- в урочисті дні та тоді, коли чекаєте гостей, вдягайтесь у старі поношені речі, в яких "в люди" вже не виходите.

Якщо слідувати всім модним канонам, то в домашньому одязі є свій негласний дрес-код. І до кожної ситуації довелося б вдягатись відповідно.

Відчайдушна домогосподарка-модниця не має зайвої хвильки, так як змушена постійно змінювати туалети:

  1. Варити каву та пакувати бутерброди дітям в спальному пеньюарі.
В такому пеньюарі приємно варити каву на сніданок. Ted Baker

2. Проводжати дітей до школи в спортивному костюмі. Заодно на шляху назад можна зробити пробіжку чи пару вправ на спортивному майданчику.

3. Прибирати в робочому одязі. Це єдиний привід зберігати в шафі зношені та зіпсовані речі.

4. Денний час вдома проводити у домашньому костюмі або платтячці.

5. Ввечері вдягати красиву мереживну білизну для чоловіка.

6. Спати у зручному одязі і бажано з натуральної тканини. Гігроскопічна бавовна та льон в цьому випадку – найкращі. Відпочивати без одягу – також цілком прийнятний варіант!

Одна форумчанка з цього приводу пише: "Моя прабабуся виховувалась у школі для благородних дівиць і казала, що має бути одяг для домашнього господарства, для домашнього життя, для сімейної вечері, – в цілому 4-5 комплектів."

Здається, сьогоднішні більш демократичні часи не вимагають від нас таких жертв, тож хоча б один комплект на день може бути неперевершеним.

Насправді ж, куховарити та прибиратись зручніше в робочому одязі, ним може стати футболка або терті джинси. Тому цілком логічно, що прабабуся мала рацію.

А може, і тьотя Люся зустрічає чоловіка в червоному корсеті. Хто бачив її далі ґанку власної квартири?

Правила хорошого тону в домашньому одязі існують донині. Наприклад, в ньому категорично не можна виходити до магазину. Не бажано давати собі слабинки збігати до сусідки в домашніх капцях. І не дай вам Боже ходити за поштою в банному халаті.

Модні велюрові костюми носіть тільки вдома. Victoria’s Secret

Що доцільно носити вдома:

- популярні велюрові костюмчики. Сучасні пані не гребують відвідувати в таких косметичні салони, вдягатись у велюр в літак чи на потяг. Але носити їх можна лише вдома, оскільки це виключно домашнє вбрання.

Якщо маєте пухнастих хатніх тваринок, велюровий одяг, на жаль, категорично протипоказаний!

- комплекти з бавовняних шортів та майочок. Вони пасують здебільшого юним модницям, адже додають образу дівчачості.

- спортивний одяг з мікрофібри, що додатково працює як термобілизна в зимовий час. Коли чоловік прийде з роботи, його зустрічатиме "спортсменка, активістка і просто красуня".

- домашні сукні з тонкої бавовни або синтетичного трикотажу. Їм віддають перевагу влітку, а для зимових вечорів пропонуються затишні сукні до п’ят.

- банний халат. Його дозволено вдягати виключно після ванни чи душу. Загорнувшись у м’якеньку бавовну, приємно випити філіжанку свіжозвареної кави та прочитати епізод улюбленої книги. Але не більше. В повсякденні халат ніжить та тягне на лінощі.

Махрові халати – лише після ванної. Victoria’s Secret

Скажете, сьогоднішні такі зручні домашні халатики стали красивішими та моднішими за їх попередників – халатів наших матусь та бабусь? Але й вони свого часу вважали, що носили модний та популярний домашній одяг.

- пеньюар. Якщо любите закутуватись в халати, замініть його на шовковий аналог: і зручно, і красиво.

- красива білизна. Гарний комплект білизни стане найкращим домашнім одягом в очах коханого. Як підібрати вишукану та в міру спокусливу білизну ми розповімо в наступних публікаціях.

- негліже. В костюми первісних людей краще перевдягатися вдвох. Так можна розгулювати вдома, поки діти у бабусі. А якщо раптом гості, доведеться довго тримати їх на порозі, що викличе делікатну ситуацію.

Ходити голяка часто не рекомендують. За декілька підходів від незручності до привабливості це може перерости у повсякденність, і здивувати чоловіка стане важче. А ще це не завжди гігієнічно та корисно.

- його сорочка. Вбирання у чоловічу сорочку ввійшло в своєрідний тренд. Як не дивно, чоловікам це також до вподоби.

Як цікаво обіграти такий нескладний елемент одягу можна переглянути на відео:

- повсякденний одяг. Сорочки, кофтини, гольфи, светри, штани та джинси – все можна носити вдома. Не зберігайте зіпсовані речі з думкою "вдома можна й одягнути", сміливо відправляйте їх "в село" або на смітник.

Одяг для дому – не секонд-хенд з вашого вихідного вбрання. Не збирайте в шафі старий одяг: одного разу його може стати більше за той, що ви носите протягом дня.

Інше діло – домашнє взуття. Варто мати на господарстві не лише одну пару. Наприклад, куховарите та прибираєте ви у зручних м’яких пласких капцях, а приймаєте подруг, дивитесь телевізор чи плетете светр для коханого в гарненьких капцях на невеличкому підборі та з пушком.

Капців мало не буває! Тримайте бодай одну пару про запас. Victoria’s Secret

Правильно підібраний одяг для дому допоможе розпалити сімейне вогнище. Не вірте чоловікам, які кажуть, що їм все одно, в чому ви вдягнені. Чоловіки люблять очима, та не підозрюють, як легко ними маніпулювати лише своїм зовнішнім виглядом.

І тоді виносити сміття чи ганяти в магазин буде ваш чоловік, а ви менше стикатиметесь з сусідкою.

Крім іншого, обіграти повсякденність допоможуть маленькі секрети:

- замініть широкі футболки на облягаючі майки. Якщо не маєте алергій, то краще синтетичні, і обов’язково яскраві. Тоді й настрій за домашніми турботами покращуватиметься.

- ходіть в шкарпетках, доки чоловіка нема вдома: цим ви бережете ваші ніжки. А при коханому краще мати на ногах манікюр як влітку так і взимку.

- обирайте банні халати на запáх. Вони більш сексуальні за ті, що на ґудзиках чи блискавці.

- приспускайте талію та оголюйте животик вдома. Це не лише зробить вас більш жаданою в очах чоловіка, але й не дасть вам забути зайвий раз покачати прес.

Навіть одягнувши піжаму, оголюйте животик. Victoria’s Secret

- робіть легкий макіяж: підфарбуйте вії або нанесіть легке сяйво на вилиці.

- носіть вдома хоча б якісь прикраси. Наприклад, охайні сережки чи тонкий ланцюжок. Це зміцнить на думці, що бути вдома – свято.

- не економте на собі та на взаємовідносинах з чоловіком. Не проходьте повз магазинів з домашнім одягом, коли наступного разу зберетесь на закупи. Доношувати "на дивані" вийшлі з моди кофтини – практичний та економний крок, але навіть діти оцінять матусин новенький домашній костюмчик.

По великому рахунку, ви вдягаєтесь вдома не заради пристрасних поглядів чоловіка, оцінки дітей чи несподіваного візиту сусідки. Ви носите те, що носите, заради себе коханої. Кохайте себе завжди і при будь-якому оточенні!

В статті використано фотоматеріали з каталогів та лук-буків Victoria’s Secret, Etam, La Perla, Ted Baker, Love Nature, Frederick’s of Hollywood, Agent Provocateur, H&M, Emporio Armani.

Реклама:

Головне сьогодні